søndag den 19. juli 2015

Vandmelonsalat med feta - i nyt format...

Det er efterhånden blevet en årlig sommertradition at jeg laver en vandmelonsalat med feta, som så serveres i en udskåret melonskål. Og det havde jeg da også planlagt i år. Men da jeg så skulle udtænke årets design, skete der noget helt andet - for en helt ny idé slog ned. Jeg har nemlig kigget langt efter de smukke 'kager' man kan lave af vandmelon (prøv lige at se her) og tænkte nu: "hvad med at lave den i en salt udgave, som en slags salat". Som sagt, så gjort:  

Vandmelonsalat med fetacreme, agurk og karse.

Jeg havde købt ind til at der skulle sorte oliven og lime-marinerede rødløg på også, men endte med at servere det ved siden af i stedet for.

Top og bund blev skåret af den lille vandmelon - og så stak jeg den største udsikker i jeg havde. Havde melonen været større, ville jeg ha' bruge en springform uden bund at skære ud efter.

Jeg skar det overskydende væk, men jeg langsomt trykkede udstikkeren ned.

For nemmere at kunne servere den færdige 'salat', skar jeg vandmelonen ud i kvarte. Igen, havde melonen været større, var det blevet 6-8 stykker. De 4 stykker blev grundig duppet med køkkenpapir, så de var tørre i overfladen. Derefter blev de samlet igen på serveringsfadet.

Og så skulle der leges med de små parisiennejern (kuglejern) på 5, 10 og 22 mm.

Det blev til bittesmå agurkekugler og de lidt større af vandmelon.

Og så til fetacremen. Den blev lavet af en bøtte drænet feta salatost og en god klat skyr. Blend de 2 ting sammen *wroom wroom* og smag til med lidt ekstra salt. Det er den eneste dressing, så det skal smage godt igennem for ikke at gøre det samlede resultat for ferskt.

Juster evt med lidt ekstra skyr. Cremen skal være smørbar, men endelig ikke for tynd. Kom den i en sprøjtepose for nemmere fordeling.

Dup melonstykkerne igen, hvis der er trukket væde ud. Fordel en passende mængde fetacreme ud over og glat ud med bagsiden af en kniv. Det behøver ikke være helt glat, for karsen kamuflerer evt striber.

Jeg pyntede med en række af de mindste melonkugler forneden og en række agurkekugler, hver anden vendt om.

Toppen blev pyntet med kugler i forskellige størrelser. Karsen blev klippet i en skål og forsigtigt drysset på - hold hånden under.

Brug en pincet til at fjerne karse på afveje. Og så er den klar til servering. Den kan sagtens laves nogle timer i forvejen og gemmes på køl.

 Toppen fik også lige en lille dusk karse.

Jeg marinerede tynde både af rødløg i limesaft i et par timer. De blev serveret til, sammen med store sorte oliven og resten af fetacremen.

En lille entrecôte røg på grillen. 

Og så var der mad. Ikke en tosset måde at lave salat på. Jeg skal helt klart også prøve at lave den søde udgave.

Hvis man syntes det er for weird med en 'kage' - kan jeg varmt anbefale at lave en melonsalat i en melonskål. Sådan en vækker virkelig jubel på et sommerbord. Her er de 3 jeg har lavet:
Tv: Salat med 3 slags melon i kurv. Mf: Salat med melon, forårsløg og karse. Th: Salat med 2 slags melon og anissyltede løg.

Og så vil jeg simpelthen gå tilbage i køkkenet og lave 2 nye slags ispinde.

God søndag...

7 kommentarer:

 1. mmmm hvor ser det lækkert ud!
  super inspirerende :)

  følger nu med på bloglovin :)
  //www.neronoir.dk

  SvarSlet
 2. Ha! Og du synes, at JEG er pløk!?! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. JA!

   Elsker når kedlen kalder gryden sort ;-)

   Slet
 3. Hej
  Hvad bruger du det overskydende agurk og melon til, når du laver kugler? Bliver det fingergrønt. Savner lidt stop spild af mad inspiration på det punkt

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej

   Agurken bruges til en salat som her - eller også gnasker jeg den bare i mig ;-)

   Melonen blender jeg resterne af. Det kan enten fryses til is eller bruges til en drink. Denne gang lavede jeg en Vandmelon Campari Spritz som kommer på bloggen en af dagene.

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...