tirsdag den 28. juli 2009

Sig nærmer tiden, da jeg må væk...

Jeg har mindre end en uge tilbage i 'frihed'. På mandag d. 3/8 skal jeg indlægges på 'Center for sundhed og træning' i 4 uger (dog kun fra man-fre, man har 'fri' i weekenderne). Det er 10 måneder siden jeg blev henvist, så jeg har ventet tålmodigt på hvornår der blev plads til mig derude. Uha, jeg er spændt på opholdet. Jeg skal ud og ha´ et fysisk og mentalt eftersyn, så jeg kan få mest muligt livskvalitet ud af tilværelsen med en kronisk sygdom (fibromyalgi). Et team af en reumatologisk overlæge, fysioterapeuter, ergoterapeuter, sygeplejersker og NLP-terapeuter står klar til at 'kalibrere' mig. Det bliver en kæmpe udfordring at skulle være hjemmefra i en hel måned. Heldigvis ligger det i Højbjerg og ikke i Hillerød, så jeg kan hurtigt hoppe på en bus hvis jeg vil hjem et smut. Jeg ved hvordan det hele ser ud derude, for jeg har fundet denne side på nettet (så er der den ting mindre at bekymre sig om). Men hvor bliver det mærkeligt at skulle væk fra blogland, e-mails og Facebook. Jeg er allerede bange for at blive hægtet helt af mens jeg er væk. Jeg troede aldrig at jeg skulle sige disse ord: men godt at mobiltelefonen er opfundet.

I går var jeg lidt ked af det, så jeg havde brug for lidt trøstemad. Jeg havde taget noget hakket oksekød op af fryseren, så jeg måtte bare ha´ tacoskaller med fyld. Af en eller anden grund er der meget trøst i det.

Der blev snittet nogle grøntsager til at toppe op med. Det blev til agurk, rød peber, salat, tomater og majs. Jeg lavede også en båd med creme fraiche og en med mozzarella.

Oksekødet blev svitset sammen med 3 hakkede løg, det meste af et hoved fintsnittet spidskål og 1 ds kidneybønner. Der blev tilsat et økologisk brev taco-mix, ekstra hvidløg, spidskommen, røget paprika og peber. Der kom lidt vand på og det stod og simrede i ca 10 minutter mens jeg dækkede bord.

Først fyldes skallen med kødfyld og drysses med ost. Og så topper jeg op med grønt, creme fraiche og salsa af gule tomater. Nam nam, det hjalp på humøret.

Jeg har taget en beslutning angående kasserne mens jeg er væk. Jeg bestiller Singlekassen, så er der lidt frugt og grønt klar foran døren når jeg kommer hjem om fredagen. Max kommer ikke til at lave så meget mad i løbet af ugen, han kan få varm mad på arbejde og så smøre sig et par rugbrødsmadder til aften. 

Jeg har hørt fra folk der har været indlagt derude at maden minder meget om den jeg laver. Det er dejligt, så ved jeg at jeg får en masse salat og grøntsager hver dag. Det bliver også lidt rart at få en pause fra den daglige madlavning. Jeg kan tage revanche i weekenden og så skal vi sidde her og få en god bøf!

Der må ikke være katte på spisebordet, men Iske er lidt undskyldt. Uha, stakkels mig og stakkels misser - vi skal undvære hinanden i lang tid ad gangen. Stakkels Max, de kommer til at hænge på ham. 

Hvor bliver det mærkeligt at skulle væk fra min lille hule. Det er her jeg sidder og blogger, ser tv og hygger. 

Jeg tror jeg tager et par katte med fra min lille (læs: kæmpe) samling. Så kan jeg hygge mig lidt med dem hvis jeg får hjemve.

Jeg skal også ha´ lidt guf med derud til min aften-the. I sidste uge fik jeg en skøn pakke med posten fra Piskeriset. Hun havde været på ferie i Provence og havde købt lækker nougat til mig dernede. Det var en rigtig dejlig overraskelse.

