onsdag den 7. juni 2017

Grilled cheese med avocado og baconchutney...

Grilled cheese (ja, det er bare fancy udenlandsk for toast) er min go-to comfort food, når jeg ikke har kræfter til at lave et rigtigt varmt måltid - men gerne vil ha' noget der luner, mætter og tilfredsstiller. Og smeltet ost kan alle 3 ting på en gang. Har får du opskrifter på en knasende sprød sag - som er smækfyldt med bådes gooey goodness og grønt. Alt handler jo om balance, ikke sandt?

Der skal først og fremmest bruges noget brød - her er det hjemmebagt surdejsbrød, bagt af Lars, som jeg fik charmet mig til. Men det kan sagtens være alt fra kridhvidt slave-toastbrød, en halvtør bolle eller et par stykker rugbrød. Vælg det du kan lide...

Til 1 grilled cheese, skal der bruges:

2 stykker brød
Ost med god smelteevne
Baconchutney (find opskriften lige her)
Avocado
Tomater
Rødløg
evt SMØR

Har du ingen baconchutney (arme stakkel!), så erstat den f.eks med en smule gul sennep eller tomatpesto.

Den underste brødskive, smøres med et tyndt lag baconchutney - og det samme gøres den øverste skive, inden den lægges til side. Der lægges et lag ost på og ca ½ avocado i tynde skiver.

Dernæst et lag tynde tomatskiver og en håndfuld løgringe.

Og ja da - endnu et lag ost. 

Og så er det bare at lægge den øverste skive brød med baconchutney på - og vælge sin varmekilde. Den kan enten steges på en pande (eller i ovnen i et lille fad) smurt med lidt SMØR, så den bliver gylden på begge sider, mens osten smelter - eller den kan kommes i et elektrisk aggregat. Jeg kunne vælge mellem mit Snack Collection jern, isat paninipladerne - eller min OptiGrill. Jeg valgte den sidste løsning. Da det er en kontaktgrill med skrånende flader og riller, udlod jeg at smøre den på ydersiden med SMØR først, da det ellers bare smelter af og løber ud i drypbakken - hvilket oser ret meget i mit lille køkken (been there, done that - and now my t-shirt stinks)

Den færdige grilled cheese. Åh, så godt...

Blot 15 g ost mere og den havde været ulovlig nord for Hobro! 

Et par dage efter, besluttede jeg mig for at bruge det samme fyld, i et par grilled cheese lavet af rugbrød.

De små basser røg kom i Snack Collection jernet med paninipladerne - og det virkede rigtig fint. 

Fuldkorn, kerner, avocado, tomat og løg - det er da lige før det er helsekost.....eller noget.

Grilled cheese er i den grad kommet for at blive - og jeg har allerede lavet rigtig mange forskellige. Overvejer at lave et opsamlingsindlæg med dem alle inden længe....og lave nogle flere varianter. You wanna? 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

I dag kommer bare til at være en af de der gode dage, fyldt med god mad og dejlige mennesker. Om et par timer skal jeg mødes med Sif til kaffe og frokost inde i byen - og i eftermiddag skal jeg på Domestic, inviteret af Mejeriforeningen, til en blindsmagning af 21 slags mælk + efterfølgende middag. Selv om jeg fysisk ikke har det alt for godt, så er det lige sådan en dag jeg trænger til. Der skal gode oplevelser til, for at holde den kørende. Og nu må jeg vist hellere se at komme ud af starthullerne, så jeg kan få mig gjort klar til afgang.

God onsdag til alle der kommer her forbi...  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...