torsdag den 25. juni 2015

Chorizo corndogs med koriandersennep...

En af de ting jeg havde drømt om at smage i New York var corndogs. Jeg fik min lyst styret på Coney Island - og det var en kæmpe skuffelse. Mere om det nederst i indlægget. Der var igen ikke andet for, end at lave min egen version. Det blev i går til denne trio af krydrede chorizo corndogs med ketchup, gul sennep og koriandersennep:

Små krydrede basser med dejlig dip. Og meget smart at lave nu, når jeg nu havde gang i det varme oliebad i forgårs til mit Blooming Onion.

Først den grønne koriandersennep. Den består kun af 2 ting: masser af frisk koriander og French's sennep. Det er en gul og forholdsvis sur sennep.

Hak en kæmpe håndfuld skyllet koriander og blend med 5 spsk sennep. Det bliver en smuk grøn og liflig sennep.

Og så til de små corndogs. Opskriften stammer fra Mit cowgirlkøkken af Louisa Lorang - men har lige været en tur omkring Signes Mad, hvor jeg har lånt den. Det passede nemlig lige med de ingredienser jeg havde på lager. I min fryser fandt jeg en pakke chorizo brunchpølser (ikke øko og med E250 Natriumnitrit, undskyld) - så dem tøede jeg op og brugte. Det smager jo lidt ekstra af tex-mex.

6 af de små pølser blev monteret med et grillspyd i måsen. Spyddet blev klippet til, så der var ca 10 cm til at holde i.

Louisa bruger kærnemælk, men det havde jeg ikke. Signe bruger skyr og mælk - og jeg havde da skyr. I stedet for mælk brugte jeg noget havremælk jeg havde på lager. I stedet for bare at bruge groft majsmel, valgte jeg en blanding af fint majsmel og polenta. Man må jo sno sig...

Til 6-8 stk:

1½ dl hvedemel
½ dl fint majsmel
½ dl polenta
1 tsk salt
½ tsk bagepulver
¼ tsk natron
1 æg
½ dl skyr
1½ dl havremælk

Bland de tørre ting. Piske det våde sammen og rør i det tørre.

Kom dejen i et glas og dyp hver pølse så den er helt dækket. Lad den overskydende dej dryppe af, inden den kommes i den varme olie (190°C). Steg dem gyldne på 3-4 minutter og vend dem ofte.

Læg de færdige corndogs til afdrypning på fedtsugende papir. Der vil være en del dej tilbage, men den kan hurtigt steges til små labre klatkager og gemmes i fryseren.

Server lune med den slags dyppelse man føler for. Den grønne koriandersennep er perfekt til de krydrede chorizopølser.

En friteret tex-mex hotter? Det var altså ikke spor tosset. Og før jeg havde set mig om var alle 6 forsvundet. Ups...

Og så skal vi lige et smut til Coney Island

Vi tog med subwayen fra Manhattan og var efter 45 minutter midt i virakken. Flere gamle forlystelsesparker med larm og gøgl - og masser af mennesker. Fysikken satte en stopper for udfoldelserne i de vilde kørende forlystelser, men det store pariserhjul Wonder Wheel måtte jeg bare op og ha' en tur i.

Der var en rigtig fin udsigt over parken, stranden, strandpromenaden og The Steeplechase Pier

Der skulle vi naturligvis også ud. Nøj, det var godt at blive lidt blæst igennem af den kølige havluft. New York bød på 29°C og høj luftfugtighed, så det var en dejlig pause.

Da sulten meldte sig, opsøgte vi Nathan's Famous - som er en Coney Island institution. Det var voldsomt populært og køen var lang. 

Selv om de har andre ting på menuen, så er det hotdogs der er deres specialitet. Jeg bestilte en original hotdog, med sauterede løg og sauerkraut på toppen - og en corndog. Ved en stander forsynede man sig selv med ketchup og sennep. Den alm hotter var ganske fin. Et blødt brød med en oksepølse og de sprøde toppings. Men den lille corndog var en kæmpe skuffelse. For blød, for sød og fuldkommen intetsigende. Æv. Men det var desværre ikke det værste.

Vi havde nemlig valgt at dele en omgang Bacon Cheese Fries. HVORFOR??? Det var noget af det klammeste jeg nogensinde har smagt. Bløde fritter med kvalm, kvalm, kvalm 'ostesauce' - og som det eneste gode, sprøde stykker bacon. Vi måtte ret hurtigt give op. Men nu er det da prøvet...

Dobbelt ærgerlige blev vi så da vi så dette skilt på vejen tilbage til toget. For jeg havde fået at vide at der var masser af spændende street food derude - men glemt alt om det. 

Nå, men det må vi så smage på til næste år. For sørme om turen ikke går til New York igen til næste år. Jeg skal dog lide en del afsavn, for der skal virkelig spares sammen. Men jeg gør det gerne - for det var en pragtfuld tur....og jeg glæder mig allerede til at komme tilbage.

Næste år vælger jeg dog en solcreme med en noget højere faktor. Det var jo lige før jeg var blevet til en corndog på Coney Island...Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...