tirsdag den 10. april 2012

Kyllingesalat i tarteletter...

Påsken bød jo på kylling og tarteletter - men det var slet ikke nok, der skulle endnu en omgang til. Det blev dog til koldt fyld i tarteletterne, men det var nu heller ikke så tosset endda.

Påskekylling i rede?

Det blev til en hurtig og simpel kyllingesalat. Skyr, mayo, fuldkornssennep, syltede agurker, bladselleri og kold, kogt kylling.

Der var ca 300 g kylling tilbage - primært kød fra lår, overlår og skrog. Det blev skåret i ikke alt for små tern.

2 små syltede agurker og 2 stængler bladselleri blev skåret i små tern.

Dressingen blev rørt sammen af 85 g skyr, 50 g mayonnaise, 1 stor tsk fuldkornssennep og salt + peber. Kyllingen er kogt uden salt, så der skulle lidt ekstra til.

Kyllingen og grøntsagerne blev vendt i dressingen og salaten fik lov til at trække lidt på køl inden servering.

Køleskabene er virkelig fyldte og man skal nærmest lege Tetris med alle madvarerne for at få plads til noget - så jeg puttede kyllingesalaten i små engangsbøtter som ikke fyldte ret meget. Og det mindede mig om noget sjovt:

Hæ, "Det er da godt at man kan få - salat med Moster K på". Tak, til Sif for det slogan.

Den labre kyllingesalat blev serveret i tarteletter. Her pyntet efter alle kunstens regler med selleriblade og en halv cherrytomat.

Det er også lækkert med karse og tomat.

Og endnu bedre stil med pynt som også indgår i salaten - så syltede agurker er den perfekte topping.

Og så var der frokost. Endnu engang måtte jeg konstatere at tarteletter bagt på margarine ikke falder i min smag. Men fyldet smagte heldigvis mest igennem.

Aftensmaden blev resten af den smækre kyllingesalat på ristet rugbrød - drysset med friskkværnet sort peber.

Og jeg kunne ikke dy mig for lige at smække lidt total overflødig pynt på. Forstå mig ret: på smørrebrød og kolde tarteletter kan NFG non-functional garnish næsten ikke blive for meget - bare gå amok!

Og sådan sluttede 'ferien': med den sidste påskekylling og den sidste påskehare.

Uha, hvor kan man nemt få ørerne i maskinen i blogland. Min kritik af kolde tomatbåde som pynt på varme tarteletter har vakt harme. Jeg fik en rigtig sur sur mail fra en dame (surprise, endnu en anonym) det gjorde klart 'at sådan havde hun altid gjort og det ville hun blive ved med' og så kunne jeg for øvrigt kunne pakke min bedrevidende og nedgørende attitude væk, for jeg har ikke patent på pynt. Og så var hun også træt af at jeg altid skulle nedgøre andre og deres måde at gøre tingene på. Øh tak, godt at jeg lige kunne blive sat på plads der. Men som jeg også skrev i indlægget med kritikken af tomaten: "Af frygt for igen at være den sure kost er der altså en ting jeg bare MÅ sige: tomatbåde hører ikke hjemme på tarteletter. Undskyld hvis jeg støder nogen - det er naturligvis kun min personlige mening". Hvis en malplaceret tomatbåd, eller min holdning derom, er nok få dig til at fare i tasterne og skrive en harmdirrende mail - ja, så skulle du måske overveje at: A) tage nogle dybe indåndinger, B) finde et andet sted at læse med - eller C) få dig et at de det 'liv' man hører så meget om. Er jeg for strid nu?

43 kommentarer:

 1. Ja, du er for strid. Gå straks ud og vask din mund i tomatpynt - MED karse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kosten har talt! Phew, frygtede lige at du ville beordre mig til at skylle mund i K-Salat.

   Slet
  2. En tomatbåd!! Mit kongerige for en tomatbåd! Sådan skrev Shakespeare, og hvor havde han dog ret.

   Slet
 2. Jeg synes det er grinagtigt, at nogen kan skrive en harmdirrende mail....om tomatbåde. Christ altså!! Damen har nok ikke noget liv, det er derfor hun har tid til at engagere sig i flueknepperi!