I aften er jeg alene hjemme for første gang i lang tid. Max er til rollespil og overnatter på Djursland. Det gælder om at nyde aftenen, der går lang tid før jeg får en stille stund for mig selv igen. Så skal jeg spise tacos og ligge på sofaen og se gyserfilm. Det er vist lige til at holde ud ☺

28 kommentarer:

 1. Orv, det lyder som et spændende ophold, du skal på. Men det er længe at være væk, godt du kan komme hjem i weekenden. Glæder mig til at høre om det :-)

  SvarSlet
 2. Kære Malou, det lyder spændende med dit 'eftersyn'! Vi ruster alle lidt i sammenføjningerne hen ad vejen og trænger til at få banket rusten af. Jeg er sikker på, det bliver en god oplevelse for dig. Og hvis du orker at dele senere, er vi helt sikkert mange, der gerne vil høre, hvad du har oplevet.

  Ha' en dejlig aften med gyserfilm, klem ;-)

  SvarSlet
 3. Du skal ikke være bange eller ked af det - vi skal nok sende masser af åndekram!

  SvarSlet
 4. Hvad kommer opholdet til at gå ud på, hvis jeg må spørge (som fibrodame..) ?

  SvarSlet
 5. Jeg synes også, det lyder til at blive en helt vildt spændende måned, omend det er hårdt at være hjemmefra så længe. Men det er sikkert også godt for din krop at få et ordentligt eftersyn. Der kommer focus på livskvalitet, skriver du - det lyder rigtig godt, for der skal jo træffes nogle forholdsregler, som det kan være svært for os andre helt at forstå. Jeg ønskler dig held og lykke - jeg tror, det bliver rigtig godt. Knus :o)

  SvarSlet
 6. Kære Malou!

  Det ser ud som et godt sted og sikke dejlige omgivelser! Dejligt at have vandet så tæt på, det ville være en stor trøst for mig, hvis jeg skulle blive ked af det....
  Godt at du kan komme hjem i weekenderne og det lyder også til at maden er god, glæder mig til at læse om det. Har de ikke internet derude, så du kan få et fix? ellers må du have sådan et mobilt netværk ;-)

  Mmm, tacos, det er en af mine yndlingsretter (men det ved du jo *S*).....

  Jeg er sikker på at de 3 smukke katte vil savne dig - MEGET!

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 7. Jeg håber, du får rigtig meget ud af opholdet, Klidmoster. Ikke overtræne i begyndelsen, husk det. Lyt til kroppen, forsøg at være afslappet og tag imod med åbent sind - men det gør du vist også. Omgivelserne i Skåde er helt fantastiske, og på denne årstid, burde der være basis for fine gåture i skov og ved strand. Jeg håber virkelig, at det vil gavne dig.

  SvarSlet
 8. Jeg er sikker på at det bliver rigtig godt for dig! Jeg kender flere der har været samme sted og de har alle rost det - og anbefalet det til mig. Jeg er spændt på at høre hvad du synes men kan nu godt følge at det bliver en hård måned på flere måder. Håber du vil fortælle bare lidt om dit "ophold" derude. Knus og pøj pøj med det.

  SvarSlet
 9. jeg hører vinterens stemme, thi også jeg er her kun på træk og haver andetsteds hjemme

  jeg kan ikke huske mere ;-)

  Men det bliver rigtigt spændende og... well vi går sq ikke nogen steder ;-)

  Singlekassen er et godt valg

  Jeg kommer til at savne dig... men det er godt du kommer derud, og som Iben siger, vi åndeaer, krammer og ske'er, hvis du har brug for det.

  vi ses lige om snart

  SvarSlet
 10. Den sang er da lidt for trist at starte med. Hvis man fortsætter versene. Nej, du må prise dig heldig og glad over at kunne komme ud i et skønt naturområde og få lidt hjælp eller supervision eller hvad de nu tilbyder. Der er vel andre mennesker - potentielle fæller ? Man ender jo altid med at få en slags fællesskab på sådanne kurser mm. Rigtig god fornøjelse og go for it!!!

