torsdag den 21. april 2016

Hvidløgsbrød med indbagt ost...

Hveder? Sorry, det er ikke noget jeg gør i at bage selv. Spiser i det hele taget ikke ret meget brød - men når jeg gør, giver jeg den fuld gas. Og det her brød tager virkelig kegler. Det er HCHF (High Carb High Fat) og helt igennem comfort food

Her er det lige på vej i ovnen. Ja, det er en hel Unika Ask i midten. Det er bare med at gå all in når man kan...

I Inco havde jeg købt 3 oste: 1 Gammel Knas og 2 Ask - nedsat med 15% i bedste Stop Spild af Mad stil, selv om de kan holde sig til d. 29/4. Fortryder nu at jeg ikke købte flere og smed dem i fryseren. Oh well. Jeg vidste med det samme at den ene Ask skulle bruges til det her hvidløgsbrød! 

Jeg faldt over idéen lige her - men ville ikke bruge et aflangt brød. Da jeg alligevel havde et ærinde inde i byen, cyklede jeg forbi Langenæs på vejen for at se om de havde et brugbart brød. Heldigvis havde de det perfekte brød til formålet:

Et lækkert foccacia med rosmarin og havsalt, bagt i en form.

Først lavede jeg et hul til osten, ved at skære rundt om den med en skarp kniv - og forsigtigt fjerne 'proppen'.

Brødet blev derefter forsigtige skåret i skiver som var det en hasselback kartoffel - med ca 1½ cm ned til bunden.

I stedet for at skære det på den anden led, så det blev tern, vinklede jeg det lidt så det blev diagonale snit. Det giver nogle fine rombeformede stykker. Det er lidt svært at skære og det kan virkelig godt betale sig at være lidt omhyggelig. Læg derefter brødet på et ovnfast fad - og tænd ovnen på 180°C.

Osten blev pakket ud og det øverste lag hvidskimmel skåret af toppen. Jeg smed det i fryseren, så kan det komme i en ostesauce til mac n' cheese, lasagne eller en kombi. Osten blev lagt tilrette i hullet på brødet. Man kan sagtens bruge andre hvidkit-oste som f.eks brie eller camembert.

Man kan bruge de krydderurter man lyster (friske eller tørrede) - men rosmarin og hvidløg er bare en vinderkombi. Og meget passende, når der nu var rosmarin i brødet i forvejen.

Jeg rev 3 fed hvidløg og hakkede en passende mængde rosmarin fint - og slemmede det op i 3 spsk god økologisk olivenolie.

Blandingen blev fordelt jævnt i alle snit. Det blev lagt en lille kvist rosmarin på osten - og hele herligheden blev sat i ovnen i 25 minutter, til osten var smeltet og brødet knasende sprødt.

Aj, men se nu lige der - en lille skovsø af smeltet ost. Den duft der fyldte mit køkken var så liflig at man skulle tro det var løgn. Jeg knappede en hæderlig falske rødvin op og og gik i krig med det knasende bæst.

Det var bare med at plukke løs af det sprøde brød og dyppe i den smeltede ost. Oh la la...

Have mercy! Det er over the top på ALLE måder....men....åh...SÅ godt! 

*Ralle* jeg stoppede ikke i tide - men spiste alt det sprøde...fordi jeg kunne. 'Skroget' fik film over og blev sat på køl. Til frokost dagen efter, skar jeg efter i alle riller og smed det i ovnen en gang til - og spiste op. Og snip snap snude...så er den brød- og ostehistorie ude. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg har dog fået hveder i dag. Eller rettere hvedefri hveder - de var nemlig bagt af glutenfri mel, kærlighed, friskstødt kardemomme og rigeligt SMØR af hende her, som kom til eftermiddagste.

Jeg har normalt ikke så meget fidus til glutenfrit bagværk - men de her overraskede virkelig positivt på både konsistens og smag. De blev flækkede, ristede, toppet med masser af SMØR - og kørt ind sammen med te, snak og grin. Totalt i orden kombination.

Aftensmaden står på dampet broccoli...for jeg trænger til grønt efter ugens brød-orgie. Der skal dog rives noget rigtigt spændende udover lige inden servering. Det er gult, men ikke ost. Hvad det er, får du at se i et nyt indlæg inden længe...

6 kommentarer:

 1. Wauw! Den kunne også bruges som dele-snack til en grillaften eller lignende :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvad betyder det der ord 'dele'? Men ja, den ville gøre lykke som f.eks en osteret eller snack i gode venners lag - så kan man skiftes til at slå hinanden over fingrene ;-)

   Slet
 2. Uh, det lyder, som om den salttørrede æggeblomme er klar. Er totalt spændt på det projekt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh yes, klar og prøvesmagt. Er ved at skrive indlægget nu ;-)

   Slet
 3. Det lyder nam nam, men det er ikke længe siden du kørte klidfaster og er anstændigt indsats med 5:2

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. Jeg faster stadig - når helbredet tillader det.

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...