  Hver sin mening, og hvis man æææælsker tomatbåde på tarteletter, jamen hvorfor så stoppe ;)

  Jeg følger din blog med stor interesse. Den giver rigtig god inspiration :) Tusind tak :)

  Mange hilsner
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må indrømme at jeg ikke kunne lade være med at trække på smilebåndet. Hun skrev at det var en anden madbloggers opslag på Facebook der sendte hende i min retning - og at jeg da godt nok altid skulle rakke ned på andre. Æh, hvad?

   Ja, hun kunne jo fylde en tartelet med tomatbåde hvis det var det hun ville - jeg skrev bare min mening.

   Aww, tak - det er dejligt at høre. Jeg er glad for at du kan finde inspiration her :-)

   Slet
 3. HAHAHA det minder mig lidt om Brødrene Price. De er heller not til overflødigt pynt ;) Jamen for hulen da hun følte sig da virkelig trådt på, den stakkel ;) Klidmoster skam dig hehehe

  SvarSlet
  Svar
  1. JA - og det er noget jeg samlede op da jeg stod i lære. Min chef var militant imod unødig fadpynt - så der skulle tænkes kreativt.

   Uha, jeg må virkelig ha' ramt et ømt punkt. Hallo, det er en tomatbåd??? :-)

   Jeg skammer mig virkelig - uha, hvor jeg skammer mig ;-)

   Slet
 4. Jeg tror bare, at man skal kunne lukke ørene for det. Når man stiller sig frem i det offentlige med en holdning, så vil der altid være nogen som giver udtryk for en anden. Jeg får også af og til kommentarer, når jeg giver udtryk for hvordan vi gør det hos os. Jeg har fuld respekt for at andre gør det på anden måde, men det stopper mig bare ikke for fortsat at give udtryk for min.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det skal man nok - men det er bare en overdrevet (men ret morsom) overreaktion på en tomatbåd.

   Andre må gøre nøjagtigt som det passer dem - og det vil jeg ikke blande mig i, MEN jeg vil ha' lov til at komme med min ærlige mening om hvad jeg syntes ;-)

   Slet
 5. Det korte - og korrekte - svar på det spørgsmål er: "Nej".

  SvarSlet
 6. jeg er helt i chok over at nogen kan blive forarget over en tomatbåd! Shit, det er så små sko, at de næsten ikke er til at få øje på...!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg blev også ret paf må jeg indrømme. Men mon ikke det i virkeligheden drejer sig om noget helt andet hvis man graver lidt i det? Det tro jeg. Hun skrev nemlig at hun var træt af at se mig rakke ned på andre. Mentale små sko måske? ;-)

   Slet
 7. Nu er begrebet NFG jo meget subjektivt (jeg ville f.eks. mene, at de der syltede sat...r ikke hører hjemme på en tartelet), så man skal nok passe på med at generalisere for meget.
  Når det så er sagt, så havde du jo ligesom gjort rimeligt klart, at det var for egen regning.

  Hvem det så er du nedgører, det ved jeg ikke.
  Personligt sier jeg det fra jeg ikke kan bruge, og da du i mine øjne ikke er Gud, tillader jeg mig at smile af de ting du skriver som jeg synes er vrøvl, og labber det i mig som nærmer sig genialitet.

  SvarSlet
  Svar
  1. MEGET subjektivt! Ha ha, de tjener også kun deres berettigelse som pynt fordi de er med i selve kyllingesalaten ;-)

   Yep, kun min egen personlige mening. Det aner jeg virkelig heller ikke - men hun følte sig i hvert fald ramt.

   TAK - det er sgu feedback jeg kan bruge til noget. Så må du smile en del, for jeg skriver en masse vrøvl ;-) Aww, tak - store ord som jeg nu labber i mig!

   Slet
 8. Kære anonyme tomat-dame: Hvis du kan hidse dig op over en tomat, må du hellere passe på med at gå ud af hovedøren - du kan risikere at der er folk med meninger der ude!

  Klidmoster: Tak for dejlig mad :D ! Det er med min livsstilsomlægning når jeg besøger din blog :P Men jeg lever også livet farligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige mine ord ;-)

   Velbekomme - jeg er glad for at du kan lide det jeg laver. Ak ja, det kan jo smutte. Hvad er det for en livsstilsomlægning du er på? Jeg kan jo evt lave et par opskrifter der er målrettet efter det? Sådan ;-)

   Slet
  2. Jeg skal egentlig bare leve sundt. Jeg har brugt 2 år på at tælle kalorier med Madlog, men jeg er ikke typen der forbyder mig noget fra nogen madgrupper.

