fredag den 2. juni 2017

Altanhaven Altancatrez 2017...

Sponsoreret: krydderurterne er tilsendt fra Growing Home.

Sikke en sommer jeg skal ha' på altanen i år. Det bliver en pragtfuld staycation herhjemme i Grøfthøj. Jeg har dog måtte lave en del om i år, for at sikre kattene bedre og for at få plads til flere krydderurter - men nu er det bare blevet helt perfekt!

Nu er altanen sikret med ekstra hegn og omdøbt til Altancatrez. Min første idé havde været Al-cat-rez, men det andet virkede bedre. Godt nok er begge katte øremærkede OG chippede, men jeg stoler ikke på nysgerrige Fonzie. 

Sidste år havde jeg 7 forskellige krydderurter fra Growing Home i altanhaven - i år har de lavet mig udvidde til hele 12 stk. Det både dufter og pynter gevaldigt.

De sørgelige rester af altanhaven anno 2016. Sidste år stod potterne blot i altankassen, som fungerede som en hylde. Det var ikke optimalt. I år skulle de plantes ud - og jeg skulle ha' en altankasse mere.

Iskelil og Fonzie tilbringer en del tid på altanen. Der er meget at se på og snuse til. Iskelil er overhovedet ikke interesseret i verden uden for hegnet, men Fonzie er særdeles nysgerrig - og jeg spottede ham tit med både hovede og det meste af forkroppen hængende på den forkerte side af hegnet. Godt nok bor jeg kun på 1. sal, men en blød græsplæne nedenunder - men det ville være hejs hvis han begyndte at hoppe ud. Noget måtte gøres!

Jeg cyklede i Harald Nyborg efter en rulle voliere-net (tyndt metalnet med PVC omkring) og i Bauhaus efter en altankasse til. Der var ikke nogen klar vision om hvordan det skulle ende - så jeg prøvede mig lidt frem. Jeg fik heldigvis hjælp at et pat stærke hænder, til at holde, klippe og slæbe - så jeg kun selv skulle sørge for at fæstne med strategisk placeret ståltråd.

Det eksisterende hegn var heldigvis godt at sætte det nye net fast på. Men det virkede noget usikkert foroven. Jeg vidste heller ikke rigtigt her, hvad jeg skulle gøre forneden. Det endte dog med at blive bukket op, hvilket fungerer rigtig godt.

Jeg fik den ide at sætte lanterne-spyd fast i enderne, for at stabilisere. I hjørnet kunne jeg så både fæstne det udvendigt og indvendigt. Det blev meget stabilt. Jeg havde bare desværre kun 5 spyd, hvoraf det ene var af en anden slags (som havde den rette længde). OCD-Maren var ikke glad for den løsning, men de er heldigvis nemme at udskifte. Jeg skal nemlig bruge 3 til, til at afstive, så jeg må på jagt efter nogle ens.

Det bløde voliere-net var heldigvis ret taknemmeligt at arbejde med. Det blev klippet til, med en lille tang, og bukket rundt om det eksisterende hegn, inden det blev fæstnet.

Det havde nu både den ønskede højde og stabilitet. Og det ser ikke alt for træls ud.

Fonzie skulle lige vænne sig til at han ikke kunne få hovedet ud, men Iskelil virkede tilfreds. De kan heldigvis stadig holde øje med underboen til venstre, når han er i haven.


Fonzie er nu ude, så snart vejret tillader det - og det er meget rart at jeg ikke skal ha' et øje på ham hele tiden. Han er nærmest umulig at drive ind om aftenen. 


For han er totalt forlibt i de tændte lanterner.

Jeg har investeret i et nyt tæppe af plastik, fra Rastablanche, til gulvet. Det tørrer lynhurtigt efter en regnbyge og vejer meget lidt, så det nemt kan pakkes sammen og smides i kælderen når efteråret kommer.

Og så var altanhaven færdigbygget og klar til at blive klædt på i grønt.

Den grønne velduftende forsendelse fra Growing Home. 

Jeg legede lidt rundt med placeringen af de forskellige planter. Og da jeg havde besluttet mig, gik jeg i gang med at plante ud. Planterne er: 2 x citronverbena, bronzefennikel, 2 x basilikum (grøn og rød, 2 × timian (alm og citron), lakridstagetes, 'After Eight' mynte, citronmelisse, salvie og ananaskirsebær. Det var en blanding af ting fra deres sortiment (link indsat) og testplanter. Alle planterne er dyrket på friland, som giver nogle robuste planter, der kan holde til vind og vejr. 

Fonzie var lige så begejstret som jeg.

Og han er ret så forlibt i citronmelissen. Jeg tror FY bliver sommerens mest brugte ord!

Iskelil er dog mest til lakridstagetes - som hun ikke bider i, men blot snuser til. 

Jeg siger tusind tak til Growing Home for deres fine forsendelse. Det bliver en sand fryd at nyde krydderurterne hele sommeren - både på altanen og i køkkenet. De dejlige krydderurter kan fås i Bauhaus over hele landet - og du kan se en fuld forhandlerliste lige her.  

Og nu vil jeg ud og side på altanen og nyde duften, spise en kugle hjemmelavet hibiscus-sorbet (opskriften kommer i et senere indlæg) og lade op til dagen, som byder på sjov og spas med folk fra Twitter.

God pinse til alle der kommer her forbi...
3 kommentarer:

 1. Ihh hvor er den altså bare blevet fin, Malou - dit eget lille paradis!
  Hvis du er vild med at have lys derude om aftenen, må jeg altså lige tippe dig om at Søstrene Grenes har nogle virkelig smukke lanterner i år. Og så vil jeg blot minde dig om at gøde - vi gøder med gødningspiller lavet af organisk materiale (primært hønsemøg), og det elsker urterne altså.

  Nyd din pinse og hele sommeren på den smukke altan.
  Og nyd at kattene kan hygge sig derude.

  Kh La Cucina NADA

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - ja, det er nemlig et lillebitte paradis...og det er MIT! :)

   Tak for tippet, dem må jeg ind og kigge på. Vil gerne ha' meget mere lys derude. Uh, det var slet ikke faldet mig ind at gøde - det gjorde jeg slet ikke sidste år. Aha, og hvor skaffer jeg så sådan nogle starutter?

   Tak i lige måde. Husk at du er mere end velkommen. Ja, det kan du tro jeg nyder - og de sover meget mere om natten nu. Yay!

   Kh Malou Kmoztar

   Slet
 2. Årh hvor ser den altan altså bare skøn og indbydende ud. Kan liiiige forestille mig en kop kaffe dér, mens man dufter til de skønne urter ☺️

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...