torsdag den 7. august 2014

Karma Sushi - sushi i særklasse...

For et par uger siden tikkede der en invitation ind fra Karma Sushi. Jeg blev budt på middag i en af kædens restauranter i Aalborg eller København (eller take-out her i Århus). Kæden har desuden også en filial i Frederikshavn. Det passede som hånd i handske, for jeg stod netop med foden ude af døren - på vej til en uges ferie i København. Invitationen gjaldt mig + en medspiser. Og min søster var ikke sen til at sige ja tak da jeg spurgte om hun ville med.

Vi ankom, spændte og sultne, til restauranten som er beliggende på Peder Skrams Gade 15, 1054 København K.

Menukortet havde vi studeret grundigt hjemmefra. Jeg er jo meget allergisk overfor kammuslinger og magter ikke store mængder hvide ris i maven. Valget var derfor faldet på lidt sashimi og et par andre lækre 'sikre' sager. Da vi var blevet anvist plads fik vi dog straks at vide at vi ville blive forkælet med stedets allerbedste menu Signaturen - som på smukkeste vis ville give en rundtur på menukortet og smagsprøver på det bedste de kunne præstere. Så skidt da, når det ikke kunne være anderledes (ironi kan forekomme).

Vi valgte at få en karaffel boblende karma vand med citron, agurk og mynte til. Og jeg udbad mig en 'sprød' hvidvin.

Det blev til denne lette, let mineralske, Riesling. Der var oprydning i vinkælderen, så den er desværre ikke at finde på vinkortet længere. Men det var et fremragende valg til sushien og jeg endte med at drikke et par glas af den.

Og så ventede søsterboblen spændt på maden. Restauranten er klassisk 'stramt' japansk indrettet med lidt spræl hist og pist. Jeg var fuldkommen pjattet med de rustikke stentallerkner.

Inden længe ankom der dampende skåle med misosuppe. Den var kogt på misopasta (fermenteret sojabønne), kongekrabbe og jomfruhummer. I dagen anledning var der dumpet et par søde rejer i som fyld.

Til suppen hørte en lille knasende salat på wakametang, sprød kataifi (mellemøstlige 'nudler' lavet af filodej), radise og peanuts.

Den næste servering var en lille japansk blinis med tynde lameller af avocado, sprødt knas og Baerii kaviar. En virkelig lækker lille happer.

Dernæst fulgte en anretning med kongekrabbe. Den var blot kogt og flækket - og serveret med lidt citron, lime, chilicreme og den japanske mayonnaise Kewpie. Oh la la....det var virkelig kræs.

Næste servering var sashimi af laks, toppet med trøffelcreme, lakserogn og lime. Virkelig pudsig kombi af rå laks og trøffel - parfumeret, dog uden at blive vammelt. Det var lige netop syre nok fra lime til at holde fedmen i skak.

Nu fulgte en tempura-salat, Sprøde knasende panko-panerede kæmperejer vendt i chilicreme og toppet med karse og spicy sesamfrø. Har var det lige før søsterboblen glemte at være civiliserede - for at dele viste sig at være problematisk. Vi skulle vist ha' haft hver sin skål. Nøj, det var godt.

De 2 sidste serveringer var sushi. Først et udvalg af nigiri og gunkan. Nigiri: 2 x laks, 2 x flamberet laks (toppet med Kewpie og lakserogn), 2 x tun, 2 x tun tataki (toppet med flødeost, chilimayonnaise og porre), 2 x hvidfisk. Gunkan: sød reje med trøffelcreme og karse, agurk med lakserogn, agurk med laksetatar og agurk med kongekrabbe. Der var hjemmesyltet ingefær med. Det var en utrolig smagfuld og potent sag. Noget ganske andet end det man køber på glas.

Vi delte pænt - og smagte de forskellige gunkan ved hinanden. Det var de perfekte nigirier. Risbollerne tilpas små og risen kogt helt rigtigt. Fisken smeltede på tungen og gav en pragtfuld mundfylde.

Og så var det tid til makiruller - alle uramaki og toppede. Der var 4 x Rainbow roll (Fyld af surimi og agurk. Toppet med tun, laks, hvidfisk og avocado + hummer-mayonnaise og sprød kataifi), 4 x Sizziling tuna roll (Fyld af tempura reje og wakame salat. Toppet med sesammayonnaise, kryddermarineret tun, lakserogn og purløg), 4 x Canadian roll (Fyld af laks, flødeost og agurk. Rullet i masago) og 4 x Karma Crunch (Fyld af tempura reje og avocado. Rullet i masago og knas. Toppet med chilimayonnaise, knas og karse).

Det var knaldgodt håndværk. Faste flotte ruller med masser af fyld og et minimum af ris. 

Smuk, smuk sushi. 

Vi delte de dejlige ruller og nød hver en bid. Og så var vi også ret så mætte. Signaturen står på kortet til 2-4 personer - og det viste sig at være en ganske passende mængde til en sulten søsterboble.

Den ene halvdel af søsterboblen - min lillesøster Maria.

Og mig - 30 kg lettere og i andet end helt sort. Jow jow, det er nye tider.

For at summe op på oplevelsen, så har jeg kun rosende ord til overs til Karma Sushi. Jeg har spist MEGET sushi igennem tiden og det her var noget af det bedste. Perfekt håndværk og knivskarpe smagsprofiler - noget jeg sætter stor pris på. Min søster og jeg har allerede planlagt at aflægge restauranten endnu et besøg næste gang jeg kommer på de kanter.

--------------------------------------------------------------------

Værdien af min del af måltidet bliver naturligvis opgivet og beskattet 36%. Jeg beklager meget at jeg bliver nødt til at komme med denne tilføjelse, men erfaringen viser det desværre nødvendigt. Det kunne være rart at komme igennem et hel år uden at blive anmeldt for enten skattesnyd eller socialt bedrageri.

5 kommentarer:

 1. Nøj hvor ser det bare lækkert ud. Må straks gå i gang med at spare op!!!

  SvarSlet
 2. Jeg kan ikke fordrage sushi - men det her ser nu ualmindelig godt ud :-)

  SvarSlet
 3. Tusind tak for tippet! Det var SÅ fantastisk. Jeg synes ikke at den hjemmelavede ingefær var noget ekstra særligt (men bestemt aldeles glimrende sushiingefær), men resten, åh, resten. Eneste klage er at jeg nu aldrig kan spise sushi andre steder. Rikke

  SvarSlet
 4. Åh, nu fik du lige aktiveret min altid ulmende sushi-hunger - jeg må snart på Karma igen. Og forresten, hvor ser du altså godt ud Malou!

  SvarSlet
 5. Det ser totalt luksuriøst ud! Årh - det er længe siden jeg har fået sushi... Lev helt lækkersulten!

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...