tirsdag den 24. november 2009

Merry fucking christmas....

Nu kimer det til julefest i mit hovede.......nej vent, det er vist bare min tinnitus. Men det lader sig ikke benægte at der i dag kun er 1 måned til jul. Jeg har altid frygtet denne dag, da den var startskuddet for en hæslig tid, fyldt med slavearbejde, had og dårlige minder. MEN IKKE I ÅR! Jeg har fundet ind til kernen af mig selv. Helt inderst inde fandt jeg en lillebitte pakke med påskriften 'Frysetørret juleglæde - tilsæt kun vand'. Det gjorde jeg og VUPTI, så væltede den store juleglæde frem. Det hjælper også meget på det at jeg i året der er gået, har fået nogle skønne veninder der elsker julen. Hverken en fyring eller udsigten til førtidspension kan røre den. Basta, nu skal der jules igennem!

Jeg har endda købt julepynt! Ja, jeg er selv lidt overvældet. Nede i kælderrummet ligger der også et saml-selv-juletræ at ægte plastik som skal frem i år. Planen var at pynte det med trusser og flag, men det bliver (måske?) lige en tand for meget. Jeg fletter vist bare en kæmpe røvfuld stjerner og kommer på. Så har jeg også noget at lave til vores julehygge dag d 5/12, med mindre jeg ikke bliver æskelam at min selvopfundne hvide krydderglögg først.

Denne måned er hermed erklæret burgerfri-zone! Alt skal være hjemmelavet, eller brunt og brændt. Der skal bages mindst 3 slags småkager og laves konfekt med ingefær, lakrids og syltet appelsin. Og så har jeg også lige bestilt endnu en økologisk and hos Aarstiderne. Jeg havde ellers bestemt at vi bare skulle slappe af med en god bøf juleaften, så jeg ikke skulle knokle hele dagen. MEN - anden steges dagen før, kålen er lavet og ligger i fryseren og Max kan skrælle og pille kartoflerne. Så er der kun saucen tilbage, den stresser jeg vist ikke ihjel over at skulle lave. Måske er det totalt overkill med en and til 2 personer - men så behøver jeg jo ikke tænke på mad til juledagene. Familiejulefrokoster bliver der jo ikke nogen af, så det er godt at ha' rester. 

Jeg er ingenlunde religiøs, julen 'fødselsdag' bliver ikke fejret her. Dog vil vi i år fejre det mirakel at den ægte juleglæde er kommet tilbage. BRING IT ON!

21 kommentarer:

 1. Hej Malou

  Jeg kunne selv haft skevet dit indlæg i mange år har der ikke været den store juleglæde her på 1. det har vi nu besluttet skal være anderledes og vi har også drysset med tryllestøv, og en and til to personer - nej det er ikke at gå over gevind, vi bliver også kun to, men det bliver godt.
  Jeg har besluttet mig for at der skal ikke være noget ræs, og det med gaver til hele familien det bliver droppet, jeg gider ikke have gaver der bare bliver købt fordi man skal.
  Håber din frysetørret juleglæde holder helt til jul.
  Knus

  SvarSlet
 2. Det' satme god læsning det der smukke! Glædelig jul til dig :)

  SvarSlet
 3. Synes det er skønt at læse, for det var da meget sørgeligt at frygte næsten en hel måned om året.
  Julen er hvad vi gør den til. Men det kræver nok sin kvinde at finde frem til, hvad vi allermest har lyst til :-)
  Knus :-)

  SvarSlet
 4. Det glæder mit julehjerte at læse, at endnu en kan se det hyggelige i julen.

  Jeg ææælsker julen. Jeg ser det som et lyspunkt i en ellers kold og grå tid (årstid). Jeg holder nok mere hedensk jul end kristen jul og det var jo også den hedenske der kom først.

  For mig er jul = dufte, lyde og indtryk.
  Duften af julens krydderier, lyden af julens sange og indtrykkene når der bliver pyntet med lys i haver og vinduer. Se det er jul, vi alle kan være med på.

