mandag den 25. april 2016

3 x bacon-vafler - sødt, salt og syndigt...

Meatfree Monday? Jo, jeg har da hørt om konceptet - men hallo: BACON! Disse vafler opfandt jeg her i weekenden fordi jeg havde en masse stegt bacon til overs (???) som skulle omsættes i bedste Stop Spild Af Mad stil. Det blev til 3 ret så labre måltider - et sødt og to salte:  

Tv: bacon-vaffel med avocado og tomat. Mf: bacon-vaffel med SMØR og ahornsirup. Th: bacon-vaffel asparges og 2 slags æg.

Fredag aften stegte jeg 400 g bacon. En maxi-pakke af den konventionelle slags, gemt/glemt på fryserens bund - og gået på dato i 2015. Bacon er dog ikke sådan lige at slå ihjel, så det kunne fint bruges. Det blev tøet op og confiteret (altså stegt langsomt, ved middelvarme, i allerede afsmeltet baconfedt fra min 'fedtbank'). Det er blevet min absolut favoritmetode at stege bacon på, for det bliver smukt gyldent og knasende sprødt - helt uden at bide sig fast i panden og få brankede kanter.

Jeg brugte en del af den nystegte bacon til denne dekonstruerede carbonara. Det var pasta (på brune ris) vendt med flødekysset grønt og sprød bacon - med en hel høvlet tørsaltet æggeblomme ud over. Med lidt held kommer opskriften i et senere indlæg.

Nå, men der var stadig en del bacon tilbage. Lørdag formiddag gik jeg derfor i køkkenet og hev vaffeljernet frem.

Jeg besluttede mig for at gå LCHF (Low Carb High Fat) vejen og lave glutenfrie 'fede' vafler - for jeg havde helt tilfældigvis en bøtte hytteost stående, som var perfekt til formålet. Jeg valgte at droppe saltet - og lade baconen salte dejen selv.

6 skiver bacon blev kørt helt fint i minihakkeren *wroom wroom* 

200 g hytteost
4 æg
25 g smeltet SMØR 
1½ spsk kokosfibermel
6 skiver blendet bacon

Æg og hytteost blendes sammen til en homogen masse. Kokosfibermel og bacon vendes i - og til sidst tilsættes det smeltede SMØR.

Det gav en herlig bacon-dej som lige passede til 4 alm vafler i mit vaffeljern.

De 2 af vaflerne kom i mine små fade til hotdogs - og sat på køl. Så var de lige til at varme og toppe senere. De to sidste blev straks fortæret til morgenmad.

Jeg ELSKER den sød-salte kombi af bacon og ahornsirup. De lune vafler fik derfor et generøst skud sirup. lidt koldt SMØR (lavet til kugler med et parisiennejern) og en ekstra skive sprød bacon på toppen. Det holdt sulten fra døren til sidst på eftermiddagen.

Da maven rumlede lidt igen, gik jeg ud og fandt avocado, cherrytomater, mayonnaise og karse frem.

Jeg valgte at lade vaflen forblive kold - og toppede den med 2 halve avocadoer (skåret i skiver i skallen og gravet ud med en stor ske), et par cherrytomater, lidt mayonnaise, masser af friskkværnet sort peber og lidt karse.

Lidt ekstra sprød bacon - og så var det et glimrende lille måltid - som jeg indtog på vej ud af døren på vej til fest med en flok kagedåser + det løse. 

Mirakuløst vågnede jeg op søndag morgen, uden de store tømmermænd - var bare træt og virkelig sulten.

Undskyld: jeg kunne altså ikke vente på at de danske asparges var til at få. De her økologiske stængler fra Spanien fristede mig over evne. Trængte SÅ meget til forår på min tallerken - så nu måtte jeg altså give efter. 

Den sidste bacon-vaffel blev lunet og toppet med 5 dampede asparges og 3 cherrytomater i tern.

Dernæst et perfekt spejlet æg - kun krydret med masser af friskkværnet sort peber. Jeg dryppede med lidt Sriracha - og så kom det sjove.

I stedet for salt blev der nemlig 'krydret' med revet tørsaltet æggeblomme. Pivfrækt at krydre æg med æg!

En enkelt skive bacon blev indraget i legen, for at stikke hul i den flydende æggeblomme - og så var der ren æggeporno. En morgenmad lidt ud over det sædvanlige - og helt klart noget jeg skal lave igen. Det ville jo være en perfekt ting at servere til en brunch!

Således fik jeg brugt det sidste bacon. Og hvad så med de sidste asparges?

De kom i en lidt alternativ Risotto Primavera - og den får du opskriften på i det næste indlæg.  

God mandag til alle der kommer her forbi...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...