tirsdag den 27. maj 2014

Karamelliseret gulerodspuré...

Her får du opskriften på en fantastisk velsmagende puré som straks bliver dit nye favorittilbehør til stegt og grillet kød. Onde tunger vil nok påstå at det er synd at udsætte de nye spæde gulerødder for sådan en voldsom tilberedning - og de har muligvis ret. Men smager du den først en gang, bliver du så hooked at du umuligt kan vente på de grovere gulerødder senere på sæsonen.

Den originale opskrift hedder brændt gulerodsmos - men jeg har pillet lidt ved den. Den labre puré blev serveret som en del at tilbehøret til min langtidsstegt dyrekølle med baconflet.

Tja bum, det gik lidt stærkt da jeg bakkede op - så jeg fik ikke vejet gulerødderne. Men mon ikke der er ca 500 g i skrællet vægt? 

100 g økologisk SMØR blev smeltet i en gryde. Da det var lysebrunt kom gulerødderne i. De blev brunet godt af, under omrøring, så sukkerstofferne karamelliserede (tak til Tine for lån af armkræfter). Jeg valgte ikke at lade dem brænde så meget, men satsede på en mere lys puré, så da alle ender begyndte at brune, kom jeg vand på til det knapt dækkede.

Gryden fik lov at simre uden låg til væden var kogt næsten væk. Og så til det sjove: en stavblender blev sat i gryden og *wroom wroom* forvandlede de møre rødder til en silkeblød puré. Der blev smagt til med rigeligt salt, friskkværnet peber og æblecidereddike til sidst. Efter min mening skal der syre til, ellers bliver den for sød og fad.

Sikke en tekstur, farve og smag. Meget ulig noget jeg før har lavet. Den skal der helt sikkert leges mere med. Kunne også levende forestille mig en puré på karamelliserede pastinakker. 

Sådan en laber puré er lige sagen til et sommerligt måltid hvor man gerne vil ha' lidt varmt tilbehør uden hverken stivelse eller tilhørende sauce. Her passede den perfekt til det møre kronhjort og de fyldige blandede salater.

De 3 salater kommer i det næste indlæg...


7 kommentarer:

 1. Mmm, mums. Det lyder som en god opskrift
  Serverer du puréen varm eller kold?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Som der står, blev den serveret varm.

   Slet
 2. Jeg troede det blev til grim stivelsen når gulerødder blev "kogt" eller varme behandlet? Det har jeg fået fortalt af en diætist i forbindelse med kostplan til PCO ? :) er der ikke sand? Mvh.

  SvarSlet
 3. Kunne man eventuelt erstatte nogle af gulerødderne med Hokkeido?

  SvarSlet
 4. Hej - det ser lækkert ud! Skal der sukker i - og i så fald hvor meget?

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Du kan tro det er en lækker puré. Sukker? Hvis det ikke er nævnt i opskriften - så skal det nok ikke i ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...