lørdag den 16. august 2014

Baconbombe - et fikst alt-i-et måltid...

Der har længe floreret en spøjs opskrift på nettet. Det er et slags frankenfarsbrød - i form af et blomkål dækket af frikadellefars og bacon. Her får du min helt udgave, som er et helt måltid i sig selv:

Her er bomben et helt dampet broccoli pakket ind i en slags krydret italian sausage fars med ærter og feta.

Farsen først. Brug min opskrift, eller lav din egen favoritfrikadellefars. Den blev lavet hjemme - og så blev hele retten samlet oppe hos Anne. Vi skulle nemlig holde sammenskudsgilde hvor hver gæst skulle medbringe enten sin livret eller den ret de var bedst til at lave. Jeg elsker bacon - og er bedst til at lave noget nyt kreativt.

Farsen bestod af, ud over 800 g hakket svinekød, af følgende:

2 æg
150 g blendet løg
1½ spsk Naturlic fiber
100 g ærter
75 g feta i tern
1 spsk Krydderi til gris (stødes)
Urtesalt
Friskkværnet sort peber

800 g hakket gris svarer lige til 2 pakker af det økologiske. Det blev først kørt sejt med salt, peber og det stødte krydderi (som indeholder: rosmarin, frisk laurbær, salvie, fennikel, oregano, lavendel, hvidløg, timian og chili) - jeg brugte håndmikseren + dejkroge.. Æggene blev tilsat et af gangen og til sidst kartoffelfibrene. 

Hvert fetatern blev skåret i 4 stk og tilsat sammen med ærterne. Jeg stegte en lillebitte frikadelle for at tjekke krydringen - og endte med at justere farsen med en smule ekstra salt. Den færdige fars kom i en pose og sat på køl.

Til den færdige bombe skulle serveres en kold sauce. Den blev rørt af skyr, mayonnaise og BBQ-sauce. 

Jeg havde også gjort løg klar til at tage med - og brugt top + bund til farsen. Og så var det hele klart til at pakke ned i en køletaske og fragte til nordbyen.

Oppe hos Anne pakkede jeg broccolien ud og skar den så den kunne balancere på stokken. Det blev derefter kogt i letsaltet vand i 5 minutter - og straks afkølet i koldt vand.

Broccolien skal afdryppes helt. Det gøres nemmest ved først at lade det dryppe af i en sigte - og siden pakke det ind i et viskestykke og komme det i en skål.

Når det er helt tørt stilles det på en tallerken. Og så skal det pakkes helt ind i fars. Sørg for at komme det godt ind under forneden.

Den færdige farsbombe stilles på køl. Og så skal der flettes bacon. Den økologiske bacon er desværre ikke lang nok til at flette med, så jeg brugte 400 g konventionel bacon til bombe + løg.

På et stykke bagepapir flettede jeg en firkant af 14 strimler - 7 på hver led. Du kan se lige her hvordan det gøres.

Bomben placeres på det flettede bacon med undersiden op. Ved hjælp af bagepapiret pakkes bomben helt ind i bacon.  Sørg for at alle enderne er pakket godt ind under bunden. 

Bomben vendes og lægges i et ildfast fad. Bomben skal bages ved 200°C til farsen er 75°C det tykkeste sted. Det tager ca 30-40 minutter. Det er en god ide at fjerne 'snaller' fra fadet et par gange under tilberedningstiden.

Jeg lavede 6 bacon-løgringe (dog uden BBQ-sauce). Se lige her hvordan det gøres. De blev bagt sammen med bomben.

Den færdige bombe kan sagtens stå og hvile sig lidt. Den holder på varmen indefra.

Jeg pyntede den med løgringen inden servering - totalt bacon-overkill.

Den kom til at stå ret længe, da vi fik 3 af de andre retter først. Jeg er MEGET tilfreds med resultatet - men har allerede et par ideer til forbedring. Den vil blive endnu flottere hvis man fik sneget noget fars op imellem 'grenene'.

Bomben blev skåret ud i lagkagestykker og serveret med den kolde sauce. Alt-i-et - både kød og grønt. Ikke spor tosset.

Jeg tog resterne med hjem og serverede dem for Max, som kom til middag. Han sagde: "Det smager jo skæppeskønt". Større ros får man næppe fra ham.

Med mere fars mellem 'grenene' vil den blive helt kompakt og give et smukkere tværsnit. Det skal prøves. Og så er der også en version med fisk på tegnebrættet. Håber den kan gøre lykke hos børn og barnlige sjæle. 

Baconbombe - hot eller not?


6 kommentarer:

 1. Sikke da en fin ide, det må jeg få prøvet - har et blomkål på lager, bacon og fars. Lyder nemt, lækkert og nytænkende. Ja jeg vil også have fars op i kålen :-)

  SvarSlet
 2. Dét skal være mit bidrag til næste fælles-frokost med naboerne!
  Man må kunne snige fars op under grenene ved at klippe hul u plastposen og sprøjte det derop? ;-)

  SvarSlet
 3. Love it!!! Elsker dit baconflet!!!

  SvarSlet
 4. Det ser virkeligt smukt ud, jeg vil forsøge det en dags tid. God måde at flette bacon på og god idé med bacon løgringe:-)

  Må jeg anbefale et rigtig godt spise sted:
  http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/08/middag-pa-restaurant-vigen.html

  Hilsner fra Ole

  SvarSlet
 5. Årh, hvorfor skal man altid kigge på lækre madblogs når man er allermest sulten og ikke har noget i køleskab og fryser..
  Tak for opskriften.

  SvarSlet
 6. Baconbombe og baconringe??! Det har jeg aldrig hørt før, men tror jeg er blevet en smule lykkeligere! :D Dét skal bestemt prøves - det ser virkelig lækkert ud.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...