torsdag den 9. juli 2015

Champagnebrus a'la mode...

Så er der atter gang i den lille ispindefabrik her i Grøfthøj. Denne gang er det meget børnevenlige ispinde uden så meget pjat. De er a'la mode uden tilsat kemi, raffineret sukker, gluten, laktose eller spor af nødder. Alle speltmødre kan godt nikke anerkendende nu. De smager de af sol og sommer - og mere!

De er ikke neongrønne som de købte med sportssmag og vekaoovertræk - men gule, da de er lavet af ananas. Jeg har lånt idéen lige her hos My Paleo Pantry.

Selve isen består kun af 3 ting: meget moden ananas, citronsaft og agavesirup.

Det kræver lidt omhyggelighed at gøre en ananas klar til brug. Først skal den skrælles og så skal alle de små 'øjne' fjernes. Der er desuden nogle små sortbrune frø som også skal væk. Du kan se en video lige her som viser hvordan det nemt kan gøres. 

Ananassen deles derefter i kvarte og den træede del af midten skæres væk.

Ananassen blev skåret i tern, citronen presset og en smule agavesirup hældt op. Jeg stak en stavblender i ananassen og kørte den *wroom wroom* til en meget homogen pure. Den kom derefter igennem en sigte, inden den blev smagt til med citronsaft og sirup. Lav den så sød eller sur som du kan lide - men husk at den vil smide en smule af den søde smag i fryseren.

Uha, jeg har virkelig revet mig og investeret i disse silikoneforme til 362 kr fra Kunst og Køkkentøj. Men jeg har bare sukket efter dem så længe og NU skulle det være. Man kan lave 2 x 6 is af gangen - hvis altså ens fryser er bred nok. Det var min så ikke, men det var der råd for.

Jeg klippede dem simpelthen bare over midt på. Hver form kan rumme 90 ml og jeg fik 5 is ud af den her portion. Man fylder først formen og stikker pinden i bagefter. Og så var det bare at smide dem i fryseren natten over.

Og så var de lige til at poppe ud af formene. Jeg er allerede SÅ glad for at jeg investerede i dem. Ispindende kom retur på frost, lagt på et stykke bagepapir.

Ingen champagnebrus uden knasende chokoladetop. Jeg syntes det er nemmere at arbejde med frossen is og smeltet chokolade, hvis man tynder chokoladen lidt op med kakaosmør. Så bliver den mere tyndtflydende og dyppevenlig. Jeg bruger den her raw økologiske koldpressede kakaosmør, som er Fairtrade mærket.

25 g chokolade blev hakket og tilsat en smule kakaosmør. Blandingen blev zappet ca 45 sekunder i mikroovnen, rørt glat og hældt i et lille glas.

Og så var det bare at hente isene en og en og dyppe. Chokoladen stivner lynhurtigt, så den kan lægges direkte tilbage i fryseren.

Til børn og barnlige sjæle kan man lave et lille ansigt med en smule chokolade i en sprøjtepose. Se så, en kemifri og naturlig 'Filur'.

Er man, som jeg, en pyntesidse - kan man man også pynte med blomster eller et andet mønster. 

Eller blot klippet et lillebitte hul og sprøjte hurtigt frem og tilbage. De færdige is kan opbevares i fryseren i en bøtte, med bagepapir imellem.

Open wide - here it comes.... is med god samvittighed. 

Skal du ikke ha' sådan en omgang ispinde i din fryser?

5 kommentarer:

 1. Det kan godt være de skal prøves. Jeg har også sukket længe efter sådan nogle forme og har fundet nogle i Netto for 59,95 for 2 x 3. De rummer lidt mindre, nok i tykkelsen vil jeg mene, men det er rart at kunne poppe dem ud af silikoneformen. Bare et lille fif, hvis der er andre der går og sukker. Jeg har lavet appelsin og Jordbærispinde, som blev rigtig gode. Arbejder lidt på en god cremet vanilleis, der ikke smelter så hurtigt, som den med kondenseret mælk. Men jeg vil da holde udkig her, hvor der altid kommer så meget god inspiration.

  Kh.
  Anne-Marie

  SvarSlet
 2. De forme har jeg drømt om længe, men med det vejr sommeren har budt på, har jeg ikke helt kunnet forsvare nødvendigheden. De er jo ikke helt billige. Jeg har et par mere traditionelle forme, som er rigtig fine, men mine sorbetis bliver typisk for bløde til, at jeg kan trække isen op af formen, og det går jo ikke.

  Ananasis var i øvrigt min favorit som barn. Den skulle serveres i ananas skal og pyntes med jordbær og flødeskum, men mon ikke den er lige så god på pind :-)

  SvarSlet
 3. Jeg synes godt nok det er dyrt for ispindeforme. Er de merprisen værd?

  - Opskriften ser til gengæld ikke ud til at fejle noget :-)

  SvarSlet
 4. Jeg fandt også formene i Netto for et par uger siden til 59,-
  Det er desværre ikke blevet til is-mageri endnu, da min ekstra (kæmpestore, brugte skrummel af en industri-)fryser stod af sidste weekend. Det var ellers dér, jeg havde plads, plads, plads til, at brede projekter ud. Øv!

  SvarSlet
 5. Isformene er alle pengene værd, hvis det er hjemmelavede man vil lave. Er selv meget tilfreds med dem.
  Disse ananasis er også geniale, synes dog det var svært at sigte massen,men besværet værd. Tak for endnu en god opskrift:-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...