   Kager hvor noget af melet er skiftet ud med f.eks. grøntsager savner jeg. Jeg har prøvet et par gange, men jeg er ikke så stiv ud i bagning, så det bliver altid noget forfærdeligt sjap.

   Slet
 9. Selleri er helt fantastisk - også i hønsesalat og tarteletter :-D

  Tomatdamen skal vist bare holde sig til Ida Davidsen - så bliver hun ikke provokeret på sine holdninger. Og i øvrigt - folk der kun vil være anonyme, kan jeg ikke tage alvorligt... Sjovt hun ikke har lagt en kommentar, men hun vidste nok at hun ville blive buh'et ud af os andre!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaha, jeg er også SÅ glad for at jeg lærte at spise det som voksen - husker det som bittert og fælt fra barndommen.

   Ha ha, det er der noget om - Ida Davidsen pynter sit smørrebrød a'la 'Kjelds Tivoli'. Ikke at der er noget i vejen med det - for det hører sig til det. Men IKKE på en varm tartelet :-D

   Hæ, ja - det undrede mig faktisk også at hun ikke lagde en kommentar.

   Slet
 10. OMG altså - det er en skide tomatbåd du kommenterer og så skal der igen gøres et stort nummer ud af det! Hilsen fra mig - der heller ikke synes at tomatbåde hører sig hjemme på tarteletter... de bliver bløde, laskede og ulækre! ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Yep - man forstår godt der er krig i verden når sådan en reaktion fremkommer pga en tomatbåd. En tomatbåd?

   Lige mine ord ;-)

   Slet
 11. Jeg tror, jeg vil give tomatdamen helt ret.
  Hvorfor gør vi da ikke bare alt og det hele ens,glæder os over det samme, punker de samme, og sørger i det hele taget for at vores liv indeholder så få udfordringer og forandringer som vel muligt.
  Det vil gøre alting meget lettere................. morsommere og mere spændende? Hvem fa'en ønsker forskellige holdninger og mennesker?

  Nogen, der føler trang til at give mig én på hatten? Bare kom an!!!!!

  Klidmoster, skal du engang bruge et alibi for tidpunktet, hvor tomatdamen blev slået ned, var du til eftermiddagsthe hos mig, lige på det tidspunkt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæ, skulle lige læse din kommentar mere end en gang før meningen sank ind. Er ikke så god til at fange ironi ;-)

   Uh, fik jeg kage til theen?

   Slet
  2. Selvfølgelig fik du kage - MASSER af kage!

   Slet
 12. Hahahahahhahahahahahahahah... Det er nok den mærkeligste og sjoveste ting nogen nogensinde er flippet over.
  Åhha, high five til dig, Moster K - fordi du lever livet farligt med dine anti-dumt-pynt holdninger! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha ha, ja - jeg har fået smæk for mange ting efterhånden, men ingen har før skældt mig ud pga en tomatbåd.

   Tak, og jeg står gerne ved dem - unødigt pynt er ONDT og sikkert også sundhedsskadeligt!;-D

   *High-five*

   Slet
 13. Klidmoster, du er for sej!
  Jeg er nu offcielt en fan, selvom at jeg efterhånden har læst med i noget tid.
  Way to go, lev livet farligt. :-D

  SvarSlet
 14. Hejsa
  Overhovedet ikke for streng. Det er din blog og DIG der bestemmer hvad du vil skrive om og hvad du vil skrive. Glem aldrig det.
  Kan man ikke tåle mosten kan man jo bare lade være med og læse med, ik!.
  Og så syntes jeg forøvrigt du har ret. Jeg serverer dem oftest selv, helt uden pynt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det er jeg rigtig glad for at du skriver :-)

   Jow, så kan man bare tage det man kan bruge - og lade resten ligge!

   Dejligt at høre - sådan en de også bedst efter min mening ;-)

   Slet
 15. Sikke noget pjat! Nu har jeg kun læst med et ½ års tid, men opfatter dig og din blog som:
  Vidende - humoristisk - inspirerende - morsom - fornyende - eksperimenterende - hjælpsom - ærlig - nærværende - velsmagende!

