torsdag den 3. juni 2010

Herligt i Herlev...

Jeg kan næsten ikke tro det - der er ENDELIG hul igennem til blogland igen. Det er ikke sådan med den teknik, men nu kan jeg da komme på nettet via et kabel. Det trådløse netværk virker stadigvæk ikke. 2 dage uden net er ulideligt når man har en masse at blogge om. Wuhu, jeg har også lige opdaget at jeg har fået fast læser nr 150 - og det udløser en give-away på fredag. Jeg kan røbe så meget at det kommer til at handle om kager, både frygtelig grimme og meget smukke.

Søsterboblen er ovre for denne gang og jeg er i gang med at komme mig over strabadserne. Det har været en helt igennem forrygende tur til Sjælland. Først nogle skønne dage med Søs og niecen, så et hyggeligt blogtræf (indlæg på vej, med maden fra Yans Wok) og til sidst en overnatning hos Maxs moster i Hillerød.

Søs og jeg var på YaYa til 'running sushi' i fredags - igen. Det skal vist være en tradition hver gang jeg kommer derover. Denne gang sad vi ved siden af hinanden med front mod transportbåndet.

Og så var det bare med at vælge de ting vi havde lyst til når de kom forbi. Vi valgte ikke så meget fra det varme bånd denne gang, men fik til gengæld en masse spændende sushi. Der var rigtig mange forskellige maki-ruller og jeg tror vi smagte dem alle.

Der var også denne specielle gunkan (slagskib) med tynde skiver mango og lakserogn. Træk mig så baglæns ind i fuglekassen - det var en pivfræk og lækker kombination.

Jeg var også ret begejstret for den her lækre 'lomme' af stegt tofu-skind, fyldt med ris og tangsalat. Vi fik også rigtig lækkert mad hjemme hos Søs. Onsdag, da jeg ankom, stod den på kartoffelmos a'la Price (med rigeligt SMØR) og brændende kærlighed. Naturligvis med hendes mormors hjemmesyltede rødbeder, som er til at slå ihjel for. Torsdag lavede jeg langtidssimret Bolognaise mens den travle børnefamilie var på arbejde. Lørdag, til blogtræffet, fik jeg noget at det lækreste kinesiske mad jeg nogensinde har fået. Jeg glæder mig til at blogge om det, men er allerede lidt fortvivlet over at man ikke kan få noget magen til her i Århus. Jeg må altså på jagt efter noget der ligner!

Søndag kørte Søs mig til Hillerød, så jeg kunne besøge Maxs moster Karen. Vi er ved at planlægge hans mors 70 års fødselsdag til efteråret og det skal holdes der. Menuen blev vi hurtigt enige om, så det bliver noget i stil med min fødselsdag. Måske med lidt færre linser og mere sovs. Ikke sauce, men sovs. Jeg regner med at koge en god fond hjemmefra og så trylle den om til en gudeskøn sovs derovre. Nu har jeg jo set køkkenet og ved hvad der er af plads og udstyr. Nu skal der bare lægges planer.

Moster Karen forkælede mig også med lækker mad. Jeg så på og snakkede (no shit, Sherlock), mens hun kokkererede.

Forretten var gratinerede portobellosvampe. Først penslet med olivenolie og hvidløg, siden belagt med bresaola og gedeflødeost. Svampene fik ca 20 minutter ved 190°C.

Hovedretten bestod af hjortemørbrad, viklet i bacon med rosmarin & SMØRristede kartofler. Der var også salat med sennepsvinagerette og dampede asparges med revet parmesan, samt endnu en gratineret portobello. Uha, det var kræs.

Mandag middag tog jeg så S-toget til København, så jeg kunne komme hjeeeeeem til Århuuuuus ja ja , hjem til dig og Århuuuuus åh uh åh. For at undgå 'maden' hos DSB støvede jeg en sandwich op på Hovedbanen, hvor der ligger en SUNSET Boulevard. Jeg valgte mørkt, groft brød med røget laks og light creme cheese. Og den var bestemt sine 40 kr værd. Da jeg kom til Århus gik vi på A Hereford Beefstouw og fik en bette bøf (læs: kæmpe) - men det er en helt anden historie.

Jeg kom hjem til gabende tomme kasser, for der var meldt ferie i denne uge. I næste uge vil jeg for første gang forsøge mig med en måltidskasse, så det bliver spændende at se om det er noget for os. Jeg har bestilt den kasse med 3 måltider til 4 personer. Så kan jeg fryse halvdelen af fisken/kødet og spise rester til frokost. Er er nogen der har erfaringer med måltidskasserne?

7 kommentarer:

 1. Hvor er det godt at høre, du havde en god tur herover.
  Jeg har også for første gang bestilt måltidskasse, dog i versionen til 2 ;)

  SvarSlet
 2. Sikke en masse dejlige oplevelser du har haft, Malou - skønne billeder - og jeg glæder mig til at se din beskrivelse af den kinesiske mad på Yans Wok :-)

  Solskinsklem!

  SvarSlet
 3. Masser af lækkert mad og godt selvskab - kan man ønske sig mer´? :o)
  Jeg har aldrig forsøgt mig med Måltidskassen, så jeg er spændt på at høre din anmeldelse!

  SvarSlet
 4. Har de også bøffer på den der restaurant?

  SvarSlet
 5. @Pia - Det var en skøn tur :-) Glæder mig til at kigge forbi sammen med Sif senere på sommeren. God ide med kassen, men jeg er nu lidt skuffet. Bedre held næste gang :-)

  @Madame - Væg-til-væg med dejlige oplevelser. Tak, jeg er glad for at du kan lide mine billeder. Ups, jeg har glemt alt om Yans Wok - det blogger jeg om i morgen :-) Natteklem

  @Bibbi - Well, ikke ret meget mere :-) Jeg magter desværre ikke at blogge om måltidskassen, men den var ok. Den forventede hornfisk var dog skiftet ud med mørksej, så det trækker noget ned.

  @Morfar - Well, der var da nogle spyd med oksekød som man i en meget snæver vending kunne kalde bøf.

  SvarSlet
 6. Jeg bor lige i nærheden af YaYa og efter at have læst om dine gode erfaringer derfra skal jeg da helt sikkert give restauranten en chance. Sushi er gude-spise!

  Rigtig god weekend!

  Kh, Hanne

  SvarSlet
 7. Hej Hanne

  Uh, jeg håber at du kan lide Ya Ya. Det er godt til pengene, men ikke nogen gourmetoplevelse. Heldigvis har jeg været mere end tilfreds de 2 gange jeg har været der.

  Kh Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...