søndag den 13. juni 2010

Økologisk fredagsforkælelse...

Fredag morgen sad jeg utålmodigt og ventede på ugens kasser fra Aarstiderne. Endnu engang var 'bærkassen' bestilt og den skulle være min morgenmad. Jeg har haft en del ekstra smerter i den sidste tid, så et skud antioxidanter og vitaminer var lige hvad jeg trængte til.

Desværre bød kassen på en lille skuffelse, da der kun var 4 spiselige jordbær. Resten var rådne. Æv, jeg havde glædet mig til jordbær. Heldigvis var resten tip top. Denne gang var der super flotte hindbær, blåbær og kirsebær.

De hindbær smagte af sommer på den helt rigtige måde. Det var svært ikke at kyle dem ind i en stor mundfuld, for de var i sandhed naturens slik.

For ikke kun at spise bær og for at få lidt protein, valgte jeg også at spise lidt skyr. For at give det lidt sødme, tilsatte jeg kornene fra en af de økologiske vanillestænger jeg købte i USA. Der er 10 stk i sådan en pakke og når forsejlingen er brudt gælder det om at bevare aromaen. Jeg har gemt en helt masse rør fra vanillestænger igennem årene (for at lave drinks i dem til en fest engang) så dem kunne de jo passende komme i. Uhm, mine fingre duftede af vanille resten af formiddagen.

Vanille-skyr blev lagt i lag med blåbær og hindbær. Det var en rigtig lækker og forbavsende mættende morgenmad. Well, det hjalp også at jeg lige spiste alle kirsebærene også. *Bøvs*

I denne uge kunne man også bestille en stor kødkasse. Så jeg fik ryddet godt op i fryseren (fandt ikke mindre en 7 liter hjemmekogt fond) så der var plads til de 6 kg kød. Jeg syntes først at det var lidt dyrt, men har siden regnet lidt på det: kassen koster 639 kr og jeg ville kunne lave ca 14 x aftensmad (der giver rester jeg kan få til frokost) ud af det. Det giver ca 45 kr pr måltid eller ca 23 kr pr person pr måltid. Det kan jeg da slet ikke købe øko-kød for i et supermarked. Og da slet ikke i de varianter. De fleste supermarkeder har for det meste lidt hakket kød, stegeflæsk, medister og en steg - hvis man er heldig.

Her er hvad jeg fik leveret. Nu er det helt pakket og lagt på frost. Hver gang jeg laver noget af det, vil jeg linke tilbage hertil. Så kan jeg få overblik over hvad jeg fik for mine penge.

I morgen jeg have gæster til spisning, men skal slet ikke bruge noget af kødet. Vi skal nemlig ha' hjemmelavet frisk pasta. Menuen bliver som følger: laksehappere, tagliatelle med en lækker sauce af friske tomater og basilikum, tortellini med spinat/ricottafyld og isen på gedemælk. Det bliver mit første forsøg med frisk pasta efter at jeg er blevet syg. Heldigvis kommer Ibs og hjælper til, så det bliver en slags workshop. Det skal nok blive god sjov.

22 kommentarer:

 1. Hold nu k..., hvor ser de bær lækre ud! Måske skulle jeg også prøve bærkassen snart. Det ligner morgenmad fra himlen, det der!

  SvarSlet
 2. Kære Malou

  Hvor ser det skønt ud. Bær er bare et hit!! Jeg forsøger at holde igen på det søde for tiden og hindbær, brombær og blåbær er min redning:)

  Frisk hjemmelavet pasta ... GUDESPISE!!! Godt at have nogle til at gøre det hårde arbejde - jeg har af og til smuttet forbi min mor og fået hende til at hjælpe til ... mest fordi jeg bare er en kylling uden armmuskler ;D .. og lidt doven ;D;D

  God middag til jer.
  Knus Hanne

  SvarSlet
 3. Jeg burde vide bedre og ikke læse sådan et indlæg, lige inden jeg skal have frokost - uha, hvor blev jeg sulten af det! :-D

  SvarSlet
 4. Mums, med mums on the side og mums til dessert! :oP

  SvarSlet
 5. Jeg er også begyndt med at få fra årstiderne, men jeg har startet lidt forsigtigt ud, da jeg kun er mig selv det meste af tiden.

  Jeg fik første omgang MixKassen, men nu næste gang bestil StortFrugt, da jeg er STOR frugtspiser :)

  Jeg syntes det er flotte lækre vare, der kan holde sig! Glæder mig til fredag hvor jeg får min den næste :)

  SvarSlet
 6. Det lyder fantastisk skønt og lækkert!


