onsdag den 15. oktober 2014

Bønne-nudler med confiteret and, græskar og savojkål + jordnøddedressing...

Her får du endnu en nudelret fra min hånd. En utroligt velsmagende sag med ingredienser fra mange forskellige lande. Det er en sand proteinbombe som mætter super godt. Og så er den jo heller ikke særlig grim at se på, vel?

Det var en rigtig hurtig ret at smække sammen. Brug den som inspiration, og anvend det du selv har i huset.

I stedet for almindelige nudler lavet på ris eller hvede, brugte jeg nogle lavet på sorte bønner. Mere om dem senere. Den confiterede and var en rest fra en lille julefrokost i sidste uge. Det havde lige været en tur omkring fryseren, men jeg kunne høre det lå og kaldte på mig dernede - jeg er pjattet med det stads! Grøntsagerne var hokkaido, rød peber, løg, savojkål, ingefær og hvidløg.

Halvdelen af græskarret blev befriet for skal og indmad - og snittet i tynde både. Peberfrugten blev skåret i strimler på langs og løget snittet i tynde både. 6 kålblade blev befriet for det groveste af ribben, rullet og snittet fint. Hvidløg og ingefær blev begge revet mellemfint. Det hele blev sauteret i en smule kokosolie på en slip-let pande mens nudlerne kogte.

Og her er de så, de tynde 'nudler' af sorte bønner. Jeg fandt dem i Kvickly, men de kan også købes her. Der findes også 2 andre varianter, lavet på sojabønner. Dem har jeg lavet lowcarb 5:2 mad med lige her.

De tynde nudler skal koge 6-8 minutter i letsaltet vand.

Jeg besluttede mig for at lave en kold dressing at drizzle over den færdige ret. I bedste Stop Spild Af Mad stil havde jeg nemlig reddet et glas jordnøddesmør med chili der var gået på dato - og det var jeg spændt på at smage. Forgæves ledte jeg efter kokosmælk i mit skab, men fandt i stedet en bøtte med creamed coconut som er sammenpresset kokoskød. 

2 spsk jordnøddesmør, 1 spsk creamed coconut, 1 fed revet hvidløg og 1 tsk Sriracha - som blev rørt sammen med ½ dl kogende vand.

Det blev til en laber cremet sauce. Den kom i en lille sprøjtepose så den var nemmere at fordele.

De kogte, afdryppede, nudler og den confiterede and blev tilsat de sauterede grøntsager. Det blev varmet godt igennem og anrettet. Det er bevist at jeg ikke tilsatte salt, for anden er meget salt i sig selv.

Toppingen var den labre jordnøddesauce, lidt ekstra Sriracha, grofthakkede peanuts og frisk koriander.

Jeg klippede et lille hul i sprøjteposen og gav retten et godt skud sauce + lidt mere Sriracha.

Et drys peanuts og koriander - og så var der mad.

Åh, det smagte jo herregodt - og jeg spiste ALT for meget. Man skal lige huske på at den slags nudler mætter markant mere end alm nudler. Jeg sad og gispede bagefter!

Nå, men den der plan med at være sengeliggende i denne uge og spise take-out gik hurtigt i vasken. For den her ret lavede jeg mandag og sørme om jeg ikke lavede mad igen i går. Det blev til en laber suppe som jeg smækker på så snart jeg har fået kigger på billederne.

Og så er det vist under dynen igen...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...