torsdag den 26. november 2009

Lakridstrøfler...

Så er det første julekonfekt lavet - og ædt! Men det var altså også kun en lillebitte testportion, der var knapt til en hul tand. Jeg fandt en opskrift i et blad (Spis bedre nr 12/09) og fik lyst til at prøve den af. Jeg brugte dog kun opskriften som inspiration og lavede dem som jeg havde lyst til.

Men sådan blev resultatet. Lækre lakridstrøfler overtrukket med mørk chokolade og rullet i lakridssukker. Men pæne blev de sgu ikke. De lignede jordknolde eller det der er værre.

Først hakkede jeg 100 g hvid Valrhona (Tak Steen) og kom i en skål. [Opskriften dikterede også lidt mørk chokolade her, men jeg ville altså ha' helt hvide trøfler]

I en kasserolle kogte jeg ½ dl fløde med 5 g honning og ¼ tsk lakridspulver (Næste gang kommer jeg altså mere lakrids i, det må godt smage af lidt mere). Flødeblandingen hældes over chokoladen og den røres til en homogen masse.

Trøffelmassen hvilede på køl natten over. Bevæbnet med latexhandsker og en ske, formede jeg små kugler af massen.

Trøffelkuglerne kom lige i fryseren ca 15 minutter inden overtrækningen.

De overtrukne kugler trilles i hjemmelavet lakridssukker. Der er såmænd bare lidt rørsukker blandet op med lakridspulver. Til overtrækket smeltede jeg lidt mørk Valrhona 55% i mikrobølgeovnen.

De færdige trøfler lignede mere nyopgravede kartofler eller jordskokker. Men for pokker, de smagte fuldstændigt fantastisk. Max var ikke så vild med dem, men *gnæk* det betød bare flere til mig. 

Jeg har købt kandiseret pomeransskal hos Chas. E. Det skal bruges i nogle småkager og finthakket i orangekonfekt. 

For ikke at spilde resten af den smeltede chokolade, lavede jeg nogle orangegrene. 

Og så var der lidt lækkert til en kop the. Næste gang jeg skal lave orangegrene skal chokoladen tempereres, den her havde ikke det rigtige 'knæk' og smattede lidt ud på fingrene. Men pyt, smagen var fremragende.  

I de her dage bruger jeg lidt kræfter på at planlægge julemad og blogning af opskrifter. Jeg er nemlig blevet inviteret til at deltage i et projekt om julemaden, før og nu. Det skal der nok komme en masse om senere. Nu gælder det bare om af finde på noget originalt og nyskabende julemad. Jeg har en spændende slags 'stegte sild i eddike' i ærmet og vil også lege med en anderledes sylte. Det skal nok blive go sjov! 

8 kommentarer:

 1. Kære Malou
  Du må være lidt af en slikmund, hvid du allerede har spist konfekten:)
  Det ser ellers dejligt ud!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 2. For dælen da...det skal jeg prøve. Tak for det!!!

  SvarSlet
 3. Kære Malou!

  For søren da, hvor ser det godt ud :-D Du skal endelig ikke holde dig tilbage med at sende smagsprøver til Vejen ;-)

  knus
  Birthe

  SvarSlet
 4. PS: Hvor er det lige du køber lakridspulveret? Jeg ved du har fortalt mig det før, men som du ved er min hukommelse som en si! :)

  SvarSlet
 5. Argh... nu begyndte jeg at savle... jeg mener det! Og min mave er lige kommet i tanke om, at den ikke har fået frokost... oh boy, det var jeg selv ude om...

  *gemmer indlægget i den voldsomme bunke af opskrifter, der skal prøves*

  SvarSlet
 6. @Kære Vibeke - Jeg er desværre noget af en lækkermund, og er svær at stoppe når jeg først går i gang. Men jeg fik altså en del hjælp med de her :-) Tak, de er bare SÅ lækre. Knus

  @Lavendel - Uh, du vil ikke fortryde det. De er simpelthen noget af det lækreste. Velbekomme :-)

  @Kære Birthe - Tak, jeg tror de er lige noget for dig! Nu må vi se hvad posten har med til dig :-) (jeg lagde et link til lakridspulveret på FB) Knus

  @Piskeris - Pas på, de er stærkt vanedannende. Nu sidder jeg selv her og savler. Må vist lige ud og lave endnu en portion :-) Åh, sådan en bunke har jeg også. Hos dig har jeg fundet vildt mange ting jeg gerne vil lave. Hurra for feeds, så kan jeg nemt finde opskrifterne :-)

  SvarSlet
 7. Malou, hvor gad jeg godt smage det hele :)

  SvarSlet
 8. Tak, Anne - det er altså også det pureste guf. Jeg er lige ved at lave en ny omgang træfler, men de bliver støbte. Skal du også lave konfekt til Julens Mad?

  Glad julehilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...