  SvarSlet
 11. Jeg håber, at det bliver et rigtig godt ophold, og at du får det bedste ud af det. Jeg krydser fingre og glæder mig til, når du er tilbage på nettet igen :-)

  (Psst - hvilken gyserfilm skal du se?)

  SvarSlet
 12. Kære Malou
  Det er godt, at du skal i en form for behandling, jeg ved hvad jeg taler om, jeg har været afsted tre gange, og det hjælper!
  Jeg var også hjemme i weekenderne.
  Du bliver sgu da ikke glemt, sikke da noget vrøvl, men kattene skal nok komme til at savne dig, jeg er dog sikker på, at din Max nok skal tage sig godt af dem.
  Jeg glæder mig til at høre om behandlingerne.
  Stort knus fra
  Vibeke

  SvarSlet
 13. Kære Malou. Du skal vide at du vil være savnet, men også husket til du kommer tilbage igen. Jeg vil tænke på dig, og glæde mig over at der er nogle der kommer til at tage sig godt af dig. Jeg vil være spændt på at høre nyt om forløbet og resultaterne. Jeg vil glæde mig til at du igen skriver på din blog, og derfor sender jeg dig nu og her mine varmeste hilsener og knus til dig.

  Pøj pøj med det hele og vi "ses" igen om en måned.

  Henriette :-))

  SvarSlet
 14. Jeg tror, at opholdet bliver rigtig godt for dig. Jeg nyder at læse med på din blog og du er fantastisk god til at gøre noget for dig selv. Nu håber jeg, at andre vil gøre noget rigtig godt for dig! Jeg vil savne dine lige-ud-ad-vejen -opskrifter, for det skal bare være grønt og godt. når man har en kronisk sygdom. Håber du får et dejligt ophold!

  SvarSlet
 15. jeg er sikker på at opholdet vil være livsændrende for dig, om ikke andet så for en periode. Det er altid godt at få set "sig selv" efter i sømmene og få indarbejdet sunde vaner og rutiner. Jeg siger dog lige som Zette, - ikke overtræne i starten, vel!
  Glæder mig til at høre livstegn igen.

  SvarSlet
 16. Kæreste Louice...

  Tænk at du viser hulen frem!
  Hvor er det et stort skridt at tage!

  Jeg kan ikke sige andet end: baby, I love you.

  Pas SÅ godt på dig selv - godt mobi'en er opfundet, så vi kan få en snak!

  Knus, Lisa

  SvarSlet
 17. Sikken en hule at forlade. Men du forlader den jo kun for noget helt fantastisk !

  SvarSlet
 18. Hejsa Malou
  Selv om vi ikke har mødt hinanden IRL, så synes jeg alligevel at det er på sin plads, at ønske dig en rigtig god måned i Skåde. Jeg har en veninde der også var derude i knap en måned, og hun fik virkelig mange gode oplevelser med derudfra. Hun blev også visiteret til nogle hjælpemidler, mens hun var der og fik 'lært' på ny hvordan man kan bruge sin krop mere hensigtsmæssigt, når man har en sygdom der angår bevægeapparatet...
  Og Malou - alle os trofaste læsere venter på dig og dine skønne blog-indlæg...så giv dig hen til alt det nye der skal ske ude på Jansen-hjemmet. Så ses vi igen her i det virtuelle frirum om en måneds tid... Mange tanker og hilsner M

  SvarSlet
 19. Hej kikært.

  Det lyder simpelthen så spændende. Du får det da som blommen i et æg.

  Jeg sender dig en lille kompakt virtuel pakke med kram, tanker og de allerbedste ønsker for et superfedt ophold.

  Mange kram
  Vita

  SvarSlet
 20. Kære Malou,

  Det lyder spændende, selvom det er lang tid at skulle være væk hjemmefra. Du må pakke en masse gode bøger ned også - så går tiden pludselig hurtigt.