  Men med 3 unger så kommer der så også gavet og andet der koster og stesser, men det overlever jeg nok!

  God forjul og håber du fik hældt nok vand på juleposen ;)

  SvarSlet
 5. Glædelig fårking jul til dig også :D Jeg skal julebage og hygge mig; nægter at stresse.

  SvarSlet
 6. Hvor blev jeg glad da jeg læste dit indlæg. Julen er noget helt særligt, hvis det er det man gør det til:)
  Min familie kan være... æhm.... temmeligt umulige, men trods det ligner juleaften altid sig selv og det giver sån en dejlig ro og alle opfører sig pænt..
  Kristian skal holde jul med min familie i år, da han jo mistede sin mor i foråret, så jeg vil gøre alt for han får en dejlig jul med begyndelsen på vores egne juleeventyr:)
  Ha en rigtig dejlig jul:)

  SvarSlet
 7. Yeah! Rock on!
  Trusser og flag... den var ny. Vi lavede horror-juletræ for et par år siden - det havde også sin charme ;-)

  SvarSlet
 8. Glæder mig over at læse det, ved ikke om jeg selv kan svinge mig op til noget...videre...vi får se, kan vel ikke undgå at lade mig inspirere af andre.

  SvarSlet
 9. Fantastisk når stemningen vender på den måde :-)
  Glæder mig meget til vi ses lørdag, og du skal møde min skønne søster!!!
  Knus S

  SvarSlet
 10. Kære Malou!

  Hvor er det stort at du har fundet juleglæden frem, det mangler jeg stadig at finde hos mig selv! Dejlig læsning at du køber pynt og skal igang med juleforberedelser og jeg er sikker på at I får en SKØN juleaften - og misserne vil nok sætte pris på anden ;-)

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 11. Poetisk metafor - juleglæde er dejligt.
  En anden Signe

  SvarSlet
 12. Det er rørende at læse, du har fundet juleglæden. Rigtig god fornøjelse med alle dine planer

  SvarSlet
 13. Fedt at høre, at du har fundet juleglæden. Glæder mig til at se, hvilke julelækkerier du tryller frem den næste måned. Jeg ELSKER også jul, og når nu den næste måned skal gå med et tema-site om julemad, så tror jeg næsten det bliver umuligt at undgå, at rende rundt og 'jule' konstant. Er virkelig glad for, at du har lyst til at bidrage.
  Ps. Min ene sambo hader iøvrigt nisser og alt det der julede noget, så jeg har planer om at proppe hendes køkkenskabe med kravlenisser eller lignende :)
  Pps. Ooooluf!

  SvarSlet
 14. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 15. Ja, en and til to er helt fint - gerne en store én, så der er rester i mange dage!
  Må du får en skøn julemåned helt i din egen ånd.
  mange hilsner Kim

  SvarSlet
 16. Det er sørme godt at læse!
  Jeg fejrer heller ikke nogens fødselsdag, men glæder mig over vintersolhverv og at der er en lejlighed til at være sammen med familien.

  SvarSlet
 17. Ork, vi bliver 3 og snakker om ribbensteg OG andesteg. Der skal smovses igennem skal der. Og så lige - DU GODESTE - tror næsten det smitter. Skal vi lave julesjov i december? Jaaaaaaa... jeg kunne da godt finde på at gøre noget på arbejde... gnæk gnæk.... ;)

  SvarSlet
 18. Du har fået en lille udfordring inde på min side. Det er selvfølgelig frivilligt om du vil deltage. Der er ingen sure miner;-)

  SvarSlet
 19. @Pernille - Det gør mig rigtig glad at høre at du også giver julen en chance til. Fortiden er jo fortid, så hellere grave lidt glæde frem og få det bedste ud af situationen. Jeg er også stået hel at ræset, det der bytte-bytte-købmand med alle de gaver er så tomt. Men nærvær, hygge og en and til to personer - sådan skal det være :-) Tak, det er jeg sikker på at det gør. Knus

