torsdag den 5. april 2012

Pizzatærte med svampe og pancetta...

I går aftes lavede jeg denne hybrid mellem en tærte og en pizza - og fyldte den med 2 slags svampe, 3 slags ost, rosmarin, løg og lækker hjemmelavet pancetta som var en gave fra verdens bedste Signe.

Jeg havde lyst til at bage pizza - men havde kun tærtedej. Med en smule snilde fik jeg dog brugt tærtebunden til at lave en slags sprød Deep-Pan pizza i.

Jeg har lige nu en dialog kørende med Aarstiderne på Twitter - for jeg ønsker mig en kasse med 4 x pizzadej i stedet for den her kasse med 2 af hver. Ikke at jeg ikke kan lide tærter eller mangler inspiration til fyld, men tit er det en hurtig pizza jeg har brug for at kunne lave. Dog vil jeg sige at efter i går er jeg kommet på lidt andre tanker - for jeg har nu en masse idéer til hvad man kan gøre ved sådan en pizzatærte her.

Jeg rullede dejen ud ved hjælp af det medfølgende bagepapir. Den blev derefter vendt over på et nyt stykke papir på en plade. Af et langt stykke stanniol lavede jeg en ring, lidt mindre i omkredsen end dejen. Jeg lagde ringen på dejen og et stykke bagepapir ovenpå + en bageplade - og vendte hele stakken på hovedet.

Forsigtigt lagde jeg dejen tilrette i ringen - den fungerede perfekt som støtte til kanten.

Og på den måde fik jeg en meget flad tærtebund med kant som jeg kunne fylde. For at få bunden sprød, tændte jeg ovnen på 225°C og varmede den op med en plade i.

Og så til fyldet:

Det er et rigtigt Stop Spild Af Mad projekt. I onsdags var jeg jo på Arla og lege med hytteost sammen med en flok andre madbloggere. Da vi skulle gå blev der samlet et rullebord med rester som vi kunne tage med hjem så de ikke gik til spilde. Virkelig god stil! Jeg fik bla disse fantastiske svampe med hjem - kejserhatte og bøgehatte.

Og her er så det lækre stykke hjemmelavede pancetta (125 g) som Signe har lavet. Rosmarin havde jeg også fået med hjem fra Arla, så det hakkede jeg en del af fint. Jeg havde købt en pose revet ost til formålet - men da pancettaen jo ikke er røget, valgte jeg at rive lidt at den røgede ost og komme på. Jeg pillede også 2 små løg til fyldet.

Kejserhattene blev delt i hat og stok. Hatten blev skåret i tynde skiver og stokken snittet i skiver på skrå. Bøgehattene fik bare lige skåret rødderne af. Løgene blev skåret i tynde ringe og pancettaen i strimler.

Uhm, dejlig flæks. Og ja - det skal staves sådan.

På en varm pande blev det dejlige pancetta stegt sprødt. Der smeltede en del fedt fra - det gemte jeg.

Løgene blev stegt gyldne i lidt af det afsmeltede fedt. Svampene blev også sauteret i lidt af fedtet + en klat SMØR. De fik lidt friskkværnet sort peber, men ingen salt. Fedtet og de forskellige oste var salt nok i sig selv.

Pizzatærtebunden blev dækket med en generøs portion revet ost - alm og røget. Og så blev der drysset finthakket rosmarin over med rund hånd.

Den sprødstegte pancetta blev fordelt ovenpå - eller rettere resten af den, for der havde været et ret stort *host* naturligt svind.

De gyldne løg blev også lagt tilrette.

Og til sidst de sauterede svampe. Der manglede dog lige en sidste ting inden den skulle i ovnen:

Fintrevet pecorino på toppen. Pizzatærten blev sat i ovnen, oven på den opvarmede plade, og temperaturen blev skruet ned til 180°C. Der fik den lov til at bage i 25 minutter til kanten var gylden.

Straks efter den kom ud af ovnen blev stanniolkanten klippet over og fjernet forsigtigt.

Den færdige pizzatærte var nu lige til at glide over på et fad.

Den var ikke højere end den stadig kunne klippes ud med en saks.

MUMS! Sprød bund og kant + velsmagende fyld. Et stort hit. Jeg har stadig 1 pakke tærtedej i køleskabet og tror jeg vil eksperimentere med formatet endnu engang. Tror dog at fyldet skal være mere tærte-ish med en æggemasse og grøntsager. Nu får vi se hvad det bliver til.

Åh, hvor er jeg bare glad og afslappet. Det er SÅ dejligt at der kom positivt svar fra kommunen. Nu kan jeg nyde min påskeferie i fulde drag.

I går var jeg nede i Føtex og handle lidt ind til påsken. For mig er der 2 ting jeg ikke kan holde påske uden: lam og laks. Så jeg har købt en hele side røget laks og en lammekølle på 1,5 kg. Laksen spiser jeg af til jeg segner og resten ryger i fryseren. Jeg regner med at invitere Max på lam en gang i weekenden, for det ved jeg han også er vild med. Jeg har planer om at smide køllen i min Römertopf og give den MANGE timer ved svag varme - krydringen er dog ikke på plads endnu. Skal det være marokkansk, dansk/fransk eller måske som hjemme i Indien?

Nu vil jeg smide mig på sofaen og slappe af sammen med kattene. Der skal samles kræfter til i morgen. Der kommer nemlig en flok sønderjyske tweeps (folk fra Twitter, hvis nogen skulle være i tvivl) til byen. Vi skal mødes på Aros og spise frokost sammen bagefter. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Det er altid virkelig sjovt at møde dem man skriver med i cyberspace med.


Rigtig god påske til alle der kommer her forbi

3 kommentarer:

 1. den ser fulme bare fantastisk ud!!!!!!!!!! øv vi fik da ikke de lækre rester med fra vores arla-dag, og ja oplagt at få alt det brugt....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - den var også virkelig lækker :-)

   Jeg tror altså også kun vi fik resterne med hjem fordi Karolines Køkken var lukket ned til påskeferie - ellers kunne de jo selv ha' brugt de ting der var til overs.

   God påske :-)

   Slet
 2. Kære Malou
  Det ser skønt ud.
  Og dejligt at høre, at dit humør er opadgående og at du nyder påsken.
  Ha' nogle skønne dage!!
  Forresten var jeg i Herning for at spise sushi i tirsdags. Og jeg er ikke i tvivl længere. Det er i Herning, vi skal guffe sammen!! Det er uovertruffen. Vi fik næsten tårer i øjnene af lykke.
  Så må vi bare lige finde en dag, som kan passe.
  God påske.
  Knus Hanne

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...