mandag den 5. maj 2014

Hjemmelavet bøfsandwich med SOVS...

Her får du opskriften på en moppedreng af en bøfsandwich.....eller rettere en bøfsundwich - for den er lavet med mit sundwichbrød. Men der stopper den så også med at være sund - for det er en fuldfed basse med masser af snask og SOVS.

Der findes 2 slags bøfsandwich - med og uden sauce brown. Den uden er den falske bøfsandwich!

Den her SOVS er simpelthen i verdensklasse. Det er nemlig gudesaucen fra jul - lavet på stegeskyen fra mine confiterede svinekæber og benene fra Putin. Men mere om den senere - først er der lige noget tilbehør der skal laves:

Der hører 3 slags løg til en rigtig bøfsandwich - rå, ristede og bløde. De bidrager med hver sin kvalitet og viser virkelig hvor alsidig en grøntsag løg er. Og ja, der gik 5 løg til 1 bøfsandwich....næsten. Der er stadig nogle af de ristede tilbage som skal gøre lykke på en hotter i den nærmeste fremtid.

Det mindste løg blev hakket mellemfint. 2 blev skåret i tykke skiver (til bløde løg) og 2 i tynde skiver (til ristede løg).

Til de hjemmelavede ristede løg satte jeg først 3 dl solsikkeolie over og varmede op til 150°C. Løgene blev delt i helt løse ringe og rystet i 2 spsk mel. Inden de blev stegt i olien, i små portioner, blev de rystet helt fri for overskyende mel i en si.

De sprøde løg fiskes op af olien med en hulske, lægges på fedtsugende papir og drysses med fint salt. Inden de skal bruges knuses de let i hænderne. Og så til de bløde:

Også her skilles løgene i løse ringe. De sauteres i en blanding af olivenolie og SMØR - meget langsomt ved lav varme. Det tager ca 30 minutter før de er gyldne og karamelliserede. Tilsæt ½ dl vand når de begynder at bide i panden til sidst. Når det er kogt væk er de klar.

Og så er der både bløde og ristede løg klar. Og så til det øvrige tilbehør:

Hjemmesyltede drueagurker, Heinz ketchup og French's sennep. Rødbeder bruger man ikke der hvor jeg kommer fra. Men man bruger til gengæld remoulade.

Jeg ville ha' lavet en hjemmelavet remoulade - men var løbet tør for mayonnaise. Løsningen blev at lave en hjemmerørt remoulade i stedet.

Så jeg tog noget øko-remo og blandede med lidt af Signes senneps-pickles, som jeg hakkede fint.

Og så var alt tilbehøret på plads. Sundwichbrødet bagte jeg i forgårs da jeg skulle lave en alternativ pariserbøf

Jeg lavede en flad hakkedreng på 200 g af øko-ko og stegte den rosa i midten. Og så tilbage til den der SOVS.

Den var blevet tøet op ved svag varme og smag til (sauce og suppe taber salt ved frysning). Og så kommer det gode trick: halvdelen af de bløde løg skal ha' lov til at svømme rundt i saucen. Men det var ikke det eneste der skal ha' lov til det.

Hakkedrengen fik også en varm brun dukkert. Og så var det bare med at få dyret samlet og konsumeret.

En bøfsandwich kan samles på flere forskellige måder - har får du den som jeg foretrækker den. På underen kommes først sennep og ketchup.

Bøffes fiskes op fra sit brune bad og lægges nænsomt tilrette på det ventende leje.

Der toppes med remoulade og en smule bløde løg.

Og så kommer turen til de rå løg og de syltede agurker. Men hvor er de ristede løg? Rolig nu, alting til sin tid!

Toppen lægges på. Og nej, den er ikke klar til at servere endnu. Nu skal den nemlig under Den Brune Bruser

Øs godt med SOVS ud over toppen. Og når du syntes det er nok - så nup lige en ekstra skefuld eller 2. Hellere for meget end for lidt.

