fredag den 25. juni 2010

En lang ond dag...

I aftes inviterede Max mig ud og spise, for nu begyndte ferien. Jeg havde haft en lang ond/hård/stresset dag, så det passede mig virkelig godt ikke at skulle lave mad. Valget faldt på Jacob's bar BQ hvor vi kunne få bord på 1. sal. Gårdhaven var nemlig allerede fyldt af turister og andet godtfolk der skulle hen på Store torv og se det der 'fodbold' bagefter.

Først fik vi en omgang snegle. Det er altså noget af det bedste jeg kan få som varm forret.

Hovedretten var en 300g strip loin fra grill. Det var bare en bøf lige som jeg kan lide den. Mør, saftig, smagfuld og stegt helt perfekt medium rare. Vi fik en god australsk shiraz til.

Max fik fritter og 'bearnaise' til, jeg valgte en blandet salat. Nøj, hvor var det bare godt. Ibens lakselyde var intet imod de bøflyde vi lavede. Det var lige hvad jeg havde brug for oven på den hæslige dag.

I går var nemlig en kraftanstrengelse at komme igennem. Endelig blev vinduerne skiftet.

De nye fine vinduer stod klar og ventede på stillaset, lige klar til at sætte i.

Det er bare så godt at de bliver skiftet. Indeklimaet her i lejligheden har været meget dårligt. Selv om vi luftede meget ud og fjernede det ofte kom der straks skimmelsvamp i kanterne igen. Jeg håber at mange af de gener jeg har i øjne og luftveje bliver bedre nu. Og vi ser også frem til en vinter hvor det ikke trækker ind og hvor persiennerne ikke klaprer når det blæser. Mon ikke det også kan ses på vores varmeregning?

Kattene og jeg var i eksil hos et sødt par, C og A, i naboblokken mens håndværkerne var i lejligheden. Max bar kræene derover inden han tog på arbejde og riggede mig an på sofaen med en dyne. Fra altanen derovre kunne jeg følge med i arbejdet. Jeg er temmelig imponeret over de håndværkere. De har skiftet vinduer i 5 blokke herude nu og effektiviseret processen. De stiller 5 mand høj, dækker til med plastik og skifter alle vinduerne i lejligheden på ca 3 timer.

Her sættes det sidste vindue i. Jeg var så utålmodig for at komme hjem med kattene at jeg ikke magtede at vente på at Max fik fri. Så kl 15.30 kom jeg Iske i transportkassen og slæbte ham ned af trappen. Det gik nogenlunde til at starte med, med da jeg var halvejs op af vores egen trappe begyndte mine arme at 'brænde'. Den stakkels kat kom dog op i lejligheden hvor den straks forsvandt ind under sengen. På vej over efter Myren mødte jeg C, som var på vej hjem fra arbejde. Hun tilbød straks at slæbe resten hjem for mig. Trixie Belle ville under ingen omstændigheder ind i transport kassen, så det blev en grim oplevelse for alle parter. Den endte med at vi måtte skille kassen ad og samle den omkring hende under stor protest. Stakkels kat, hun var lige ved at gå ud af sit gode skind. Bogstavelig talt!

Myren ville heller ikke ind i kassen, men det gik da noget nemmere end med Trix. Hun hvæsede dog af mig og bed mig i hånden og det har hun aldrig gjort før. Jeg følte mig som verdens dårligste kattemor da jeg måtte tvinge det stakkels kræ. Nu var hun jo endelig lige faldet til ro derovre på min dyne og så skulle hun tvinges afsted igen.

Heldigvis slappede de af med det samme da de kom hjem i vante omgivelser. Men hvor var her pludselig lyst. Jeg skyndte mig ud i Jysk inden lukketid og fik købt nye persienner til hele lejligheden + et mørklægningsgardin til soveværelset. Søde A kommer og sætter det hele op for os i dag. Hvor er det dejligt at kende så mange hjælpsomme mennesker.

Nu vil jeg begynde at pakke til Roskilde. Jeg vil tage det med ro og ikke stresse. Der skal også lige være tid til at bage en rabarberkage som jeg er faldet over her. God weekend til alle!

6 kommentarer:

 1. Du kan godt glæde dig - Det er SÅ fedt med nye vinduer ! Boede i en lejlighed hvor vi ikke måtte trykke for hårdt på vinduerne , for så rykkede de sig ud af... Gisp..

  Det var helt vildt lækkert - ingen træk og varmeregningen faldt en hel del !!!

  ps. den bøf der... Det var fejt... Nøøjjj den ser lækker ud !

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 2. Yikes for en dag - godt at det er effektive håndværkere, så du ikke skulle trækkes med det i flere dage.
  Glæder mig sådan til i morgen
  Knus

  SvarSlet
 3. Kære Malou
  Sikke dog en omgang, med katte og dig selv, men hvor var det en kvik skiftning af vinduerne, og jo, - I skal nok komme til at se det på varmeregningen, med mindre de bare sætter priserne op, det syntes jeg sker af og til med el regningen, jeg har jo skiftet alle hårde hvidevarer ud med mindre energikrævende maskiner, men det kan jeg ikke se særlig meget til på elregningen.
  Dejligt at I gik ud og spise, og det ser jo bare rigtig godt ud.
  Håber du får nogle ikke for hårde dage på Roskilde!
  Knus
  vibeke

  SvarSlet
 4. It's one of them days... Godt med god mad til sidst, det er en MENNESKERET :)
  Glæd jer til de nye vinduer, og til den gode effekt, der kommer af et ordenligt indeklima..

  SvarSlet
 5. Mmm, den bøf ser fantastisk ud. Nams.

  SvarSlet
 6. @Marianne - Åh, vi er allerede lykkelige for de nye vinduer. Bøffen var simpelthen også bare SÅ god. Vi overvejer at skal derind i aften og ha' en :-) Hyggehygge

  @Signe - Det var bare så dejligt at de kunne tage det i et hug. Nu skal vi bare døje med larmen fra alle de andre lejligheder. Uh, tak for sidst - det var super hyggeligt :-)

  @Kære Vibeke - Ja, sikke en omgang. Godt det gik så hurtigt. Vi glæder os også til at se den næste varmeregning :-) Det var SÅ dejlig en bøf, Jacobs skuffer aldrig. Jo, tak - Roskilde var helt vildt godt :-) Knus

  @Madam Kjeldsen - Ja, en bøf kan redde selv den dårligste dag :-) Vi glæder os meget til den nye indeklima, jeg bilder mig ind at jeg allerede kan mærke det på mindre irritation i næsen.

  @Therese - Uh, den var også bare super god :-D

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...