tirsdag den 26. august 2014

Fænomonal burger på MR...

Det er jo ikke nogen hemmelighed at jeg elsker Memphis Roadhouse og kommer der ret tit (sidste gang var besøg nr 79). I lørdags, med en smule tømmermænd, gik det pludselig op for mig: jeg havde aldrig fået en burger derinde - og det skulle der øjeblikkeligt rettes op på!

En værdig kandidat til den bedste burger jeg har smagt.
Allieret med Hottie troppede jeg op og bestilte burger med pommes til. Og her er hvad der blev serveret: en moppedreng af en burger med de sprødeste krydrede sveller nogensinde. Det var en lidt andet burger end der normalt bliver serveret, den har nemlig fået en make-over - og det kommer der en forklaring på længere nede. Jeg charmede mig til en lille skål mayo til - Hellmann's naturligvis. 

Fritterne er et kapitel for sig. De er friteret meget gyldne og sprøde - og derefter rystet i en hemmelig krydderblanding med bla krydderurter og parmesan. De er ufatteligt vanedannende!

Og så til burgeren. Selv om jeg ikke selv har fået den før er det ikke fordi jeg ikke har været i nærkontakt med den flere gange - Anne er nemlig ret glad for den. Og eftersom jeg også fotografere de andre ved bordets mad, har jeg her 4 billeder af burgeren som den så ud før. Salat nederst, derefter bøf og til øverst grønt.

Som noget nyt er burgeren nu samlet anderledes:

Burgeren er, som den altid har været, bygget af 220 g oksekød, bacon, cheddarost, salat, mayo, tomat, hjemmesyltede agurker, løg og en special sauce i en solid sesambolle. Ikke så meget pjat der. Men den er bygger helt anderledes op nu. En fuldkommen gennemtænkt og praktisk make-over, der nu nemt lader os spise burgeren som den bør: med hænderne.

Det er Lasse aka the Hotdogjudge der står bag burgerens transformation. Han stødte nemlig på en hel genial burger i hos Hodad's in Ocean Beach (San Diego) på en af sine mange rejser. Han fik ejeren Mike Bossman til at røbe hvad det var der gjorde nemlig lige netop den burger så fantastisk. Det blev til denne 'instruktionsvideo' som på smukkeste måde viser hvordan man med lidt praktisk snilde kan bygge den perfekt burger. Og som han udtaler: "Bøffens safter løber jo ikke opad. Den kødsaft vil du ha' til at løbe ned igennem salaten, løgene, de syltede agurker og tomaterne - og marinere hele burgeren".

Og den video sendte Lasse (som også lige har skrevet om burgeren) et link på til Chris Buus Lombardi, som ejer Memphis Roadhouse. Og sørme om han ikke også så det geniale i den opbygning - og straks gav burgeren dens nuværende form. Det fortjener et stående applaus!

Selv om det i morgen er onsdag og dermed eat-all-you-can hotwings aften på Memphis Roadhouse, overvejer jeg alligevel allerede om jeg skulle nuppe endnu en burger i stedet. Ja, det er chokerende ikke?

1 kommentar:

  1. Men - hvordan er den solide sesam bolle så? Jeg synes ofte at brødet er det der fuldstændig dræber en ellers god burger. Især hvis det er tørt og bombastisk eller hårdt som cement...

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...