søndag den 9. august 2009

Sløv søndag...

Her mens jeg er væk i løbet af ugen, bestiller jeg 'Singlekassen'. Så er der lidt frugt og grønt til weekenden og lidt Max kan gnave i resten af ugen. De bøffer jeg havde købt til fredag, fik vi søndag aften med 'alt godt fra kasserne' til.

Der var disse smukke rødbeder med. Hver skive lignede en slikkepind.

Jeg vendte skiverne med olivenolie og hvid balsamico, dryssede dem med salt og peber, inden de blev bagt ca 10 min i en varm ovn. Efter afkøling blev de lagt på en bund af romainesalat.

Der var en lille bakke blandede 'specialtomater' med. Der var både gule-, cherry- og coktailtomater.

Tomaterne fik et lag bøffelmozzarella i rustikke stykker, et dryp gastrik og et drys persille. Rødbederne fik lidt feta vendt i persillepesto ovenpå.

Der var en pose blandede gulerødder med også. Der var hvide, gule, orange og lilla. Det er faktisk de lilla der er den oprindelige sort. Dem plantede hollænderne på Amager 1700 hvidkål og siden er de blevet forædlede til de orange vi kender i dag. Hos Aarstiderne får mange af de gamle sorter en renæssance, så der er ofte nogle ret spøjse ting med i kasserne.

Jeg havde købt et bundt persille og kun brugt lidt til tomatsalaten og en omgang pesto. Så jeg besluttede mig for at lave em omgang kryddersmør til fryseren. Så jeg smed en pakke smør fra Naturmælk, persille, hvidløg, citron og peber, en tur i blenderen. Jeg frøs det i en rulle, så jeg kan skære skiver af det til fremtidige bøffer. Det blev dog ikke til kryddersmør denne gang, jeg havde helt andre planer.

Der var noget lækkert langtidshævet brød der trængte til at blive brugt. Det fik en godt lag kryddersmør og et knald i en brandvarm ovn. Tak Nicolai, det er de mest fantastiske brød!

Mens brødene var i ovnen blev de farvede gulerødder skrællet i lange spåner. En agurk blev flækket på langs, udkernet og skåret i meget tynde skiver. Grøntsagerne blev marinerede i olivenolie, hvid balsamico, salt og peber. Ved anretning blev salaten drysset med sorte ristede sesamfrø.

Så var vi klar til en lille bid mad!

Bøfferne blev stegt i smør og trak færdige i folie. Jeg kunne godt mærke at jeg ikke havde lavet mad i en hel uge, så jeg nød det i fulde drag. Nu går der en hel uge før jeg skal i køkkenet igen, det bliver hårdt at undvære!

12 kommentarer:

 1. Kære Malou!

  Åh, hvor ser det godt ud - sikke nogle smukke farver! Tror butikkerne ville sælge ekstra mange gulerødder hvis de havde dem i alle de farver :-) Rødbederne er godt nok også fine......

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 2. Meget flotte og farverige salater - lækkert!
  Gulerødder i mange farver er nu også et hit i ungernes madkasser - selvom de hvide nu er bedst tilberedt!
  Godt du kan få lavet lidt mad i weekenderne, så du kan få brugt lidt af din kreativitet.
  Knus Signe

  SvarSlet
 3. årh mums!

  Jeg elsker når grønsagerne ser anderledes ud ;-)
  Der er kun stribede rødbeder i min køkkenhave igen i år ;-)

  eh... hvis du kunne finde på at lave rødbede suppe, vil jeg bare lige sige at den blir gul med stribede rødbeder, smager som den skal men farven! ojojoj

  SvarSlet
 4. Kære Malou

  Man kan tydeligt se, at du har følt dig inspireret og har nydt madlavning.
  Wouw nogle fine rødbeder. Jeg er så spændt på, om der også er sådan nogle fine ting i mine kasser... jeg har nemlig endelig fået meldt mig til Aarstiderne. De første kasser kommer på onsdag. Spændende.
  Knus Hanne

  SvarSlet
 5. Oi Malou, så fint er mit bord ikke engang når jeg får gæster. Man o' man. Jeg er holdt op med at læse din blog lige efter jeg har spist, for jeg bliver altid sulten igen, og det er ej godt for taljen....

  SvarSlet
 6. Wow hvor er de rødbeder bare flotte! Man får helt lyst til at slikke på dem - jeg tvivler dog på at man får sukkerchok af dem haha ;-)
  Uhm, brødet ser også bare vildt lækkert ud. Jeg har alle dage været en brødfreak, så undskyld mig mens jeg lige står og savler ovre i hjørnet!

  SvarSlet
 7. Aaarh manner! Hvor er der dog mange spændende ting med i de Aarstiderne-kasser! Og sikke sager, du har fået ud af dem - lækkert :-)

  SvarSlet
 8. Kære Malou
  De rødbeder dyrkede min mand og jeg i mange år, også de forskellige gulerødder, dog ikke hvid.
  Det ser rigtig flot ud, skønt med alle de farver!
  Håber du har god nytte af dit ophold.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 9. Jeg er så dårlig til grøntsager, men noget siger mig at jeg får det "serveret" forkert. For når mit øje rammer billederne af jeres mad bliver jeg sulten og har lyst til at smage. Og det er nyt her :-)

  SvarSlet
 10. Hej Alle

  Tak for alle de søde kommentarer :-)

  Det er en sand fornøjelse at lave mad med smukke råvarer. Maden var ikke alt for god ude på CST, så der skulle lidt ekstra til i weekenderne.

  Glade sensommerhilsner
  Malou

  SvarSlet
 11. Hej Malou :-)

  Jeg ville bare lige hører hvor man kan købe de forskellig farvet gulerødder?

  SvarSlet
 12. Hej Anonym

  Jeg fik mine farvede gulerødder med en grøntsagskasse fra Aarstiderne. Men jeg har da af og til set dem i butikkerne eller hos velassorterede grønthandlere.

  God jagt :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...