lørdag den 8. august 2009

Fantastisk Fredag!

Så fik jeg den første uge overstået. Det var en hård omgang, men mere om det i morgen. Nu er det det sjove og hyggelige det skal dreje sig om. Jeg havde købt ind til bøf og bernaisesauce, men orkede slet ikke at lave det. Så jeg fik pludselig den indskydelse at vi skulle ud og spise. Jeg ringede til Restaurant ET og var heldig at få et bord til kl 19. Jeg havde læst en anmeldelse af stedet i Politiken og havde skrevet det på 'listen'. Det blev jeg mere og mere glad for at jeg havde gjort, for vi fik en pragtfuld aften der.

Da vi ankom blev vi anvist et bord på restaurantens repos. Stedet var lyst og venligt, med stil og man kunne fornemme et godt ambitionsniveau. Der kom hurtigt lidt snacks på bordet. Tjenerne er både servile og rappe. Og der blev lagt en god stil fra start af. 

Der var saltede Marcona mandler, store grønne oliven og en røget mayonnaise med hjemmelavede chips og crustinis til at dyppe med. Til mayonnaisen var det olien der var røget sammen med stedets laks. Det gav en fin, ikke alt for overdøvende røget aroma.

Vi fik et glas lækkert Crémant til. Det var bare lige hvad vi trængte til. At sidde og hygge os med god mad og vin, efter en uge hver for sig.

Restaurant ET har specialiseret sig i de franske vine og det er de eneste der er at finde på deres vinkort. Vi bad den venlige og imødekommende tjener om at finde en vin der kunne 'veksles' fra vores elskede australske Shiraz. Det blev til en 2006 La Brunote, Domaine Alary fra Carianne. Den var frugtig og lækker med solmodne solbær og fylde i glasset. Tjenerne havde et øje på hver finger og var vakse med at udskifte karaflen med isvand efter behov.

Der kom en kurv duftende nybagt brød (2 slags) på bordet i følgeskab af en urte-aïoli og skønt smør. 

Det var nu ikke dyppelse til brødet vi manglede. Forretten var 'Snegle som i bourgogne med hvidløg, persille, crutoner og pastis'. Vi elsker jo snegle og har fået en pæn del gennem tiden. Disse var møre, velsmagende og lækre. De sprøde crutoner var et godt indspark i en ellers 'blød' ret. Det lille strint pastis brød fedmen og var bestemt en anderledes følgesvend til sneglene. Det var svært ikke at spise alt for meget af det dejlige brød til. 

Bordet blev ryddet og der blev dækket op til hovedretten. 

For vi skulle selvfølgelig ha´ bøf med bearnaise! Det kræver godt bestik og det fik vi så sandelig også. Laguiole steakknive har længe stået på min ønskeseddel, så det var dejligt at få en til låns for en aften. Vi bad om at vente lidt med bøffen og sad og hyggede os med vin og snak en rum tid. Også her er der afregning pr drukket glas af en flaske, så vi bestilte endnu en flaske magen til og så måtte vi se hvor meget af den vi kunne drikke.

Der kom en velduftende tallerken på bordet. 'Entrecôte (med fedtkant), Bearnaise med håndskårne pommes frites og salat'. Bøffen var aromatiseret med rosmarin og hvidløg, som lige gav det der ekstra pift. 'Svellerne' var store, rustikke og perfekt knasende sprøde. 

Bearnaisen blev serveret a part i en miniuature Le Creuset gryde. Den var syndig og god, med perfekt syre-balance og smørfed blødhed i munden. Mums, det var lige noget for os. Igen var den kyndige tjener på pletten og tilbød flere gange en opfyldning. Vi nøjedes dog med den ene portion. Det er jo kraftig kost for os der ellers spiser temmeligt fedtfattigt i hverdagen. 

Salaten var sammensat af primært bitre salattyper. Det brød igen fedmen fra saucen og gav et mundrensende frikvarter. Den var vendt i en let vinagrette med fuldkornssennep og endiviebladende havde fået en lille stribe citronemulsion. Det var et forfriskende og overraskende indslag.

Argh, jeg måtte give op! Da billedet blev taget, havde jeg allerede givet Max en god luns bøf og et par sveller. Men når maden er så god og man er tilstede i hver bid, mætter det anderledes. 

Der blev alligevel også plads til en dele-dessert: 'Klassisk Creme Brulée med polynesisk vanille'. Den var vi også ret vilde med.

Cremen var silkeblød og karameliseringen 'spot on'. Vi nød hver en bid!

Lige et stemningsbillede fra restauranten. Her er 'udsigten' mod venstre fra vores bord.

Da nabobordet gik, fik jeg taget et billede ud over restauranten. De 22 rispapirslamper giver et behageligt lys. Vi sagde farvel og tak for denne gang, det er bestemt et sted vi vil komme igen!

Vi slendrede hen af Åboulevarden og kom forbi Fidels. Vi bestemte os for at gå ind og få en enkelt Mojito.

Det er en let og lækker drink. Vi nød den og blev enige om at vi da godt kunne blive lidt længere.