Top med de sidste bløde, en skefuld rå og en håndfuld ristede. Voila - så er der sgu brun mad. Nøj, hvor var det bare en fantastisk bøfsandwich. Det var lige så jeg fik tårer i øjnene.

Vidste du at der ligefrem findes en sammenslutning af danske bøfsandwich-entusiaster? Hvert år nominere og kårer de Danmarks bedste bøfsandwich. Og vinderne driver af super SOVS.

Ok, så lad os tage diskussionen. Med eller uden - hvad er du til?14 kommentarer:

 1. Med sovs! Jeg elsker sovs og er virkelig bagud på sovsefronten, da det var en sjældenhed i min mors køkken og trods stor kærlighed også er blevet det i mit.

  Jeg tror nu nok, at jeg ville holde bollen tør, så den kunne spises med hænderne, hvilket i mine øjne er afgørende for om det er en rigtig sandwich. Lidt ekstra dyppelse on the side ville dog være helt på sin plads.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du forveksler bøfsandwichen med en burger. Den første svømmer helst i brun sovs. Google det

   Slet
 2. Har godtnok ikke - endnu - smagt bøfsandwich m. sovs (Det burde staves m. STOORT, for det er jo osse et grundstof) Men det ligner noget der må prøves en dag, jeg sidder helt og savler ned i tastaturet.

  SvarSlet
 3. MED...... Sgu da ��

  SvarSlet
 4. Med sovs.......alt andet er falsk ;) den skal IKKE kunne spises med fingrene, for så ville det jo bare være en alm burger ;)

  Og så glemte du da vist kcal udregninger, hehe :-D

  SvarSlet
 5. Med - ellers er det vel bare en eller anden form for burger?

  - Kit

  SvarSlet
 6. ååååh, hvor ser det delicious ud!

  SvarSlet
 7. God eftermiddag,

  jeg er så klart til den bøfsandwish med sauce:-)
  Smager af så meget mere og så lækkert med sådan en skysauce som du har lavet med kærlighed.

  mange hilsner fra Ole

  SvarSlet
 8. Både og :)
  Nogle gange skal der bare være sovs til og andre gange så er lysten bare til en "alm" uden.
  Men i flg. min opdragelse så mangler der hjemmelavet agurkesalat i den ;)

  SvarSlet
 9. Bøfsandwisher har jeg spist med glæde siden jeg var knægt i mere end 40 år.
  Sovsen og øvrige ingredienser ser rigtigt godt ud.
  Ved godt det er politisk ukorrekt at sige det, men bøfsandwish-kød skal altså være meget mere "ulækkert" - altså fyldt med fedt og mel.
  Ikke fordi et industielt produkt skal være målestok, men jeg synes fx Tulips 70 grams sandwichbøffer (til små boller) er nogle af de allerbedste bøffer, der kan fås til bøfsandwich.
  Jeg synes tit hjemmelavede bøfsandwich kikser, fordi det bliver alt for tørre og hårde. Når man skærer i bøfsandwichen, skal den nederest bolle ikke gå i stykker. Det gør den hvis kødet er for magert.
  Nå, take it or leave it. Jeg kan bare eksperimentere selv. Kunne rigtig godt tænke mig at læse en artikel hvor "kokken" havde eksperimenteret med fede kødblandninger.

  SvarSlet
 10. Jeg må bare sige, det der er da en KONGESPISE.....og ja, det er kun en bøfsandwich, hvis der er mindst 1 kg brun sovs på, ellers er det jo bare en alm. kedelig burger ;-)

  Kh Camille, som meget snart skal lave det igen :-)

  SvarSlet
 11. Med sovs - og rigtig rigtig meget af den :-)

  SvarSlet
 12. Selvfølgelig skal der sovs på! Alt andet er jo blasfemi. Hvor jeg kommer fra er der også nogen, der spiser den med brun sovs, Bernaisse og et spejlæg - det kan anbefales, selvom det godt nok er en noget fed menu. :)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...