lørdag den 5. december 2009

Hjemmelavet karrysalat...

I dag kommer der nogle dejlige piger der fortjener at blive forkælet. Og det glæder jeg mig meget til at gøre. Der er et par ting jeg har været nødt til at købe i stedet for at lave selv. Der skal jo også være kræfter til at hygge sig. Der er bare nogle færdigkøbte ting jeg simpelthen ikke kan få ned. En af dem er karrysalat. Der findes mange på markedet og jeg syntes at de er for kedelige, søde og intetsigende. 

Gode råvarer = god karrysalat. Jeg havde haft planer om at lave hjemmelavet mayonnaise, men droppede dem da jeg fandt den her i Kvicklys køledisk. 

3 spsk mayo røres med karry, salt og friskkværnet peber. Jeg brugte, udover madras karry, lidt vindaloo karrypasta. Der må godt være lidt spark i dressingen, for fyldet suger meget smag. Er der andre end mig der kan se den vrede trold?

Dressingen røres derefter op med 3 spsk cremefraiche 38% (græsk yoghurt eller kvark, hvis man vil spare lidt på fedtet). Juster evt farven med lidt gurkemeje.  

Jeg kan godt lide en karrysalat med masser af fyld. Her bruger jeg 1 æble, 2 hårdkogte æg, 3 syltede asier, 4 cornichoner + 2 perleløg fra glasset og 1 spsk kapers. 

Først drænes de syltede ting og duppes tørre i køkkenrulle. Det hele snittes fint og vendes i dressingen. 

Stil karrysalaten på køl og lad den trække lidt, så smagen udvikler sig. Inden servering smages den til med ekstra salt, karry eller et par dråber citronsaft efter behov. Jeg er spændt om kagedåserne kan lide den, for den er meget anderledes end den man køber. Den skal serveres til store norske gammeldags modnede sild. Oj, jeg glæder mig til at smage. 

Åh, ja - jeg sagde at jeg ville smide dagens pakke fra pakkekalenderen med til pakkeleg. Men jeg ombestemte mig og det er jeg glad for. Det er nemlig en risottoblanding med porcini. Den giver nem og lækker mad en aften i næste uge, hvor jeg sikkert er ret flad. 

Og desuden er der allerede pakker nok til pakkelegen. Det er lykkedes mig at lave en blandet landhandel med lidt nyt, lidt brugt og et par hadegaver.

Nu vil jeg liste ud i køkkenet og gøre det hele klart så jeg lige kan nå og få en bette lur inden det går løs ☺

14 kommentarer:

 1. Hav en skøn dag :-)
  Og sig lige skål fra mig...

  SvarSlet
 2. Er lidt misundelig men ønsker jer en hyggelig dag :)

  SvarSlet
 3. Rigtig god fornøjelse!
  Skal selv til julefrokost med julemad, juledrikke, julehygge, julestemning, julesnak, juledans og julebaileys....hmmm...okey ved ik' om rækkefølgen er den helt rigtige? ;-)

  SvarSlet
 4. Åh! Jeg kan ellers ikke fordrage karrysalat, men jeg tror faktisk at jeg ville elske din. Hrm, det er lidt skræmmende at man bliver bange for bestemte madretter, bare fordi de typisk bliver serveret i dårlig indkøbskvalitet. Hvis jeg havde tid, ville jeg gi' mig i kast med din opskrift, men det må blive senere på året (... erhm, eller måske næste år).
  Er dødmisundelig over at I skal have pakkeleg og hygge, jeg vil osse! Og jeg gider ikke læse mere! Ta' mig med! Ta' mig meeeed!

  SvarSlet
 5. Skønne, skønne billeder! God fornøjelse og husk, at sengen er lige om hjørnet, så der er ingen undskyldning for ikke at drikke igennem ;-)

  SvarSlet
 6. ...Og hun så at Det var Godt.

  Mine smagsløg blev svinget op til nye højder i går, og karrysalaten var altså slet slet ikke dum. Den må gerne dukke op igen til påske!

  Tak for mad *bøvs*

  SvarSlet
 7. Vi ku rætti godt lide karrysalaten. Og sildene. Og de andre sild. Og julekålen. Og medisterpølsen. Og og og og og.... åååååååårh så godt det var!

  SvarSlet
 8. Jeg kan godt se den trold der! og han er dælme dytme vred :D

  SvarSlet
 9. ku faktisk godt li det hele.

  Nu skal jeg bare finde ud af hvem jeg kan forære hadegaven nr 1 til.

  SvarSlet
 10. @Signe - Tak, søde. Du kan tro vi skålede også for dig ;-)

  @Kagekonen - tak, det var hyggeligt. Du må med en anden gang :-)

  @Fru Heist - Tak, det var skønt. Jeg håber også at du morede dig :-)

  @Nicolai - Uh, jeg er sikker på at du kan lide den her. Der er godt nok nogle klamme produkter på markedet. Heldigvis kan man jo bare lave noget godt selv. Ha ha, opskriften løber ingen steder - det er kun tiden :-) Åh, du havde ellers være velkommen. Kommer du snart til byen så jeg kan møde dig IRL? Det ville være nice :-)

  @Piskeris - Tusind tak :-) Du kan tro jeg ikke holdt mig tilbage - og betalte en HÅRD pris dagen efter :-D

  SvarSlet
 11. @Tine - *bukker* takker! Du kommer bare igen til påske, jeg disker gerne op med endnu en omgang :-) Velbekomme!

  @Ibs - Tusind tak, det var en fornøjelse at proppe jer med rare sager :-D

  @Line - Ha ha, ja han ser SÅ vred ud :-D

  @Pernille - Det er jeg glad for at høre, så er min mission fuldført :-) Hvad er hadegave nr 1?

  SvarSlet
 12. The Grudge 2, min gavmilde men onde ven

  SvarSlet
 13. *fnis* den bruger du da bare næste gang du skal deltage i en pakkeleg :-)

  SvarSlet
 14. Det er helt sikkert, den skal ikke bo hos mig længere end højst nødvendigt

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...