tirsdag den 20. marts 2018

Fattigmands-fiskefilet af torskerogn...

Her får du en moderne fiske-klassiker, som med garanti kommer til at gøre lykke på div frokostborde nu til påske. Det er nemlig en nem og lækker måde at trylle ekstra fisk frem på, hvis man pludselig bliver flere eller gerne vil tilbyde et lidt billigere alternativ end de dyre hele fileter. Og ganske som man kan lave fattigmands-koteletter ved at panere stribet billig flæsk, så kan man også lave 'fiskefileter' ved at panere dåsetorskerogn. Smart ikke?

Paneret torskerogn a'la fiskefilet. Både et hit hos børn og voksne.

Jeg har faktisk lavet paneret torskerogn før - men det indlæg trængte til en gevaldig opdatering og nogle nye billeder.

Her har jeg dog ikke lavet en trippelpanering (hvor man vender i mel først), men blot brugt æg og panko-rasp. Kender du panko? Det er groft asiatisk rasp, som man enten kan købe eller lave selv - se opskriften lige her

De store stykker panko giver en helt fantastisk tekstur. 

'Fiskefileterne' blev stegt gyldne og sprøde i rigeligt SMØR.

Jeg valgte at pimpe en købt remoulade, i stedet for at lave den fra bunden selv.

Drænede hakkede kapers blev tilsat - som spiller godt med den ellers sliksøde remoulade.

Et stykke godt brød, blev smurt med SMØR og belagt med 3 'fileter'. 

Der blev pyntet af med den pimpede remoulade, citronspringere, cherrytomater og karse. Mayonnaise (eller lyserød dressing), rejer og dild, ville også være godt. 

Man kan endda snige sådan en basse med i et lille stjerneskud. Tænker også at man kunne skære rognen ud i bjælker og paneres, til en børnevenlig fiske-snack, som serveres med ovn-pommes. Det er kun fantasien der sætter grænser.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Overvejer at lave et lille opsamlingsindlæg med påskeopskrifter. Har en del med rogn, æg, fisk og lam - som alle kunne være yderst brugbare. 

Sidste år lavede jeg disse kulørte deviled eggs, som blev rasende populære. Se opskriften lige her. Dem skal jeg helt klart lave en ny og sjov udgave af. 

I dag trækker jeg dog stikket. Mit helbred har valgt at te sig, så jeg må bare følge med. God tirsdag til alle der kommer her forbi....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...