  SvarSlet
 16. Tusind tak - jeg er helt rørt over den remse <3

  Det er den slags feedback der giver mig en ufattelig lyst til at fortsætte :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Se det er det der er en fantastisk anordning! Nemlig den, at dine indlæg giver mig en ufattelig lyst til at få måsen i køkkenet og forsætte kampen med mod på mad. og jeg kommer nok til at sige det igen.

   Slet
  2. Aww, hvor er det dejligt at være medvirkende til at du får mod på mad <3

   Slet
 17. Hej Malou

  Jeg elsker tarteletter. Ubetinget. Med hjemmelavet fyld.

  Og så elsker jeg tarteletter med pynt. Pynt som i tilbehør som passer dertil.

  Ingen tarteletter uden en tomatbåd. Hvorfor? Fordi det er en del af en tartelet. Og fordi jeg elsker tomat i en tartelet.

  Du må hjertens-gerne ha din holdning. Feel free.

  Mange hilsner*
  Maj

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maj

   Jeg må indrømme at jeg også har fået øjnene op for tarteletten :-)

   Se, og det skal du naturligvis ha' lov til at kunne lide. For dig ER tomatbåden jo med til at gør en tartelet med fyld til det den er.

   Min kritik bunder kun ud i de ting jeg har med mig fra min læretid som cater - der var den slags nemlig bandlyst ;-)

   Glad hilsen
   Malou

   Slet
 18. Hej Klidmoster
  Jeg har læst med her i noget tid. Sporadisk. Jeg er vild med din kreativitet i et køkken og jeg synes du er meget original.
  Det med tomaten rør mig ikke. Det som jeg studsede ved, var at du altid skulle nedgøre alle andre ...?!?
  Jeg har i det års tid jeg har læst med ALDRIG nogensinde oplevet at du har talt ned til folk eller på andre måder nedgjort nogen.
  Det synes jeg bare du skulle vide.
  Når det så er sagt, synes jeg måske også du scorer lidt billige point på tomatdamen. Du ved, at hvis du omtaler hende her, vil din kommentarfelt eksplodere (mig selv inklusive), men kommentarerne efterfølgende burde man måske have afholdt sig fra. Ud fra devisen: hvorfor sparke til nogen der allerede ligger ned, og det må tomatdamen jo gøre, siden hun ikke har andet end kolde tomatbåde at gå op i og sende anonyme mails til folk.
  Bare en tanke.
  Jeg er stor fan af din blog, og bruger den ofte som inspiration. Jeg synes det er fantastisk med alle de billeder du har med og dine detaljerede opskrifter.
  Keep up the good work.
  Mange hilsener
  Anne Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne

   Tak for din konstruktive kommentar, den har bestemt givet mig noget at tænke over.

   Tusind tak for dine rosende ord, jeg er glad for at du læser med og kan lide det jeg laver.

   Jeg syntes bestemt heller ikke at jeg taler ned eller nedgør nogen - men jeg tror det handler om projektioner. Mit skråsikre fagkundskab bliver tit opfattet som bedrevidende og belærende - og det provokerer nogen. Bare fordi jeg viser den korrekte måde at gøre nogle bestemte ting på betyder jo ikke at jeg fordømmer eller kritisere dem der ikke gør det på den måde. Den opfattelse må stå helt for folks egen regning.

   Jeg kan godt se hvad du mener med de 'billige points' - men jeg er ikke helt enig. Det er blandt andet for at vise hvad man skal finde sig i som offentlig blogger. Alle kan se hvad jeg laver - og kan sige deres mening. 'Tomatdamen' har jeg ingen respekt for overhovedet - og det alene af den grund at den mail hun sendte med sin hysteriske tirade var anonym (jeg har kun skrevet om tomatbåden her, men jeg kan betro dig at hun bestemt ikke havde meget til overs for mig som person og min blog overhovedet. Og det lod hun mig vide med grimme gloser og store bogstaver). Havde hun stået ved hvem hun var og havde givet mig mulighed for en dialog eller for at forklare min holdning - ja, så havde 'historien' nok aldrig ramt bloggen. Men jeg har simpelthen fået nok at anonyme mennesker der sviner mig til - både her og i min mailbox.

   Tusind tak, jeg er meget glad for at du kan finde inspiration her hos mig. Det her er jo mit lille åndehul og jeg elsker at finde på og udvikle nye opskrifter. Dejligt med feedback på 'formen' :-)

   I will ;-)

   Glad hilsen
   Malou

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...