søndag den 4. maj 2014

Sunde lakridsvafler med hvid chokolade...

Uha, mit vaffeljern når knapt at køle af før det igen skal i aktion. Det er blevet til en jævn strøm af sundwiches  - og både en sund solbærvaffel og en laber chokoladevaffel. Og i går kom turen til så til det næste projekt: vafler med lakrids.

Oh la la....der er masser af velsmag fra 2 slags lakrids, hvid chokolade og frysetørrede hindbær. Og så kan den spises med rigtig god samvittighed. Ud over chokoladen indeholder den nemlig hverken fedt, hvedemel eller sukker.

Opskriften er baseret på det 'hvide sundwichbrød' fra Klidfaster.dk - dog uden salt. Til 2 vafler: butter beans fra dåse (75 g), 1 æg (57 g), ½ dl vand, kokosfibermel (10 g), loppefrøskaller aka HUSK (2 g) og 1 tsk bagepulver.

Bønner og vand blendes *wroom wroom* til en homogen masse. Ægget blendes med i et par sekunder til sidst. Kokosfibermel, loppefrøskaller og bagepulver piskes i. Og så til smagsgiverne. Først det fine lakridspulver fra Johan Bülow.

Jeg tilsatte 2 spsk af det + 2 spsk Suvida 'flormelis' og piskede det sammen.

Og så var der lakridsdej til 2 vafler.

Vaflerne blev bagt i ca 8 minutter, og derefter trimmet med en saks. De bliver ikke sprøde - men kan efterfølgende ristes på brødristeren.

Så bliver de mørkere og knaser i kanterne. 

Egentligt ville jeg ha' serveret en kugle vaniljeis og et dryp salt lakridssirup til - men var løbet tør for is (Skandale, ikke?). Det blev derfor til lidt smeltet hvid chokolade, frysetørrede hindbær og et drys af Bülows granulerede rålakridspulver. Ønsker man at holde dem helt sukkerfri kan de toppes med f.eks skyr rørt med Suvida og vaniljepulver i stedet for chokolade.

Chokoladen blev smeltet i mikrobølgeovnen og sprøjtet på.

Og så var den lige til at sætte tænderne i.

Uhm, det pureste guf!

I går lavede jeg også en sund(ere) pariserbøf. Den kan du se lige her. Dagens projekt er en bøfsandwich med SOVS og 3 slags løg - og der bliver det ikke sparet på noget som helts. Well, lige bortset fra mel - for den er naturligvis med sundwichbolle. 

God søndag til alle der kommer her forbi...


1 kommentar:

  1. Du er genial. Du har jeg endelig fået gravet mit vaffeljern til belgiske vafler ud af skabet. Så nu skal der bages.

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...