  Bloggene forsvinder ingen steder - man skal stadig huske, at vi levede fint inden de fandtes ;-)

  Knus
  Nille

  SvarSlet
 21. Malou jeg er sikker på at du nok skal få meget ud af dit ophold, stedet ser ud til at være rigtig godt jeg tror faktisk at en af mine kollegaer har været der, og der var kun ros fra hendes side.
  Tag du et par af trækattene med hvis du skulle få lidt hjemve efter hulen :)

  Ha en dejlig aften.
  Knus

  SvarSlet
 22. Bohoooo-hoo. Jeg savner dig allerede. Vil du ha Veganerkatten med i tasken?

  SvarSlet
 23. Sif, du skal være sød, ikke true

  SvarSlet
 24. Det bliver en rigtig god investering - det er jeg ret sikker på. Én fra gode omgangskreds har været på noget tilsvarende for mange år siden og det er super godt, det man kommer igennem. Glæd dig. Pas godt på dig selv så længe - internettet er her også, når du er hjemme igen. ;-)

  Knus

  SvarSlet
 25. Kære Malou
  Der fik jeg lige en idé til vores aftensmad. Jeg er godt nok ikke trist, men tacos er bare god hyggemad.
  Jeg kan godt forstå, at du er lidt vemodig over at skal være væk hjemmefra så længe. Men det lyder som en fantastisk mulighed at komme på sådan et ophold. Før du får set dig om er den første uge gået ... og snart hele perioden. Men jeg kender godt fornemmelsen, når man står foran og frygter lidt.
  Du vil blive savnet her!! Og jeg vil sgu også lige sende et sgu efter dig, som Vibeke;) Det blev til 2!!
  Knus og ha' nogle gode uger centret.
  Hanne

  SvarSlet
 26. Hej Grønlandspost
  Ja, det bliver spændende. Det skal nok blive en oplevelse for livet. Der skal nok komme en update :-)

  Kære Madame
  Ja, nu skal jeg ud at lære at gå, stå og ligge ordentligt. Der er rust nok at banke af :-)
  Jeg skal nok lige svinge mig op til at skrive et lille indlæg om det i næste uge. Klem ;-)

  Hej Ibs
  Tak, det får jeg vist brug for. Og åndeae, når jeg ligger og ømmer mig
  :-)

  Hej Madam Kjeldsen
  Der er et link i teksten til centeret, der står der lidt om det. Ellers kommer der mere her på bloggensenere.

  Hej Nina
  Det skal nok blive en givtig måned på mange måder. Jeg glæder mig til at få fokus på kroppen på den måde. Tusind tak, det er jeg glad for :-). Knus

  Kære Birthe
  Jeg tror nok det skal blive godt. Det virker bare lidt uoverskueligt lige nu. Hvis jeg bliver ked af det, søger jeg nok også mod vandet. De har desværre ikke trådløst internet, så jeg er offline man-fre. Men så kan det være jeg kan få lidt ro i hovedet i stedet for. Yep, jeg tænker ALTID på dig når jeg laver tacos :-) Åh, snak ikke om kattene - jeg savner den allerede. Knus

  Hej Zette
  Tusind tak skal du ha´ :-) Jeg lægger forsigtigt ud, så jeg ikke bliver helt smadret. Ja, der er skønt derude. Der skal nok komme en masse gode gåture ud af det :-)

  Hej Anette
  Tusind tak skal du ha´ :-) Jeg er sikker på at det bliver rigtig godt. Du skal nok komme til at høre meget mere om det. Knus

  Hej Pernolle
  Hører du stemmer, eller hvad er det du siger ;-)Jeg kommer også til at savne dig, men vi ses jo allerede d 15. Med sms´er og åndeae går det nok. Du får lige en åndekrammer!

  Hej Lavendel
  Jeg var også lidt trist da jeg skrev indlægget. Du kan tro jeg glæder mig til at komme ud og få gjort noget ved fysikken. Der kan kun komme gode ting ud af det. Tak skal du ha´ :-)

  Glade sommerhilsner til jer alle. Vi ses senere!