  @Ibs - Tak, sveske - det er jo svært at være julehader når man plejer omgang med en juleelsker som dig. Glædelig jul til dig også, glæder mig til at proppe dig med hjemmelavet julemad på lørdag :-)

  @Miri - Det har været nogle rigtige slemme juleminder der har skulle gives slip på. Men det er et godt valg at lade fortiden være fortid og finde glæden frem. Lige mine ord :-) Knus

  @Kari - Jeg har i hvert truffet det valg at det skal være hyggeligt. Måske bliver jeg alligevel lidt ked af det, men det skal ikke ødelægge noget. Åh ja, lys, krydderier og pynt må der til. Jeg kan godt forstå at jul med 3 børn kan være et stresset og dyr omgang. Men jeg er sikker på at der også bliver tid til nærvær og hygge. Tak, i lige måde :-)

  @Karin - That's the spirit! Bag, hyg og strik! Tak for sidst, det var hyggeligt :-)

  SvarSlet
 20. @MissMuffin - Der har du fat i det helt rigtige. Den er hvad vi gør den til! Dejligt at familien makker ret om ikke andet så juleaften :-) Jeg håbet at du og Kristian får skabt nogle rigtig dejlige juletraditioner sammen. Tak, i lige måde :-)

  @Piskeris - Ha ha, det er et udtryk fra 'Bølle Bob' og vi har altid brugt det om noget der er vammelt overpyntet. Jeg har nuppet din horror idé og pyntet mit træ med sort pynt og vampyr-gebisser. Det er helt forrygende :-)

  @Lavendel - Jeg håber at du finder bare lidt overskud og juleglæde frem til at hygge. Der er rig mulighed for at blive juleinspireret i blogland, jeg har allerede set alt, alt for mange lækre sager :-)

  @Signe - Ja, jeg har samlet mod til i et par år nu - OG i år skal det være. Jeg er vist endelig blevet julemoden. Tak for i lørdags, det var dejligt at møde din skønne søster. Det var sjovt at se jer sammen :-) Knus

  @Kære Birthe - Jeg håber at din juleaften i Paris vil give dig nogle positive juleminder. Det er så fantastisk godt at I skal derned og fejre jul. Jeg kan da godt mærke at jeg stadigvæk er ked af det inde bagved, men det skal ikke få lov til at ødelægge den juleglæde som jeg også har. Jeg er sikker på at vi får en skøn jul her. Ustresset og med alt det and vi kan spise :-) Knus

  SvarSlet
 21. @Signe - Lige mine ord! Tak for din kommentar :-)

  @Betty - Tusind tak skal du ha'! Jeg er glad for at der stadigvæk var lidt juleglæde der kunne reddes :-) Tak, jeg kommer til at jule for vildt.

  @Nadia - Du kan tro jeg glæder mig til projektet. Jeg er super glad for at du vil ha' mig med ombord. Det har også lige bidraget med ekstra lyst til at lave julemad :-) *fnis* Det er nisse-mobning på højt plan. Uh, det minder mig om at jeg heller må få købt en mistelten :-)

  @Kim - Den vejer vist 2800 g, så der er lige nok til to voksne og 3 katte :-) Mange tak og i lige måde!

  @Lotte - Tak, det er dejligt at kunne sige det OG mene det :-) Det lyder som om du også dyrker de ægte menneskelige relationer og værdier i julen. Dejligt :-)

  @Bibo - Wee, du er også juleglad i låget. Herligt :-) Både and og flæsk? Sikke en fest. Det smitter helt sikkert. Julesjov - ja tak, har du et forslag?

  @Hoptimisten - Tak, jeg vil meget gerne deltage. Lige nu er jeg bare ved at drukne i planlagte indlæg. Men hvis jeg kan få det til at passe med noget jule noget, så gør jeg det :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...