tirsdag den 5. august 2014

Is på kondenseret mælk og citronmelisse...

Så er ferien slut og jeg er klar med en ny is. Denne gang en smuk lysegrøn sag med en fin 'urtet' smag af citronmelisse. Den er lavet på den samme simple formel som sædvanlig med kondenseret mælk i stedet for æg og sukker.

Isen har fået lidt hjælp med den grønne farve. Jeg er helt pjattet med den sarte lysegrønne. Den kan sagtens laves uden og bliver så i stedet gullig som isen på citronverbena.

Ingredienser:

1 ds kondenseret mælk
2½ dl fløde
3 dl mælk
1 potte citronmelisse - gem lidt til pynt
Evt grøn farve

Først skal mælken infuseres med smagen af citronmelisse. Det gøres ved at blende mælken sammen med de skyllede blade og lidt af stænglerne.

Mælken sigtes derefter en meget fintmasket si eller et klæde. Det giver en fin grøn urtemælk. Den farve ville jeg gerne ha' i hele isen.

I min ferie har jeg været i København og købte der en naturlig grøn farve lavet af planteklorofyl. Jeg har i forvejen en rød farve på rødbede som jeg brugte til min Red Velvet is og er meget begejstret for. Farverne kan også fås i sort, brun og orange i Mad & Vin hos Magasin til ca 54 kr pr stk.

Jeg piskede lidt af den grønne pulverfarve i den kondenserede mælk. Derefter blev urtemælken og fløden pisket i. 

Der er ikke plads i min ismaskine til hele portionen, så jeg tog fra til 6 ispinde først. 

Isen blev kørt til softice i min ismaskine og derefter frosset ind. Ejer man ikke sådan en, indfryses isen i en bøtte og piskes igennem hver 20-30 minutter til den er sej i konsistensen. 

Isen blev kuglet op lige fra fryseren og pyntet af med et par blade frisk citronmelisse. Herlig is, men man man med fordel give den et skud citron f.eks saften fra ½ + lidt fintrevet skal. Den er nemlig slet ikke så kraftig i smagen som den af citronverbena.


------------------------------------------------------------------

Sikke en ferie det har været. Jeg har spist SÅ mange spændende ting - og der er et par anmeldelser på vej. Det er bla blevet til det bedste sushi jeg nogensinde har fået, pakistansk middag med min søn, gourmet-hotdogs i særklasse og masser af is + kage. Er dog noget sendt til tælling af at være 1 uge på farten, så jeg skal ha' sorteret billeder i ro og mag inden jeg kan komme til at skrive noget. Er lidt i undtagelsestilstand i disse dage, så jeg snupper et par fastedage under dynen. 

Vi ses igen når jeg har fået samlet lidt kræfter...

1 kommentar:

  1. Gode hviledage til dig. Lækker is du har lavet. Mums, men jeg har desværre ingen is-maskine. Havde jeg det, tror jeg at jeg kunne trille istedet for at gå. Men lækker og spændende ser den ud.

    Kh. Lis

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...