  Mvh.
  Zoë

  SvarSlet
 7. Hej Klidmoster.
  Hvor ser den dessert da bare mums ud.
  Må bestemt prøves.
  Kødpakken, var det et særligt tilbud fra årstiderne denne uge, synes kun at de ellers sælger små kødpakker?
  Håber at få snakket lidt mere sammen til næste blogtræf :-)
  Mange hilsener fra Laura

  SvarSlet
 8. Kære Malou
  Interresant kødkasse!
  Det er lidt ærgerligt, at dine jordbær var i udu, men det går altså forfærdelig hurtigt, - jeg købte en bakke forleden dag, og næste dag så de sørgelige ud, gad vide hvorfor det går så hurtigt, det syntes jeg ikke, at jeg har oplevet før.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 9. Hej Malou...

  Hvor ser de bær fantastiske ud.. Glæder mig virkelig til den danske jordbær-sæson tager fart :-)
  Er ultimativt den største jordbær-elsker i Danmark..

  Kærligst Lea

  Ps. Er ret misundelig på den kødkasse ;-)

  SvarSlet
 10. Orv, hvor ser din vanille-skyr med blåbær og hindbær dog lækker ud! Det må jeg huske - det må kunne bruges som en gæstedessert.
  Tænk at der er hindbær og kirsebær allerede nu. Måske dyrker Aarstiderne dem i væksthuse ...
  Ha' en rigtig dejlig dag, Malou, solskinsklem fra Sjælland :-)

  SvarSlet
 11. Jeg tænkte det samme som Laura om kødkassen var et særligt tilbud?

  Jeg er nemlig studerende med hangtil økologi og synes godt nok det ser lækkert ud alt det kød :) Og til en rimelig pris, men kan kun finde de små pakker på deres hjemmeside..

  /Malene

  SvarSlet
 12. Hej BillyRubin

  De var rigtig lækre, men der var altså rigtig mange dårlige imellem. JEg tror faktisk ikke at de har bærkassen længere, desværre.

  Tak, det var simpelthen skønherlig morgenmad :-D

  SvarSlet
 13. Kære Hanne

  Ja, de søde lækre bær er et hit når man får lyst til slik.

  Vi fik desværre ikke lavet pasta, magtede det ikke. Men ja, det er rart at have en hjælper med armmuskler - når man nu selv er en doven kylling :-D

  Knus Malou

  SvarSlet
 14. Hej Piskeris

  Tak skal du ha' - det var guf :-)

  SvarSlet
 15. Hej Bibbi

  Wuhu, og så med et ekstra MUMS ovenpå :-D

  SvarSlet
 16. Hej LittleSunhine

  Du kan tro jeg også er glad for mine kasser. Du kan også prøve single-kassen. Den vælger jeg når jeg er meget alene. Der er både frugt og grønt.

  SvarSlet
 17. Hej Zoë

  Tak, det var bare super lækkert :-)

  Mvh Malou

  SvarSlet
 18. Hej Laura

  Tak, det er en sand fornøjelse at spise dessert til morgenmad :-)

  Jeg tror den store kødkasse var et forsøg, for det var vist kun den ene gang den kunne bestilles. Det kan virkelig betale sig at holde øje med deres ekstravare og få bestilt når de er der.

  Ja, vi må bestemt snakke sammen næste gang :-)

  Mange hilsner
  Malou

  SvarSlet
 19. Kære Vibeke

  Ja, der var mange gode ting i den kødkasse.

  Det er mærkeligt med de bær - jeg husker også at de kunne holde bedre før i tiden. Jeg har heldigvis fået alle mine penge tilbage.

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 20. Hej Lea

  De var lige så lækre som de ser ud :-)

  Ja, hvor pokker bliver de danske jordbær dog af? Du må da virkelig lide allerede :-)

  Ja, den kødkasse er et hit!

  Kærligst
  Malou

  SvarSlet
 21. Hej Madame

  Mange tak, det var en skøn morgenmad. Den er helt sikker også god til dessert.

  Årstiderne får de her bær sejlet herop fra Spanien. Der er ikke danske økobær endnu, desværre.

  Tak i lige måde :-)
  Solskinsklem fra Jylland

  SvarSlet
 22. Hej Malene

  Ja, jeg tror det var et engangstilbud - men måske kommer den igen?

  Det gælder om at ha' et skarpt øje på deres ekstravare - det forsvinder hurtigt.

  Det var nemlig perfekt med så meget kød til en rimelig pris. God jagt :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...