torsdag den 22. marts 2018

Hindbærcrumble med havregryn...

Her får du opskriften på en lille lun egoist-dessert. Den blev til sidste efterår, en aften hvor den søde sult hev i mig....og jeg måtte give efter. Opskriften kan sagtens ganges op og bages i et større fad - og kan laves med de fleste bær og frugt som f.eks rabarber, kirsebær, æble og fersken. Her fandt jeg hindbær i fryseren, så dem løb jeg med. 

Den gyldne crumble, blev serveret med hjemmelavet vaniljeis på kondenseret mælk og en dusk citronverbena.

Frosne økologiske hindbær er heldigvis blevet nemme at få fat på. Jeg har altid sådan en kasse her på lager. Jeg tør dog ikke bruge dem i smoothies og andre kolde ting, da de kan indeholde bakterier, der kun kan bekæmpes ved opvarmning.

Da jeg gik på jagt i skabe og skuffer, havde jeg håbet at finde en rest marcipan. Det var der desværre ikke, så jeg måtte 'nøjes' med en mere plain crumble på bla SMØR, mel og havregryn.


Til 1-pers crumble:

125 g optøede hindbær
1 tsk majsstivelse
35 g SMØR
30 g lys muscovadosukker eller rørsukker
30 g havregryn
30 g mel
½ tsk kanel
½ tsk vaniljepulver

Drys majsstivelsen over de optøede bær. Det vil jævne saften, så den færdige crumble ikke bliver for våd i bunden.

Skær SMØR i små tern - og lav en smuldrerdej ved at nuldre det hele sammen med fingrene. Ønskes blandingen lidt finere, kan den laves i en mini-hakker.

Når blandingen er som våd sand, men alle ingredienserne jævnt fordelt, drysses den ud over bærrene. Bag den lille crumble ved 190°C i 12-15 minutter - til bærrene bobler og toppen er gylden.

En god kugle vaniljeis - lavet efter den her opskrift - blev lagt på toppen. Og så var der lun dessert, som ikke skulle deles med nogen.

Uhm...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Argh, det pokkers helbred har spillet mig et ekstra puds. 5 timer på Foodexpo i søndags, var nok til at vippe mig af pinden. Men mange mennesker samlet på et sted = mange baciller. Og med så sløvt et immunforsvar, er det næsten umuligt ikke at slæbe noget med hjem. Så der er feber, snot og hoste i lange baner her. Good times!

I dag har Max dog fødselsdag og har inviteret på bøf i byen, hvilket jeg forsøger at skrabe mig lidt sammen til. Det er ikke meget vi ser til hinanden i tiden, så det skal nok blive hyggeligt med en bid bøf og en lille snak....med streg under lille. Max har alle dage være ved at gå til over min ordmængde og har ofte brug for at hvile ørerne, efter kort tid i mit selskab. I dag har jeg dog næsten ingen stemme, så det bliver min gave til ham - en aften med minimal snak. 

God torsdag til alle der kommer her forbi...

2 kommentarer:

  1. God fornøjelse i aften, og tak for opskriften på egoist-dessert - lige til en lækkersulten aften :-)

    SvarSlet
  2. Yum! Jeg elsker den slags, især med cremefraiche.
    Go' bedring og go' bøf-aften.

    - A

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...