onsdag den 22. juli 2009

Spontant gæstebud...

I går havde vi besøg af Birthe og hendes kæreste J. Da jeg var nede og besøge hende, snakkede vi om at det ville være hyggeligt hvis de kunne nå at besøge os i sommerferien. Mandag aften aftalte vi at de skulle komme tirsdag. For et år siden ville det ha´ udløst stress at den værste skuffe, men nu tog jeg det helt stille og roligt. Jeg havde masser af grøntsager fra kasserne og havde allerede en løs plan for hvad jeg ville lave ud af dem. Vi havde jo ryddet op og gjort sådan nogenlunde rent i sidste uge, så det gik vi let og elegant hen over. Det var hyggen der skulle være i focus, så måtte vi tage resten med et gran salt. Det er sjældent jeg har været så ustresset og nydt forberedelserne til et gæstebud så meget. 

Hvor heldig har man lov at være? Birthe havde taget sin fantastiske Manhattan-style cheesecake m/blåbær med til eftermiddagskaffen. 

Uha, hvor var den syndig og god! Cremet og lækker med sprød bund. Og med blåbær som jeg jo ELSKER. Vi gjorde et godt indhug, men der var cirka halvdelen tilbage. Birthe insisterede på at vi skulle beholde resten og vi lod os overtale ☺ . I skrivende stund er den pist væk, den stod jo derude i køleskabet og råbte efter os når vi gik forbi. Den skal jeg godt nok prøve selv at lave snart!

Jeg fik en rigtig flot buket blomster, som Myren og Trixie meget gerne ville se nærmere på - med tænderne. Nu står de og dufter i køkkenet, det er så dejligt med friske blomster.

Det var rart at have besøg af 'katte-mennesker'. Det er sjældent at vores katte vil være så meget sammen med gæster. Men de var om os hele tiden, Trixie Belle kan bare ikke få opmærksomhed nok. Men hun fik altså også alt det nus, kæl og opmærksomhed der kunne ligge på hende. Det var lige før hun ville ha´ været med Birthe hjem. Heldigvis blev hun her ☺ 

Vi fik også svensk godis, direkte importeret fra vores søsternation. Øh, jeg nåede ikke at tage et billede før jeg 'kom til' at åbne for et par af poserne. Polly er nogle små toppe af en slags sej marshmellow overtrukket med chokolade. Det kræver selvbeherskelse ikke at køre en hel pose indenbords på en gang.  Ahlgrens biler er nærmest en hybrid mellem vingummi og marshmellows med frugtsmag. Dem kan man altså også let forspise sig i.

Som ved et lykketræf havde vi købt kødet til besøget mandag. Birthe har tit sukket over vores røde bøffer, så selvfølgelig skulle der ribeye på bordet når de kom. Og så behøvede de jo slet ikke komme i fryseren først ☺

Jeg lavede 5 forskellige salater til. Max hjalp til med det grove, skrabede kartofler og løftede de tunge ting. Jeg linede salaterne op på køkkenbordet, så kunne folk selv tage det de havde lyst til.

Først en melon-agurkesalat med finthakket rød chili, tørret mynte (frisk er at foretrække), salt og et par dråber hvid balsamico. En tomatsalat med 'feta' og oliven, med marinade af fuldkornssennep, balsamico og olivenolie.

Nå ja, der var også fintkakkede bundtløg og timian i. En pose nye økologiske kartofler blev kogt og vendt med en hurtig pesto (lavet med basilikum fra ugens Dogmekasse, ristede solsikkekerner, olivenolie, hvidløg, salt og citron) samt lidt hakket rød peber.

Belugalinser marineret i hvidløg og citron med fintsnittet spidskål og gulerødder. Og så lige lidt spæde blade med majs, ærter og rød peber. Jeg dryppede lidt af marinaden fra tomatsalaten over lige inden servering.

Bøfferne blev stegt efter behag og serveret med en skive kryddersmør (smør, røget paprika, fuldkornssennep, hvidløg og peber) fra fryseren.  

Det var ikke den store sult der plagede os bagefter. Men en lille kugle is kunne vi da lige klemme ned. Så kunne Birthe nemlig også komme til at smage Signes forrygende jordbærsirup (kogt med chokolademynte og anisisop).

Efter megen snak og hygge kørte vores gæster hjem ved 23 tiden. Det havde været en lang og skøn dag. Jeg er så glad og overrasket over at jeg ved at blogge har lært sådan nogle søde og dejlige mennesker at kende. Tak for besøget, vi glæder os til vi ses igen!

30 kommentarer:

 1. Nøj hvor ser det lækkert ud! Man bliver jo helt sulten ved tanken.... Skal helt sikkert prøve melonsalaten. Skal man have hang til stærk mad for at kunne spise den? Visse personer i mit hjem (vi er to og det er ikke mig jeg taler om) har det lidt svært med stærk mad.

