tirsdag den 24. november 2009

Nu har vi altså jul igen...

Newyorkerbyheart har tagget mig i en lille juleleg. Valget står mellem 'julesang', 'dyr' eller 'historisk person'. Jeg vælger emnet julesang. 

Nu hvor jeg har taget julen ind, skal den ikke ha' for lidt. Jeg har endda købt en julebog. Men det er jo Camilla Plums, så det er formildende omstændigheder.

Det varer ikke længe før her lugter både brunt og brændt! Der er godt nok mange lækre ting jeg gerne vil prøve at lave. Men jeg må hellere vente til vi kommer lidt tættere på højtiden. Ellers når vi (læs: jeg) bare at gøre kål på lækkerierne inden.

Mit valg af julesang er 'Nu har vi altså jul igen'. Den beskriver julens overflod og glæde. Jeg glæder mig til at synge den i Den Gamle By sammen med tøserne, når vi skal til julemarked deroppe i december. Andre kan også glæde sig, for jeg synger så englene græder - well, de får i hvert fald tårer i øjnene. 

Nu har vi altså jul igen, der la´r sig ikke skjule
og vi er vældig med på den, vi snakker kun om jule
om julesne og julegran og julelys og gaver
og julefest og julemad og julestads vi laver.
Ja, hvor man end sig vender hen, så er det jul og jul igen
og jul og jul og jul og jul og jul igen.

Om julekort og julespøg og mosters julebagen,
og at man bliver julesløj på tredie juledagen
man være nok så juleglad, når juletræet stråler
den alt for gode julemad man ikke længere tåler.
Ja, hvor man end sig vender hen, så er det jul og jul igen
og jul og jul og jul og jul og jul igen.

Nej, gåsesteg og risengrød og klejner, limonade
og marcipan og figenbrød, konfekt og chokolade
og julekage med sukat og mandler og rosiner,
det må og skal som resultat gi´ julemavepiner.
Ja, hvor man end sig vender hen, så er det jul og jul igen
og jul og jul og jul og jul og jul igen.

Birthe skrev om sin smukke engel og hvad den betyder for hende. Jeg har også en ting der betyder meget for mig. Et par år før min far døde, gav han mig den her julemand.

Han vidste at jeg ikke kunne lide 'rigtig' julepynt og afskyede nisser. Den her julemand har i mange år været det eneste stykke julepynt jeg har ejet. Han har dog ikke været fremme i flere år. De var først i aftes at jeg kom i tanke om at han skulle findes frem. 

Nu skal jeg bare finde et sted til ham hvor kattene ikke kan komme til. 

Jeg giver julelegen videre til Lille mig i den store verden, Hanne K's Verden og Pernille På 1.   Der kan frit vælges mellem 'Juleknas', 'Julepynt' eller 'Jule-stress'. 

4 kommentarer:

 1. Årh, jeg skal da også have presset julen ned over ørerne... LOL. GODT, jeg er skam frisk og hopper glad med på vognen. Indlæg herom kommer - lige pludselig. Er lidt ophængt idag. for én af årets juletraditioner med 2 veninder skydes igang - vi skal shoppe amok i Bilka. ;-)

  SvarSlet
 2. Kære Malou!

  Godt valg af julesang :-)
  Jeg er faktisk ikke så vild med Camilla Plum *flov*. Jeg kan godt se at hun tangerer gude-status hos mange, men jeg synes altså hun er lidt træls.........men jeg har nu også altid været lidt mærkelig ;-) Faktisk har jeg haft et par af hendes bøger, men solgt dem igen uden at lave en eneste af hendes opskrifter.......

  Sikke en SKØN julemad, han er godt nok fin........måske kattene kan ligge i arm med ham?!?!?

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 3. Hej Bibo

  Yap, når man er så juleglad som dig tigger man om at blive tagget til den slags :-D

  Jeg læste godt om jeres Bilkatur på FB. Det lyder som noget at en oplevelse :-)

  Glad julehilsen
  Malou

  SvarSlet
 4. Kære Birthe

  Tak, jeg er glad for at du kan lide mit valg :-)

  Jeg kender ikke så meget til Camille Plum endnu. Har ikke set de der 'boller af stål' programmer og den slags. Ha ha, vi har vist alle vores små særheder på den konto. Jeg kan f.eks. ikke snuppe Jamie Oliver :-)

  Den her julebog er dog lige noget for mig og der er allerede mange opskrifter jeg bare MÅ prøve. Men jeg bruger jo altid opskrifter som inspiration, så de bliver lavet om så de passer til mig og min stil :-)

  Tak, er han ikke bare den smukkeste? Jeg tænker på min far hver gang jeg ser på den. Den står heldigvis i sikkerhed øverst på et skab, så der ikke går dyr i den :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...