Mit alter ego Pynte-Sisse, har fået lov til at gakke helt ud, med den her salat. Målet var at lave en kreation, der skulle være spiselig julepynt - og det lykkedes. Den består af et bunddække af 2 slags kål, krammet i en laber vanilje-vinaigrette, dynget til med frugt og halløj.
Sorry, sankte Hans.... men din krans er ikke længere den skønneste. Den her er jo så skøn at skue, at man næsten ikke nænner at spise den.
3 spsk olivenolie
3 spsk æblecidereddike
1-2 tsk agavesirup (eller honning)
Lidt vanilje (pulver eller marv)
Urtesalt
Friskkværnet sort peber
Vinaigretten blev pisket sammen og smagt til.
Grønkålen blev skyllet, afdryppet og snittet fint - og spidskålen blot snitte fint. Kålen kom i en pose, sammen med 3 spsk af vinaigretten - og kålen, sammen med marinaden, blev krammet godt igennem posen. Kålen fik lov at trække smag, mens resten blev gjort klart.
Salaten blev serveret til confiteret and (fra dåse), med fuldt udtræk, af hvide kartofler (ristet i lidt andefedt), karamelliseret græskar, julerødkål, andesauce, chips, rødbedechutney og conichoner. Det var min julegave til eksmand Max - som fik alle resterne med hjem.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Det er blevet til overraskende mange julerier, de små kræfter til trods. Det kniber dog voldsomt med de kognitive evner, så jeg har ikke fået postet så meget her - kun på Instagram. Men jeg kan da vise lidt billeder frem her og linke til de forskellige opskrifter, fra bloggens arkiv og Insta:
For første gang i mange år, har jeg bagt Madam Mangors vaniljekranse, som julestjerner. Den gode gamle opskrift, kan findes lige her. I år er de dog lavet på usmuttede mandler.
Det var det søde, her kommer det salte:
Den føromtalte salat med confiteret and, fra Kagedåsernes julefrox - helt uden gyldne nødder. Aj, men hvor ville de bare ha' pyntet. Opskriften på salaten, ligger her på Instagram.
Der er også lidt ekstra jul, som jeg ikke har lagt på Instagram endnu. Men jeg sætter links ind, efterhånden som de kommer på:
Kyllingesylte
Æbleskiveringe med hvidtøl og Madam Sifs julemarmelade
Kransekagekonfekt af hjemmelavet marcipan
Nåede du helt herned? TAK fordi du stadig læser med - og rigtig glædelig jul!










.jpg)




Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!