  / Stine

  SvarSlet
 2. Kære Malou
  Hvor lyder det da bare som en perfekt dag, både for mennesker og katte!
  Det er ikke mange dage siden, at jeg sad og tænkte på at dit sociale gen, er ved at komme op på fulde omdrejninger, det er rigtig flot!

  Jeg har nu fået bestilt både bord og hotelværelse i Århus, for jeg blev enig med mig selv om, at efter sådan en omgang lækkerier, så er det langt at køre hjem, selv om min svigersøn ikke rører vin eller andet stærkt, så tror jeg alligevel at vi bliver trætte, og så er det hyggeligere, at vi kan tage hen på et hotel og vågne til en god morgenmad, og så derefter smutte hjem, jeg tror at hjemturen bliver en lang snak om, hvad vi har oplevet.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 3. Er du vimmer, hvor ser det lækkert ud - og så fem slags salat?! Sejest! :-)

  Den kage, som Birthe havde med, har jeg savlet over så mange gange! Nu bør jeg snart få taget mig sammen til at få den lavet - jeg tror ikke, jeg vil fortryde det.

  Og sikke sager, hun havde medbragt! Det er en meget smuk buket - kan godt forstå, at kattene var vilde med den ;-)

  Dejligt at I havde en skøn dag!

  SvarSlet
 4. Kæreste Malou!

  Tak og i rigtig mange gange lige måde! :-)
  Sikke en hyggelig dag og sikke noget mad du havde lavet! Det var SÅ godt og jeg føler mig "blessed" at jeg har fået lov til at opleve din madkunst. Jeg var helt vild med den melon salat - men også med de andre salater - det hele var SUPER godt og LÆKKERT :-)
  Jeg smilede hele vejen hjem pga. den rib-eye og min mave smiler stadig, jeg kunne godt spise en igen i aften - faktisk hver aften tror jeg!
  Godt at I kunne lide ostekagen - og har fået den spist - jeg kunne også næsten høre den råbe helt herned, så det var godt at I spiste den, så vi kunne få noget RO! ;-)
  I har så smukke katte, de er SUPER skønne hver for sig - og sammen.
  Dejligt at opleve at kæresten og Max også kunne sammen, jeg håber at Max har haft lige så god en oplevelse som kæresten......

  Vi glæder og til at I kommer og besøger os, men jeg ved ikke helt om jeg kan leve op til det mad vi fik hos Jer!

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 5. Jamen Malou det var da noget af et festmåltid du fik basket op der.
  Hvor ser de bare gode ud de salater jeg ville slet ikke have kunnet vælge. jeg skal prøve at lave nogle af dem, jeg henter tit opskrifter her hos dig.

  Og Birthes kage... wow, hvordan I fik plads til isen, det er lidt af en gåde :)

  Kan du have en dejlig aften

  SvarSlet
 6. Altså, det vil jeg sige (også den eneste ting jeg vil sige): man spiser sq godt ude hos jer.

  SvarSlet
 7. Ja, jeg har også kun én ting at sige her: KRÆS!!! Namme-nam! Knus

  SvarSlet
 8. Uhm, det ser utroligt lækkert ud, Malou! Og så er det dejligt at læse, at du oplever så meget på den sociale front :-)

  Varme regnvejrsklem til dig!

  SvarSlet
 9. De salater ser guddommelige ud - jeg vil helt klart prøve den med melonen!

  Kagen ser nu heller ikke værst ud - jeg har en mistanke om, at jeg skal sætte tænderne i én om 2 uger ;-)

  SvarSlet
 10. Hej Stine

  Ih tak, det er jeg glad for at du syntes :-)

  Du bestemmer jo selv hvor meget chili du putter i. Melon og agurk er jo mildt og sødt, så det kan godt tåle et lille 'spark'.

  Glad sommerhilsen
  Malou

  SvarSlet
 11. Kære Vibeke

  Uh, det var bare en helt perfekt dag. Det er sjældent at jeg har gæster OG overskud til at hygge samtidig. Så jeg nød at forkøle dem :-)

  Ja, jeg er godt nok kommet ud af min skal :-)

  Det er vel nok en god idé at tage en overnatning. Det er jo en lang aften på M&S, så det ville være træls med en lang køretur lige bagefter. Hvilket hotel skal I bo på?

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 12. Hej Piakeris

  Tusind tak, det faldt også i god jord :-)

  Jeg lavede simpelthen de salater af alt det jeg havde i huset. Det eneste jeg måtte købe ind var kød og feta. Jeg følte mig også lidt sej :-)

  Jeg kan godt sige dig at den kage er FANTASTISK! Jeg går allerede og leder efter en undskyldning for at lave den selv.

