torsdag den 30. oktober 2014

Trøffelsmør...

Ja, SMØR blandet med trøfler = trøffelsmør. En rigtig lille lækkerbisken med mange anvendelsesmuligheder. Det blev lavet til at spise på en grillet bøf efter min pasta med flødekyssede svampe og sorte trøfler, men ak - der var ikke mere plads i maven. Nu bliver det i stedet brugt til andre lækre sager. Holdbarheden er ret kort, kun ca 3 dage, så det er bare med at bruge løs.

Det aromatiske SMØR indeholder kun 3 ting: SMØR (really?), sort trøffel og sort peber. 

Brug (altid) noget godt SMØR! Mit svære valg var om jeg skulle bruge det økologiske eller biodynamiske fra Naturmælk. Jeg endte med at vælge det sidste.

En passende mængde SMØR blev sat til temperering mens jeg inspiserede de sidste sorte guldklumper. 

En passende mængde sort trøffel blev revet fint og blandet med det bløde SMØR - og så blev der kværnet en god portion sort peber udover.

Med en gaffel blev det hele kombineret grundigt, inden det kom på en stykke bagepapir. Det blev derefter, med papirets hjælp, formet til en rulle og lagt i fryseren i 1 time - og derefter i køleskabet.

Den færdige rulle blev delt i 2 og øremærket til forskellige projekter.

Det første projekt var denne svampe-risotto med stegte og syltede svampe, ost, persille og et godt skud af det aromatiske trøffelsmør. Den får du opskriften på i et af de kommende indlæg.

I morgen tidlig skal jeg lave den mest fantastiske morgenmad af de æg der har ligget sammen med trøflerne i et par dag + lidt af det her. Tror lige jeg kan holde til det.


Og så er det tilbage under dynen med mig...Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...