lørdag den 31. januar 2009

Nytårs menu 2008

Nytårsaften 2008 blev holdt hos os og vi var kun 5 ialt. Det gav mig overskud til at lave en lidt større menu end jeg ellers ville kunne magte at lave til gæster. Men jeg gjorde også nemt for mig selv på forhånd. Suppen blev lavet i juledagene og frosset ned, desserten ligeså.

Vi havde investeret i en øko oksebørbrad. Dyrt, men godt. Jeg marinerede den med hvidløg, rosmarin, sorte peberkorn og lidt olivenolie dagen før.

Til velkomstsdrink havde jeg lavet isbjørne: vodka currant, sprite zero og roses blå halløj. Som snacks var der niceoliven, saltstænger og parma-dadler. De er de kæmpe store friske dadler som man kan købe i løs vægt ved juletid. Jeg tog stenen ud og erstattede den med 2 ristede mandler, pakkede parmaskinke om og ristede dem forsigtigt på panden. Dette er en gudespise. Sødt, salt, blødt, sprødt og med lidt knas. Jeg havde kun lavet 2 stk til hver, for det er en fyldig snack.

Menu:

Rejecoktail

Rigtig 80´er mad. Men med en thousand island lavet med græsk i stedet for mayo.

Hokkaidosuppe

Lavet som min sædvanlige græskarsuppe men her med swirl af creme fraiche og lidt rød peber.

Mangosorbet

Bare lige en lille ganerenser for at få chili og ingefærsmagen fra suppen væk. Der er frosne mangotern blendet med lidt mælk og et par dråber akaciehonn1ng. 

Helstegt oksemørbrad m/ 4 salater

Mørbraden fik en hurtig tur på panden for at få en god stegeskorpe. Den hvilede sig under et klæde til det var ved at være tid. Så fik den ca 13 min på 180 °C varmluft til den havde er kerne temp på 55 °C. Den fik lige lov til at hvile mens salaterne blev anrettede.

1) Grønne bønner, kikærter & feta m/balsamico, hvidløg & helkorns sennep

2) Perlebyg, m/pesto, majs, squash & rød peber

3) Linser m/gulerod, porre & rosmarin, hvidløgs & citronmarinade

4) Spæde blade m/tomat & oliven

Rødt kød med god samvittighed :-)

Semi-freddo 

Desserten var en semi-freddo serveret med kirsebær & sprød tuille. Dog lavde jeg selv nougat til at komme i. Smelt 1 dl rørsukker på en pande, som til brunede kartofler. Tilsæt en håndfuld hakkede mandler og hæld blandingen ud på et stykke bagepapir til afkøling. Det kan enten hakkes med en kniv eller blendes inden det tilsættes is-massen. Tja bum, ikke alt behøver at være øko, så tuillerne er fra Føtex :-) 

Læs trivia om semi-freddo her. 

3 kommentarer:

 1. Hej!

  Flotte billeder og sikke noget LÆKKERT mad! :-) Jeg er VILD med dine katte, hvor er de smukke....

  mange hilsner
  Birthe/Newyorkerbyheart

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 3. Hej Birthe. Dejligt at du kiggede forbi. Tak for din mail, jeg blev rigtigt glad for den. Jo tak, jeg har læst ALLE dine indlæg. Jeg er glad for at du kan lide min mad. Og mine prinsesser :-). Jeg tror at jeg bliver meget glad for at blogge, det er den perfekte hobby. Du må ha´ rigtig god bedring. Jeg håber du får det beder snart. Mvh Malou/Klidmoster

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...