torsdag den 2. juni 2016

Ligesom hjemme i Indien: Snacks, drinks og forretter...

I et forsøg på at samle trådene og skrive om Den Store Indiske Middag, har det vist sig at være en godt idé at dele det op i flere indlæg. Så her får du i første omgang snacks, drinks, cocktails og forretterne: 

Til lejligheden havde jeg lavet 3 særlige cocktails: Bombay 73, Kardemomme-Negroni og Cherry-Bramble. Og det blev naturligvis også til en speciel G&T....eller 3.

Jeg måtte bide i det sure æble og erkende at jeg ikke magtede at lave alt fra bunden. Jeg indkøbte derfor Naan, pappadoms og 3 slags indiske snacks, lavet på kikærtemel og krydderier. De 2 varianter var dog så stærke at de ikke var noget for mig - men så var det jo heldigt at min gæst og gastronomiske legekammerat kan spise nogle verdens hotteste chilifrugter, næsten uden at fortrække en mine. Se selv her.

Aww, se lige hvad han havde med til mig i værtindegave. 5 specielle small batch tonics og en flaske pink portvin. The Klidmoster approves!

Mens vejret stadig artede sig, kunne vi drikke kolde indiske Kingfisher øl og spise snacks på altanen. Ud over de 3 købte, havde jeg lavet mine verdensberømte kryddernødder - denne gang af mandler, cashews, kokosflager, græskar-, solsikke- og pinjekerner + en krydderblanding af Cp44, kanel, spidskommen og chipotle.

Jeg havde både lavet et menukort og et drinkskort. Første cocktail Bombay 73 er et spin på den klassiske French 75, som Johan serverede for mig da jeg besøgte ham. Han arbejder lige nu på et blogindlæg om den - og det skulle gerne ramme hans blog inden længe. 

2 x Bombay 73:

6 cl gin
4 cl mangojuice
4 cl citronsaft
1 cl agavesirup
Prosecco, cava eller andre søde bobler

Bland de første 4 ting og køl ned. Server i afkølede champagneglas - og top op med bobler. 

Den forfriskende cocktail blev serveret til den første 'forret', som var pappadoms med 2 slags dip. Den rødlige (sur/stærk): græsk yoghurt, mangochutney, salt, BOC-chutney og citron. Den grønlige (frisk/kølende): skyr, korianderchutney, citron og salt.

Pappadoms laves traditionelt i varm olie. Men der findes heldigvis en meget nemmere/lettere måde at lave dem på...de kan simpelthen laves i en mikrobølgeovn. Lav en af gangen, direkte på drejeskiven - zap 20 sekunder - vend og zap 10-20 sekunder. Nemt ikke?


Til de øvrige cocktails, havde jeg sat low-ball glas på køl.


Og så var det blevet tid til en G&T - ligesom hjemme i Indien

Det skulle naturligvis være Opihr, som jeg har skrevet om før, lige her. Jeg hev straks en af værtindegaverne frem og kom i: tonic med kardemomme fra Peter Spanton.

Den krydrede G&T blev serveret sammen med disse spicy bitesize pakoras - lavet efter den her opskrift. De blev serveret med den samme dyppelse som de sprøde pappadoms.


Til hovedretterne serverede jeg masser af koldt vand (m/u brus) og disse 2 cocktails:

Kardemomme-Negroni ala den vi havde fået på Bollyfood. Jeg har brugt lang tid på at tweake den, så den blev lige som jeg kunne lide den. Men i fredags kiksede det dog lidt, for min kardemommegin (1 flaske Beefeater med 30 grønne kardemommekapsler) havde trukket så længe at den var blevet stærkere end i testfasen. 

2 x Kardemomme-Negroni: 

4 cl kardemommegin
4 cl ren gin
4 cl Campari
4 cl Aperol
4 cl pink vermouth
4 cl Cocchi de Torino

Mix, køl og server med is.

Den sidste cocktail var også med inspiration fra BollyFood. Der havde jeg nemlig fået den mest fantastiske Bramble - som er en ikke for sød sag på brombærlikør. Men jeg er jo en kirsebærpige, så min blev en cherry version. 

2 x Cherry-Bramble:

8 cl gin
4 cl citronsaft
2 cl agavesirup
6 cl kirsebærlikør

Mix de første 3 ting og køl ned. Server over is - og hæld forsigtigt likøren i, ned langs siden, ved servering.

Min yndige assistent knipsede et billede til Instagram.

Det blev til et par G&T's mere af forskellige beskaffenhed. Og mad, masser af mad. Alle hovedretterne kommer i det næste indlæg - og derefter følger et indlæg med resterne.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Hov, forresten - vi har lige nu en benhård afstemning kørende på Facebook om hvis strudseburger er den skøreste og lækreste. Er det Johans med bla BBQ struds, løgringe og blå ost - eller er det min med bla vaflet marineret struds, syltede rødløg og dukkah? Giv din mening til kende LIGE HER inden fredag d. 3/6 kl 12 - så bliver du måske den heldige der løber med en lille præmie.

God torsdag til alle der kommer her forbi...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...