søndag den 27. december 2009

ABC i ord og billeder: N...

Petunias billedleg ABC er i denne uge nået til N.

Uh, bedre sent end aldrig - jeg når vist lige at flikke et hurtigt N sammen alligevel. Det skal være selvfølgelig være noget af det bedste jeg ved, nemlig Nigiri-sushi. 

Nigiri er navnet på den for for sushi der består af en klemt risbolle med fisk eller andet på toppen. Her er det nigiri med laks og kæmpe rejer fra Sashimi

Der kan fås mange spændende varianter. Sidste gang vi fik sushi, var der 7 meget forskellige nigiri med. Bagerst fra venstre: teryakimarineret andebryst, tun, kammusling, hummerklo, tilapia, laks og røget ål. Hele herligheden er fra Mitsu Mizu Sushi i guldsmedegade i Århus.

Wee, og N kan jo også være Nougat. Vi fik ikke ris a'la mande til jul, men et glas portvin og et stykke af mit hjemmelavede marcipanbrød med nougatkerne. Nom nom nom....  

Se andre bidrag med N her.

9 kommentarer:

 1. Sushi har jeg enda ikke smakt og det er ikke noe jeg vil løpe å smake heller. Jo, det ser ganske så delikat ut når man får det servert så vakkert som dette. men jeg har hatt et pa allergiske reaksjoner på fisk og vil helst holde meg til det "trygge"!
  Ditt hjemmelagede marsipanbrød hadde jeg spist på flekken!!!

  SvarSlet
 2. Den form form for fisk er virkelig bra, særkig for oss som hjar så lange vinternetter.
  Og den nougat, hold den keft;))

  Fortsatt fin jul

  SvarSlet
 3. Keep your nigiri, baby - and hand me the nougat!!! My weakness!


  Kram, L

  SvarSlet
 4. Den sushi ser meget lækker ud. Vi har ikke de store sushi-muligheder her, med mindre vi laver den selv, og det tør vi ikke rigtig kaste os ud i, så vi nøjes med de smukke billeder.
  Og så kom jeg lige til at tænke på: Hvor gemte i mandlen i den marcipankonfekt? :o)

  SvarSlet
 5. Sushi är något som jag aldrig har smakat, och är lite tveksam till om jag vill göra det.
  Men det var fina bilder på sushin :)

  SvarSlet
 6. Har akkurat begynt å spise stekt, og kokt fisk. Så jeg må vel ha noen år til på baken før jeg tør å hive meg over sushi. Men det ser veldig godt ut! Nougaten den kan du lange over til meg når som helst! Godt nyttår!

  SvarSlet
 7. Det ser lækkert ud. Jeg har stadig til gode at smage sushi, men der kommer vel en dag? Nougat'en ville jeg kunne kvæle, lige på stedet!

  SvarSlet
 8. Ja, man burde spise noget mere fisk. Det ser da lækkert ud. Jeg har da kigget i disken i bla Føtex, men tror jeg skal finde et sted hvor de laves så snart jeg bestiller. Mmmmm - nytårsforsæt? ;)

  SvarSlet
 9. Tak for alle jeres søde kommentarer :-)

  Kram
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...