fredag den 30. januar 2009

"Julefrokost"

Så fik jeg endelig lavet alle dellerne. Puha, sikke en omgang. Der blev 54 stk ud af 2 kg kød. Der kom også lidt revet persillerod og gulerod i for at give lidt saft. De blev faktisk rigtig gode. Så vi nuppede nogle stykker til aftensmad, sammen med en rest bagte rodfrugter. Vi smagte også lige på salaterne til i morgen. Rødbedesalaten skal have lidt mere syre, men nu får vi se hvordan smagen udvikler sig til i morgen. Det er kogte rødbeder i tern, kikærter og feta med en marinade af citron, hvid balsamico, olivenolie, hvidløg, helkornet sennep og salt/peber. Jeg sneg mig lige til at lave en rødbedetzatziki, nu hvor jeg havde kogte rødbeder. Så jeg rørte lidt græsk yoghurt, hvidløg, citron og salt/peber sammen og tilsatte rødbeder i bruniose.

Trivia om bruniose her.

Perlebygsalat m/ pesto: Kogt perlebyg, pesto, gulerod, squash, tomat i tern (-kerner), rød peber og en lille ds majs. I morgen inden vi skal afsted tilsætter jeg en halv bakke rucola.

Dellerne formede og klar til panden. Jeg bruger altid latexhandsker når jeg laver ting med rå æg og kød. Det er super nemt lige at trille nogle deller med handsker på. Og så får man heller ikke fars under neglene :-) 

Jeg bruner lige dellerne på panden og bager dem færdige i ovnen.Dellerne fik ca 10 min i ovnen til den fik en kernetemperatur på 75 grader. Nu står de lige på altanen og damper af inden de skal på køl. Så nu er jeg klar til i morgen. Så hen i sofaen med et glas rødvin og lidt flimmer.  

Tip til kikærter her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...