  SvarSlet
 27. Hej Piskeris
  Uha, jeg håber også at det bliver et godt ophold. Tusind tak skal du ha´:-) (jeg fald i i søvn til "Event Horizon") Hygge.

  Kære Vibeke
  Jeg glæder mig også til at komme i behandling. Jeg vidste ikke at man kunne komme afsted flere gange, det er rart at vide. Dejligt at vide at jeg ikke bliver glemt. Stakkels Max og kattene, de driver hinanden til vanvid når de er alene hjemme :-) Stort knus fra Malou

  Kære Henriette.
  Tusind tak skal du ha´ :-) Det er jeg glad for at høre. Der skal nok komme nogle updates hen ad vejen. Vi 'ses' om snart. Knus herfra :-)

  Hej Irene
  Tak, jeg tror at det er lige det der skal til. Tusind tak for de søde ord, jeg er glad for at du kan bruge det jeg skriver til noget :-) Vi 'ses' når jeg kommer tilbage. Så skal jeg nok diske op med nogle nye opskrifter!

  Hej Kagekone
  Det tror jeg du har helt ret i. Har du selv prøvet noget lignende? No Maam, jeg skal nok tage den med ro i starten :-) Tak, der skal nok komme et par livstegn hen ad vejen.

  Kære Lisa
  Ja, ikke - nu er der snart ikke flere gemmesteder. I love you to! Jeg skal nok passe på mig selv. Ja, godt vi har mobiltelefonen :-) Vi snakkes ved. Knus

  Kære Miri
  Tak, du kan tro jeg elsker min lille hule. Jeg er sikker på at det bliver en fantastisk givtig månede. Ha´det godt så længe :-)

  Hejsa Grønne pige
  Tak skal du ha´ :-). Jeg er glad for at høre om din veninde, det giver mig mod på opholdet.
  Tusind tak for de søde ord! Jeg glæder mig også til at komme tilbage til blogland. Pøj pøj med specialet :-) Mange tanker og hilsner herfra.

  Glade sommerhilsner til jer alle. Vi ses senere!

  SvarSlet
 28. Hej Vita Wrap
  Jeg er sikker på at det bliver et hit. Det skal nok gå alt sammen.
  Tusind tak for pakken, det var lige hvad jeg havde brug for :-D
  Vi ses. Mange Kram

  Kære Nille
  Ja, lad os nu se hvor spændende det bliver. Der er allerede røget 4 bøger i kufferten, men jeg tror jeg bliver for træt til at læse om aftenen. Hhmm, god pointe ;-D
  Jeg håber at du får en skøn dag sammen med Birthe og Marianne. Knus

  Hej Pernille
  Tak skal du ha´ :-) Jeg håber også at jeg får meget ud af opholdet. Jeg høre flere og flere gode ting om stedet. Ha ha, jeg har lagt et par katte i kufferten :-) Knus

  *snøft* Sif, det bliver forfærdelig hårdt uden dig. Der er hele 14 dage til vi ses igen. Ja tak, jeg vil gerne have Veganerkatten med i tasken! Får jeg så også kage?

  Det er godt Pernille, sæt hende på plads!

  Hej Bibo
  Jeg er helt sikker på at det bliver en hård men god måned. Der skal knokles, men tænk nu hvis det kunne gøre mig i stand til at klare et fleksjob bagefter. Det ville jo være fantastisk. Tak, i lige måde! Knus

  Kære Hanne
  Dejligt at du kunne bruge inspirationen. Tacos er vist gode i alle slags humør :-)
  Ja, det er lang tid at være hjemmefra. Men det skal nok gå. Det er bare mærkeligt at være et andet sted så længe. Tusind tak, det er dejligt at høre. Med sgu og det hele :-) Knus

  Glade sommerhilsner til jer alle. Vi ses senere!

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...