fredag den 22. august 2014

Early Bird - nu i Århus...

For noget tid siden blev jeg kontaktet af Early Bird. De informerede om at konceptet nu var tilgængeligt i Århus - og tilbød mig at prøve det af. Det sagde jeg ja tak til og sprang til en tirsdag eftermiddag i forrige uge.

Konceptet er meget enkelt: en flok af byens restauranter tilbyder 'dagens bord' til en reduceret pris. Faktisk er det ⅓ af regningens samlede pris der kan spares. Hver dag kan man kigge på hjemmesiden og se hvilke restauranter der har ledige borde den pågældende dag. Den dag jeg kiggede var der 4 steder at vælge imellem - og jeg valgte Dauphine. Dagens tilbud var 3 retter, 3 glas vin og 1 glas bobler for ⅔ af prisen. Man bestiller bordet og betaler via hjemmesiden med det samme.

Jeg valgte Dauphine fordi det er et sted jeg har spist mange gange før - men for mange år siden. Sidste gang jeg var det blev jeg nemlig meget, meget syg og måtte forlade restauranten inden desserten - for det var der jeg fandt ud af hvor hyper-allergisk jeg er over for kammuslinger. Det kan jo dog på ingen måde lægge restauranten til last og nu var tiden mere end moden til at vende tilbage. Jeg havde fået lov til at invitere en medspiser med - og spurgte straks Anne om hun ville med.

Hjemmefra havde vi studeret menukortet - og spekuleret over hvilke 3 retter de mon ville servere for os.

Ved ankomsten blev vi bænket ved vinduet og straks trakteret med et helt fantastisk glas champagne fra Philippe Gonet. Du kan læse lidt om vingården her.

Sammen med de skønne bobler fulgte lidt sprødt (friteret pasta og saltstænger) og dyppelse i form at en fuldfed hjemmerørt mayo + noget friskkærnet SMØR med havsalt. 

Vi skal lige huske at vinke til Anne *Vinke vinke* som måtte lide den tort at blive tvunget på restaurant sådan en almindelig tirsdag. Se hvordan hun lider under det.

Vi blev også begavet med en brødkurv med 2 slags brød: hvedebrød på manitobamel og et grovere brød med malt.

Inden forretten bød køkkenet på en lille amuse-bouche - koldrøget laks med broccolicreme, syltede løg og hvidløgsspirer. En herlig lille happer som smeltede i munden. 


I glassene kom der nu en Riesling fra Gut Hermannsberg. Mineralsk, men med en meget venlig og let floral tone.

Forretten var Kylling - Fennikel - Citrus. Overskårne sprøde kødboller af kylling med crudité af fennikel, bitre salater + urter, citroncreme og citronkød. Lækkert, let og sommerligt.

Da det var blevet tid til hovedretten fik vi en biodynamisk italiener i glassene. Vespro fra Fausti som er et meget behageligt bekendtskab.

Hovedretten var Land gris - Porre - Kål. En helt igennem forrygende servering med 2 slags smørmør gris. Den ene sprødstegt bryst og den anden krydret presset pulled pork (som vi charmede os til opskriften på). Tilbehøret var en sauté af forskellige slags kål, mør porre (tilberedt Sous Vide?), en sprød kugle indeholdende kartoffelsalat, knasende flæskesvær og en liflig sky. Vi slikkede tallerknerne!

Til den desserten blev der serveret en afkølet sød tysk Ürziger Würzgarten fra Karl Erbes. Den er den slags man skamløst kan labbe i sig i spandevis.

Desserten var Marzipan - Hindbær - Piment. En pivfræk konstellation af hindbærsorbet, bittesmå vaniljekager med hindbær, vaniljecreme, brunoise af piment (rød peber), sprød tuille og høvlet marcipan. Spændende og velsmagende afslutning på måltidet.

Det var forfriskende at være på restaurant hvor der var afregnet på forhånd - uden at det var et eller andet ligegyldigt discount tilbud hvor både maden og servicen er derefter. Her var fantastisk mad og god service over hele linjen. 

Jeg er vild med konceptet! Restauranten får solgt ellers tomme borde - jeg får rabat og value for money. Bedre bliver det næsten ikke. Det er helt sikkert noget jeg kommer til at benytte mig af fremover. 

Tak til Early Bird for måltidet - og tak til Dauphine for en pragtfuld aften.

Indlægget er sponsoreret - men ordene og holdningerne mine egne.
  

2 kommentarer:

  1. Sikke en god ide :-) i foråret skal jeg nok en del til Aarhus må prøve nogen af dine gode tips

    SvarSlet
  2. Dejligt konceptet er kommet til Århus. Det bliver dog ikke Dauphine, jeg vælger. Den er blacklistet hos mig p.gr.a foie gras - der går min grænse altså.

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...