fredag den 2. december 2016

Teriyaki-glaserede kalkunkråser med grønt og nudler...

Her får du opskriften på nogle helt fantastiske kråser. De er først langtidssimret for at blive smørmøre - og siden glaseret i en laber hjemmelavet teriyakisauce. Sammen med en masse sprøde grøntsager og nogle kogte nudler, udgjorde de et fremragende måltid med et asiatisk twist. 

Der er både smæk på smagen, knald på farverne og masser af tekstur. 

Kråserne købte jeg tidligere på året hos Gothenborg, hvor jeg var forbi til pop-op restaurant med Mellemrum. De stammer fra bronzekalkuner og er rigtig store og flotte. Kråser er herlig indmad. De bliver så møre og lækre. Hvis jeg skal sammenligne teksturen med noget andet, vil jeg sige at det minder lidt om svinekæber.

Kråsen er en stor muskel, som fugle har som mave. Da en fugl ikke har tænder, bliver maden her findelt inden den bliver fordøjet. En kråse består af 2 muskler - de her er allerede delt i 2. Jeg skyllede dem, duppede dem tørre og fjernede alt fedt og halløj.

Men ganske som på svinekæber, lod jeg sølvsenen sidde. Der vil ryge alt for meget af det lækre kød med, hvis den skulle trimmes af - og den smelter alligevel væk under den langsomme tilberedning. De rengjorte kråser blev vendt i mel, krydret med urtesalt og friskkværnet sort peber - og brunet godt af i SMØR.

Jeg fandt min lille Römertopf frem og en lille pose hønsefond i fryseren.

Fonden blev smeltet i en gryde og hældt ved. De små kråser fik 3 timer ved 100°C - til de var meget møre.

De små møre basser blev fisket op og fonden siet. Jeg spiste et par stykker med det samme....åh....det er bare den ultimative lille lækkerbisken. Resten blev gemt på køl til dagen efter.

Det var et par dage efter jeg havde lavet Fusion Fajitas i kålwrap med ananassalsa, så jeg havde en masse rester på lager.

4 blade savoykål i tynde strimler, 1 squash i tynde stave, 1 løg i tynde både, 2 forårsløg snittet på skrå, 1 fennikel i tynde strimler, 1 rød peber i strimler og en smule frisk ananas i tern.

Det hele (undtagen ananassen) blev sauteret sprødmørt i en smule olie.

Jeg kogte en pakke Udon nudler og skyllede dem - og blandede med de sauterede grøntsager.

Det hele blev vendt sammen og smagt til med et par dråber tamari.

6 kråser blev skåret i skiver og varmet i en lille pande i 5 spsk af min hjemmelavede teriyakisauce - se opskriften lige her

Grøntsagsblandingen med nudler blev anrettet taglagt med skiver af kråser imellem. Det øverste lag blev drysset med sesam, tern af ananas og frisk koriander.

Og så var der mad! Virkelig en lækker måde at spise indmad på. 


Dagen efter blev de sidste 4 kråser snittet i strimler og tilsat resten af nudelblandingen, som var blevet varmet op i fonden fra kråserne. Det gav en liflig tyk nudelsuppe med masser af fyld. Og så var alle rester væk i bedste Stop Spild Af Mad stil.   

Der er stadig en pakke kråser i fryseren - dem vil jeg lave noget med her til jul. Jeg tænker mørkt øl, masser af krydderier og perleløg - serveret med en hvid risotto. Men nu får vi se hvad det ender med.

God weekend til alle der kommer her forbi...

1 kommentar:

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...