torsdag den 22. oktober 2009

ABC i ord og billeder: E...

Petunias billedleg ABC er i denne uge nået til E.

Mit E bliver Escargot, eller 'snegle i hvidløg og persille' som de nok bedst kendes som. Jeg ELSKER dem og i en årrække fik vi ikke andet til forret når vi var ude at spise. Det er bare den perfekte forret inden en god bøf. 

Jeg har skam også et stort glas fyldt med sneglehuse. Snegle kan man købe på dåse og hvidløgssmørret en jo nemt lige at bikse sammen. Men jeg laver det meget, meget sjældent. For jeg GIDER IKKE vaske sneglehusene af igen bagefter. Det tager evigheder. Så nu står de og 'pynter' (læs: samler fedt og støv) på øverste hylde i køkkenet.

Det er også sjældent at man får escargots i husene på en restaurant. De gider nok heller ikke gøre dem rene bagefter. I stedet bliver de serveret i disse små smarte 'pander' men 6 huller i. Så har hver snegl sit eget lille smørhul. De her er fra den første gang vi var på Klassisk 65.

Max ELSKER smørret og sørger gerne med at få det hele med. Jeg spiser altså kun det der hænger ved sneglen og dypper måske brødet en enkelt gang eller to. 

Sidste gang vi fik escargots var på ET. Det var en variation af retten med croutoner og pastis. Uh, det vil jeg gerne snart ha' igen!

Se andre bidrag med E her.

17 kommentarer:

 1. Ganske så deilig det du disker opp med her. Jeg ble helt sulten, jeg!
  Men burde vel heller gå å legge meg!

  SvarSlet
 2. Det ser utrolig godt ut. Jeg har smakt snegler en gang, og da ble jeg skuffet, jeg synes ikke jeg kjente noen smak. Men hvitløksmøret er godt. Men nå er det så mange år siden jeg smakte dette, at jeg kunne få en helt annen opplevelse av det hvis jeg hadde prøvd igjen. Ha en god kveld!

  SvarSlet
 3. Dette er virkelig godt! Spesielt liker jeg den ganske rare gaffelen man bruker til å pilke ut snegla med. mmmm kjenner neste lukten...

  SvarSlet
 4. Nå fikk jeg også lyst på snegler! Kanskje jeg skal skjemme meg selv bort litt med det i løpet av helgen. Jeg fortjener det sikkert. ;)

  SvarSlet
 5. Så tøft! Jeg elsker sjømat, men av en eller annen grunn har jeg enda til gode å smake snegler... Sikkert fordi det koster litt masse, ser iallfall ingen annen grunn! Hehe! Men lover at jeg snart skal smake det for ser virkelig herlig ut!

  Ha en strålende helg!

  SvarSlet
 6. Morrn.

  Man må ikke ha bråttom/travelt när man ska äta snigel....

  Någon gång OK, inte ofta.

  Dina bilder såg "goda" ut.

  Ha de bra.
  Hasse A

  SvarSlet
 7. Det ser jo virkelig godt ut. Og sikkert noe som mange flere burde ha smakt på ;-) Lekre bilder.

  SvarSlet
 8. Hernede serverer de dem stadig i husene - det er jo en del af 'legen' at få dem frem; men hvis man laver dem som cassoulet så er de selvfølgelig ikke.

  Jeg elsker også snegle - i alle former! Jeg morede mig sådan dengang jeg fik Prins Henriks kogebog - der er nemlig en opskrift. "Man starter med at lade sneglene gå på salt i 2-3 dage, så slimen kan komme af"... der stod jeg altså af; for jeg kunne ikke lige se, hvor de snegle skulle gå henne i min lejlighed. Vi lever tydeligvis ikke under samme forhold ;-)

  SvarSlet
 9. Jeg har aldrig smagt snegle - men din beskrivelse gjorde mig da helt sulten efter at prøve! Tak for det
  :-)

  SvarSlet
 10. Vi simpelten elsker snegler tilberedt
  på den klassiske måten.
  Som du, har vi også noen dusin tomme sneglehus, som vi fyller med hjemmelaget hvitløkssmør og hermetiske snegler. Inn i komfyren og så servere på sneglebrett med fersk baguette og hvitvin til.

  Oppvasken? De havner i glohett vann, slik at alt fett renner ut. Helt av seg selv. Jobben er å fylle sneglehusene med vann slik at de holder seg nedi...

  Herlig deilig innslag. hmmmmm. Fikk lyst på.

  SvarSlet
 11. Det er helt sikkert lækkert, men har aldrig smagt det. Men det kommer nok en dag.

  SvarSlet
 12. Det er noget, jeg stadig har til gode. Jeg må indrømme, at det ser lækkert ud på dine billeder, men jeg ved ikke rigtig. Tanken om snegle virker lidt afskrækkende.

  SvarSlet
 13. Å det er så godt!
  jeg har ikke spist det på mange år da.

  SvarSlet
 14. Det så riktig lekkert ut :)! Jeg har ikke smakt snegler, og vet ikke om je noen gang tør å gjøre det..

  SvarSlet
 15. Har smakt snegler en gang før og det var definitivt ikke godt, men det du viser bilde av her ser jo riktig så godt ut.

  SvarSlet
 16. Åh, fytti katta. Sorry, med det der så virkelig skrekkinngytende ut! :O
  Dette hadde jeg ikke klart å fått ned. ;D Derimot så likte jeg å lese innlegget ditt, og synes de "fatene" så smarte ut. ;D

  SvarSlet
 17. Tak for alle de søde kommentarer :-)

  Snegle er virkelig noget man enten elsker eller hader. Jeg lærte at spise dem allerede som barn, men jeg var også meget nysgerrig på at smage nye ting.

  Hmm, det skulle være jeg skulle ha' en saltbakke på badeværelset så jeg kunne 'dyrke' mine egne snegle. Men så mange husdyr må man vist ikke ha' her :-)

  Jeg har lige modtaget det tip at sneglehusene kan komme i opvaskemaskinen. Så nu prøver jeg at lave dem herhjemme igen snart!

  Glade efterårshilsner
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...