søndag den 25. oktober 2009

En engel ved mit bord (part IV)...

Yikes, tog jeg virkelig så mange billeder i fredags? Det står lidt som i en døs, for jeg var godt nok sløj. Det var et vanvittigt projekt at gå i gang med, når jeg burde ha' siddet under et tæppe og slupret suppe. Men 'Julie & Julia' spøgte jo i baghovedet og det kriblede i fingrene for at lave 'rigtig' mad. Det blev en god middag a'la Julia Child, men sikke en omgang. De lyde Max lavede mens han spiste var dog det hele værd. With love, I cook - for love, I cook!

Dagens stegeemne var lækkert fersk lam fra New Zealand (købt i Irma). Kødet blev taget ud af køleskabet i god tid, så det kunne ryste den værste kulde af sig. Inden stegning blev det duppet grundigt med køkkenrulle, for at give den bedste betingelse for en optimal stegeskorpe. 

Lamsebamserne blev først brunet godt af i en blanding af SMØR og olivenolie. Derefter kom de op i et ildfast fad, fik et godt skud salt og peber og kom derefter i en 200°C ovn i ca 15 minutter. Hvilede overdækket i 5 minutter inden tranchering. Og så var der ENDELIG mad!

Rosastegt lammefilet m/ kartoffel-pastinakpuré, kejserhatte, sauteret rosenkål, gulerod og sauce vin rouge.

Efter middagen blev saucen og skyen fra lammet pakket i poser til fryseren. Saucen vil blive brugt juleaften og lammeskyen til en indisk gryderet (der var også ca halvdelen af kødet tilbage, som ligeledes kom i fryseren).

De sørgelige rester. Dette vil blive husket som dagen hvor vi åd en hel pakke SMØR til middag!

OMG! Sikke et køkken det efterlod. Det hele fik bare lov til at sejle bagefter. Jeg var helt færdig og skulle bare sidde lige så stille og nippe til et glas rødvin. Lørdag stod Max op og ordnede det hele mens jeg hvilede på sofaen. God stil!

Der er ikke noget at sige til at halv- og helfabrikata er blevet så populære i de moderne husholdninger. Det tager jo vildt langt tid at lave sådan et måltid fra bunden af. Og det her var jo endda kun en ret, tænk hvis jeg skulle ha' lavet forret og dessert også. Gys! Men escargots og chokolademousse havde nu også været mere end vi kunne klemme ned. (Det er så løgn, men lad nu det ligge). Men det var fedt at lave både sauce, puré, garniture og kød helt fra bunden i Julias ånd.

   BON APPÉTIT!

11 kommentarer:

 1. Sorry Nora Ephron - jeg savlede over (visse dele af) filmen, men jeg savler mere over Klidmosters billeder :-D
  //TBS

  SvarSlet
 2. Du er så vild kvinde!

  Men et fantastisk måltid!

  SvarSlet
 3. Skønne, skønne billeder! Hvor er det dejligt at se :-)

  Det er sådan et indlæg, hvor jeg kan finde på at vende tilbage og bare sidde og nyde billederne :-)

  SvarSlet
 4. Det er en fantastisk ret du der har lavet! Godt gået.

  Mona i Ishøj

  SvarSlet
 5. Du godeste, for en kulinarisk roman.
  Det lyder vildt lækkert og meget forbudt, så det kan kun have været godt.
  Den film skal vist også ses - jeg havde ikke engang hørt om den...
  Det er skrækkeligt, når man bruger så meget smør, men det smager altså også lige skrækkelig godt :-)

  SvarSlet
 6. Åh hvor skønt at se at andres køkkener også kan rode ;-)
  Din middagsret ser til gengæld bare så lækker ud!

  Varme klem til dig!

  SvarSlet
 7. Kære Malou
  Det var en meget flot ret du der fik lavet, jeg syntes næsten, at jeg kan smage det.
  Og sikke nogle flotte billeder, du fik taget.
  Den film vil jeg altså have fat i!
  Håber du har fået det bedre.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 8. Det ser jo helt vildt fantastisk ud. Wauw. Hvordan lavede du sovsen? Den ser rigtig lækker ud.

  SvarSlet
 9. @Tine - *bukker* tak sveske, du er så sød :-)

  @Pedrsn™ - Lige mine ord :-)

  @Pernille - Lidt for vild for mit eget bedste. Tak, det bar sgu ikke så ringe :-)

  @Piskeris - Tusind tak, jeg er glad for at du kan lide det. Uh, hvor er du sød :-)

  @Mona - Tusind tak skal du ha' :-)

  @Lisa - Uh, du ville ha' elsket det. Glæder mig til snart at se dig igen :-)

  @Ellen - Tusind tak skal du ha', det var både forbudt og godt :-) Jeg kan kun anbefale filmen, den er skøn. Det er snyd at SMØR smager SÅ godt :-)

  @Madame - Uh, det lignede et bombekrater bagefter (Max tog sig heldigvis af det) Tusind tak, det var det pureste guf :-) Varme klem

  @Kære Vibeke - Tak igen, det var bestemt umagen værd. Jeg er sikker på at filmen kommer på DVD inden jul. Tak, det går langsomt fremad :-) Knus

  @Foodfanatic - Tusind tak skal du ha' :-) Saucen er i (part 1) her.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...