onsdag den 24. juni 2015

Blooming onion - tex-mex style...

Der stod en del ting på ting jeg skal smage når jeg kommer til New York listen, som jeg ikke nåede. Et af dem var et Blooming Onion. Jeg så engang en episode af Seinfeld hvor Elaine gik helt i selvsving over sådan et - og har siden haft lyst til at smage. Nå, men så laver jeg da bare mit eget. Det flyder med opskrifter på nettet, som er stort set enslydende - så jeg har pillet lidt konceptet, så det er blevet til en tex-mex udgave:

Knasende sprødt udenpå og mørt + sødt indeni. Det labre krydrede løg blev serveret med en frisk dip med bla citron og koriander.

3 dele skyr
1 dele mayonnaise
Chipotle salsa (eller anden chili)
Frisk koriander
Hvidløgspulver
Spidskommen 
Citron
Salt

Blend dippen sammen efter smag og juster med ekstra salt og citron. Lad den færdige dip trække på køl mens resten laves færdigt.

Det handler om at skaffe de størst mulige løg. De her er fundet i Bazar Vest og vejer ca 400 g pr stk. For at give en ide om størrelsen, har jeg her sneget en 5 krone med på billedet.

Toppen skæres af, løget pilles - og rodenden trimmes forsigtigt. Løget stilles på snitfladen og så skal der skæres en masse snit. Du kan se lige her hvordan det bedst gøres.

Vend løget om og skil forsigtigt alle 'kronbladene' fra hinanden med fingrene. Og så til paneringen.

Først en melblanding:

200 g hvedemel
1 tsk chipotlepulver
1 tsk spidskommen
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk urtesalt
Friskkværnet sort peber

Man kan vælge at bruge rasp, enten alm eller panko - men jeg havde en rest tortilla chips som passede fint til teamet. Dem blendede jeg fint.

Og kom i melblandingen. Den blev blandet godt sammen og løget kom i.

Løget blev lagt i med snitfladen ned. Der kom låg på skålen og den blev rystet forsigtigt. Løget blev derefter rystet forsigtigt, så overskydende mel kunne drysse af. 

Det skulle derefter i en bad, bestående af 2 dl mælk og 2 æg. Det blev pisket godt sammen inden løget blev grundigt badet. Løget dryppede derefter godt af - og fik så endnu en tur i melblandingen.

Jow jow, det så rigtig lovende ud. En høj gryde med 1½ L fritureolie (solsikke, palme og jordnød) var i mellemtiden blevet varmet op til 190°C. Løget blev vendt med bunden i vejret, lagt på en hulske og sænket ned i den varme olie. PAS PÅ: det bruser meget. Efter 3-4 minutter blev det forsigtigt vendt og fik ca 4 minutter til.

Det blev derefter fisket op, dryppet godt af og lagt på fedtsugende papir. 

Midten blev forsigtigt fjernet med en gaffel og en lille skål sat ned. Og så var den lige til at fylde med den friske kølige dip.

Et blad koriander til pynt - og så var den sprøde blomst lige til at gå ombord i.

Åh, du godeste - sikke da en lækkerbisken. Det ene sprøde blomsterblad tog det andet. Det var umuligt at stoppe. Det tog derfor ikke lang tid at gøre kål på den.Og så sad man der og skammede sig lidt bagefter.....eller noget.

De sørgelige rester. Kan man, mod forventning, ikke spise hele løget (sagde hun og klaskede sig på lårene af grin), kan man bare fjerne de sprøde spidser og blende det med i den næste frikadellefars.

Der var dog nogle andre rester, der var mig magtpåliggende at få brugt i bedste Stop Spild Af Mad stil: den krydrede melblandingen og æggeblandingen. Så jeg rørte dem simpelthen sammen. Det blev en ret så tyk dej.

Et ekstra æg og 1½ dl mælk mere gjorde underværker.

Dejen blev bagt til 5 store krydrede pandekager. De er nu gemt i fryseren til at servere som tilbehør til div retter. Dejligt at få gjort rent bord.

Puha, jeg sidder her og gisper nu. Det løg var godt nok kraftig kost. Ikke noget man bør spise for tit. En stor grøn salat ville nok være god til - og medvirkende til at trække fedtenergiprocenten lidt ned.

Men det var sørme dejligt at komme tilbage i køkkenet og lege lidt. Dagene bliver tilbragt på langs, så jeg kan samle lidt kræfter og måske blive det der 'frisk' til weekenden. Der går turen nemlig til Svendborg og Kulinarisk Sydfyn.

See y'all later...

4 kommentarer:

 1. Det er så flot lavet! Har spist (lidt for mange af) dem i Texas. På Chilis (texmex-kæde) har de taget dem af af sundhedsmæssige årsager ;-) Men du har ret! De skal prøves....... <3

  SvarSlet
 2. Kæft de ser gode ud! Haps! Jeg ÆÆÆÆLSKER TEX MEX!

  SvarSlet
 3. Instant love! ♥
  Det må jeg prøve på det tidspunkt - det er jo en festlig snack :)

  SvarSlet
 4. Jeg elsker blooming onions... og delte da også en portion + rejer i bacon sammen med mine rejsefæller denne sommer :D
  Men ja, det er få et ordensligt løg er ikke lige til her i DK... mens i supermarkeder mm derovre kan de fået (de gange jeg har tjekket)

  Ellers kunne man jo lave med alm små løg som forret? ;)

  Super ide med pandekagerne! vil jeg huske

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...