fredag den 30. januar 2009

Perfekt stegt kylling

"Før og efter"

Jeg har lavet en del helstegte kyllinger på det sidste. Af og til kommer der et tilbud fra Aarstiderne om at købe 2 øko kyllinger for 295 kr. Så afmelder jeg straks ugens kødkasse og nupper fuglene i stedet. 


Jeg er ikke meget for at indrømme det, men selvom jeg har en faguddannelse bag mig har jeg lært at stege den perfekte kylling på Politiken.tv :-)

Det er simpelthen verdens bedste og nemmeste måde at stege en kylling på. Det slår aldrig fejl.

Skyl kyllingen under rindende vand og tjek om den er ordentligt udtaget. Dup den tør med køkkenrulle. Gnid skindet ind i blødt eller smeltet smør og salt den indeni og udenpå. Hov, lidt peber skal der også til. Varm ovn, bradepande og rist op. Varmluft 170 °C, Alm ovn 190 °C. Læg fuglen på den opvarmede rist, på siden og steg den i 20 min. Vend den og steg yderligere 20 min. Læg så dyret på ryggen 10-20 min. Brystet skal være ca 71 °C og låret mellem 74-77 °C. Lad fuglen hvile utildækket i ca 10 min og server.


Her serveret med bagte grøntsager (kartofler, gulerødder, rødbeder og majroer), agurkesalat, savoykålssalat m/appelsin og skysauce. Jeg havde lavet agurkesalaten dagen før, så den havde et godt bid. Jeg laver den med en kogt lage af 1 del hvid balsamico, 1 del rørsukker, lidt chiliflager, laurbærblad og sorte peberkorn. Saucen er fond/suppe fra fryseren der er reduceret og farvet med lidt soya. Den er jævnet med majsstivelse og smagt til med et par dråber balsamico og lidt rørsukker. 

Da vi havde spist pillede jeg skroget rent og kylede det i en gryde og startede på en ny fond. Kødet blev til en lækker hønsesalat dagen efter, lavet på græsk yoghurt, helkorns sennep og lidt karry. Herligt på en ubø´er med tomatskiver og karse. Så der kan blive meget mad for pengene hvis man gerne vil udnytte det hele. 

Tip til sprødt og gyldent skind her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...