torsdag den 28. april 2016

Will It Waffle: Arancini af risotto...

Kender du arancini? Det er små panerede friterede kugler af ris - som man enten kan lave helt fra bunden eller af en rest risotto. Hos mig skulle de naturligvis laves i vaffeljernet... 

Knasende sprøde, omend lidt fladmaste, arancini - perfekte som snack eller et lille mellemmåltid.

Mine arancini startede med resterne af den her Risotto Primavera.

Jeg havde en lille portion tilbage + en enden af en fennikelspegepølse som i bedste Stop Spild af Mad stil, skulle omsættes i en fart.

Risottoen blev rørt løs med en gaffel og blandet med pølsen, som var skåret i bittesmå tern. Da min risotto var lavet med rigelig væde og ost, var det ikke nødvendigt med bindemiddel af nogen slags. Har man en tør rest, der ikke rigtig vil hænge sammen, kan man med fordel tilsætte lidt æg og mel. 

Jeg formede 6 små flade 'bøffer' af blandingen. Der er ingen grund til at lave runde kugler, når de skal i vaffeljernet.

Jeg valgte en 3-trins paneringen for et ekstra sprødt resultat. Mel får ægget til at hænge bedre ved - som så får raspen til at sidde i et bedre lag. Jeg brugte lidt hvedemel, 2 sammenpiskede æg og et par håndfulde panko-rasp.

Når man skal panere på den måde, er det en god idé at vende alt i mel først - ellers kan man nemt få lavet en værre grød af mel og æg.

Dyp den små basser, en og en, i ægget - og lad dem dryppe af. Rul kanten i raspen og vend dem derefter, mens der trykkes let. Det giver den optimale panering.

Varm et vaffeljern til belgiske vafler godt op (til et alm vaffeljern laves de mindre og fladere). Spray/smør jernet godt med olie og bag 2 arancini af gangen.

Lad dem bage til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle lidt af på en rist, før de serveres. 

Jeg kunne ikke vente, og guffede straks en i mig. Super lækker - men meget varm. Av, min gane...

De øvrige 5 fik lov til at vente lidt.

Det var dog alligevel kun 4 der nåede på fadet. De sprøde arancini kan serveres som de er eller med en spicy tomatsauce til at dyppe i. Det vil jeg overveje at lave til næste gang....de her forsvandt før tanken blev til handling.

Både melet og raspen blev næsten opbrugt - men hvad så med resten af ægget?

Der var en del tilbage og det skulle jo ikke gå til spilde.

Jamen, det kom da også i vaffeljernet. Jeg gjorde det ikke rent først, så der var lidt rasp og halløj tilbage. Oh well...det giver jo smag alt sammen.

Lidt Scriracha, urtesalt og friskkværnet sort peber på toppen - og så blev den foldet sammen til en æggewich. Ikke spor tosset!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

I dag runder jeg 4000 billeder på Instagram. Det er lidt tosset at det er blevet til så mange allerede. Jeg har lavet det her billede til lejligheden - og glæder mig til at uploade det om lidt. Følger du mig på Instagram? Det er der jeg poster mange af de billeder der ikke finder vej til hverken bloggen her eller siden på Facebook. Hvis du har lyst, kan du følge mig, under mit 'streetnavn' @Kmoztar ➤➤ lige her.

Kunstværk: 4000. Kunstner: Malou Rotvel Pagh. Materialer (mixed media): tørrede kornblomster, røde linser, Frisørens Te og rugkerner på skiffer. Pincetten er i privateje.

Hæ...man har jo kun det skæg man selv sidder på....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...