  Ja, det var skønne sager hun havde med. De katte tror bare alt er til dem :-)

  Ja, det var godt nok en dejlig dag.
  Nu har vi lige slappet af i går og så står den på restaurantbesøg i aften. Uha, det er jo hårdt at holde ferie :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 13. Kæreste Birthe

  Nice, jeg er glad for at høre at I OGSÅ havde en hyggelig dag :-)

  Tusind tak, jeg er glad for at du kunne lide maden. Jeg så godt at du smilede til din bøf mens du spiste den :-)
  Det var en sand fornøjelse at lave mad til en anden 'foodie' og jeg er glad for at du var vild med det :-)

  Ha ha, hvor sødt "min mave smiler" :-D

  I må simpelthen ha´ indført 'bøf-fredag' ligesom os!

  Uhm, den ostekage var PERFEKT. Vi måtte jo skynde os at spise den så den ikke skreg alt for meget efter os. Og når den nu også kunne høres helt ned til jer, var vi nødt til at gøre kort proces. Så skal jeg vist også have et par kagefrie dage nu :-)

  Både Max og misserne nød selskabet og opmærksomheden. Jeg er glad for at J også hyggede sig, så kan vi jo sagtens sætte dem sammen en anden gang!

  Vi glæder os også til at komme og besøge jer! Du skal bestemt ikke leve op til noget, du skal bare lave det dejlig mad som du plejer. Jeg ved jo at du er særdeles ferm i et køkken ;-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 14. Hej Miri

  Tak skal du ha´ :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 15. Kære Pernille

  Tak, det blev lige tryllet frem på små 3 timer om formiddagen.

  Tak, jeg ELSKER at lave sjove salater. Hvor dejligt at du kan bruge mine idéer til noget :-)

  Hmm, det holdt også hårdt med isen ovenpå den skønne kage - men vi fik altså også kun en lillebitte kugle hver :-)

  Tak i lige måde!

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 16. Hej Godt Spørgsmål

  Ha, jeg ved hvem du er!

  Tænk at du kan nøjes med at sige en ting, det er jeg lidt paf over!

  Tak, det kan du tro man gør. Mon ikke du kommer til at opleve det på egen krop i en ikke så fjern fremtid?

  Glad (mild og blid)sommerhilsen
  Malou

  SvarSlet
 17. jeg er også selv lidt paf ;-) og wee!
  og jaja, det siger du jo 8-)

  SvarSlet
 18. Ih tak Madame, jeg havde mig umage :-)

  Jeg er selv så glad og overrasket over alle de dejligt ting blogland har budt mig allerede. Jeg er godt nok kommet i kontakt med mange dejlige mennesker ;-)

  Varme tørvejrsklem til dig!

  SvarSlet
 19. Hej Nille

  Tusind tak, det er jeg glad for at du syntes! Tak for de pæne ord. Den med melon er også super god med frisk mynte og en håndfuld rejer i. Så kan den bruges som en lille forret.

  Cheesecakeen var vanvittig god! Du kan godt glæde dig, for lur mig om du ikke også bliver forkælet med sådan en :-D

  Glad sommerhilsen
  Malou

  SvarSlet
 20. Hvad er din livret?

  Hmm, lad os nu se hvor længe det der mild og blid holder....

  SvarSlet
 21. snakker du med mig?

  Jeg har ikke nogen alltime livret, det kommer an på sæson, vejr og kok ;-)

  SvarSlet
 22. Ja, dig!

  Så lad mig omformulerer: hvad kunne du tænke dig at jeg skulle lave til dig, når du engang kommer til middag?

  SvarSlet
 23. jeg ved godt at både Birthe og dig ikke er helt friske osv MEN hold da fast hvor ville I kunne lave et lækkert spisested sammen og hvor er jeg glad og taknemmelig for jeres blogge !! det bliver sørme ikke altid ligeså godt som jeres det jeg prøver at lave, men bare det at jeg får muligheden for at prøve er jeg jer begge meget taknemmelig for :-) I er bedre end så mange tusinde kogebøger !!

  SvarSlet
 24. Kære Malou
  Vi skal bo på "Villa Provence"
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 25. Hvor ser de salater indbydende og delikate ud. Jeg skal prøve en eller flere af dem.
  Tak for det!

  Mona i Ishøj

  SvarSlet
 26. Hej Tankehal

  Tusind tak for de søde ord! Hvor er det pænt sagt, jeg får helt en klump i halsen.

  Jeg er glad for at du kan finde inspiration her :-)

  Glade sommerhilsner
  Malou

  SvarSlet
 27. Kære Vibeke

  Jeg var lige inde og kigge på deres hjemmeside, det ser hyggeligt ud :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 28. Hej Mona

  Tak, jeg er glad for at du kunne finde inspiration her :-)

  Glad sommerhilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...