Ja ja, jeg ved det godt - men vi skulle altså liiiiige ha´ en enkelt lillebitte Long Island Icetea også.

Efter et stykke tid blev der plads i en af de udendørs lædersofaer. Det var lidt flippet af sidde ved åen i en sofa og drikke drinks efter midnat. Vi dristede os til at prøve en Purple Rain, men den var altså ikke noget for os. Den var for sød og 'tøset'. 

Så vi sluttede af med en gammel klassiker: Piña Colada. Æh, også lige lovligt kvalm og heller ikke noget for os. Mærkeligt, for dem har jeg ellers drukket litervis af før i tiden. Men hey, det var næsten 20 år siden og før jeg lærte at drikke vin. Vi er åbentbart blevet bedre til at stoppe mens legen er god, så 'allerede' kl 01.30 gik vi mod Immervad og en taxa. Det var en helt fantastisk dejlig fredag aften!

18 kommentarer:

 1. Oj! det lyder nu som den perfekte fejring af din eh, udgang ;-)

  jah, smag kan ændre sig... du ku nu bare ha givet mig de dersens piña coladas ;-)

  SvarSlet
 2. Uhm, hvor lyder det lækkert. Må hellere få set nærmere på det sted, måske et sted at invitere kæresten på middag, når vi igen nærmer os Århus. Drinks ved åen kunne jeg altså godt bruge - men det må jo nok liiige vente lidt endnu!

  Nyd resten af weekenden :-)

  SvarSlet
 3. Det lyder som en perfekt aften...godt at vide hvis man sku' komme forbi Århus.

  SvarSlet
 4. Hvor lyder det som dejlig mad og en dejlig restaurant:)
  Det nogle vældige drink i fik jer, jeg tror også jeg ville holde mig til en mojito:)

  SvarSlet
 5. Måms det ser godt ud! Du har sgu efterhånden fået mig gjort nysgerrig på at spise snegle.

  Pina colada er det bedste!

  SvarSlet
 6. Sikke en fantastisk aften I havde dér - og I havde så sandelig fortjent det. ;-) God søndag.

  SvarSlet
 7. Ah, det er nu skønt med forkælelse! Jeg har ikke fået spist morgenmad endnu, og denne restaurantbeskrivelse gjorde mig blot endnu mere sulten! :-D

  Drinks-udvalget ser også ret godt ud. Jeg må indrømme, at da jeg er til fals for blå ting, så er Purple Rain-drinken temmelig fristende ;-)

  Fortsat god weekend!

  SvarSlet
 8. Åh ja, sådan skal det også være ind imellem, men det er hårdt at læse om, når man selv endnu ikke er nået frem til morgemaden.

  Fik I så bøffer igen i går???

  SvarSlet
 9. Kære Malou
  Dejligt at høre om din fantatiske fredag:)
  Det må være skønt at bo i Århus med det udbud af gode restauranter.
  De søde drinks er heller ikke mig - derfor min besættelse af Caipirosca ;) eller Dawn Special fra Africa - tror, at den vil falde i din smag.
  Knus og ha' en dejlig søndag.
  Hanne

  SvarSlet
 10. Lyder som en skøn aften. Er spændt på at høre hvordan din uge har været. Knus og god søndag.

  SvarSlet
 11. Kære Malou
  Hvor ser det bare skønt ud, jeg er også vild med snegle, men det er længe siden at jeg har været i nærheden af nogen, bortset fra dem i haven:) kødet ser vidunderligt ud, og de knive kunne jeg sagtens forkøle mig på!
  Jeg drikker ikke hård spiritus, men det ser festlig ud med disse drinks!
  Det lyder som en dejlig aften!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 12. Sikke en dejlig fredag efter en lille uge, hver for sig.
  Det er total lige MIG ;-)
  Håber du har det godt på "hjemmet" :-)
  Mange tanker

  SvarSlet
 13. Kære Malou!

  Hvor ser maden LÆKKER ud - jeg bliver nok nødt til at prøve snegle engang :-)

  Den creme brulee, ser skøn ud, det er jo min yndlingsdessert....

  Flotte drinks, jeg får helt lyst til en *S* Mine yndlings har altid været: long island ice tea, frozen strawberry daiquirri og frozen margarita :-)

  Knus og tak for snakken igår
  Birthe

  SvarSlet
 14. Det lyder som en af de rigtig bedre aftener ;-)

  SvarSlet
 15. Dejligt at læse et indlæg fra dig igen!

  Og dette er meget inspirerende, den restaurant skal besøges en dag.

  Held og lykke med dit ophold

  Venlig hilsen
  trofast læser - karina

  SvarSlet
 16. Det lyder som en forrygende dejlig oplevelse, Malou!
  Varme klem til dig :-)

  SvarSlet
 17. Det var jo som at være der selv :-)
  Flot beskrivelse (både ord og billeder) af jeres spise-ude-oplevelse.

  SvarSlet
 18. Hej Alle

  Jeg har skrevet et svar til alle kommentarene ude på CST, men computeren gik ned og slettede det hele inden jeg fik det sendt. Piv!

  Men tak for alle jeres søde kommentarer :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...