torsdag den 15. september 2016

Måltidssalat med linser og avocado...

Måltidssalater er et hit. Et super alt-i-et måltid på et fad. Her får du en vegetarisk (well, vegansk faktisk) en af slagsen - med masser af protein, sundt fedt og sprøde grøntsager:

En mættende sag, med masser af smag. Det er ikke alene sandt, det rimer også!

Jeg lavede salaten af rester fra køkken og grøntsagsskuffe + lidt assistance fra fryseren. Det friske var ½ agurk, 1 avocado, en god håndfuld små tomater og lidt broccoli. Den røde 'peberfrugt' er en mild Anaheim chili fra en plante kaldet Donald, dyrket af Johan, som jeg fik da han besøgte mig sidst.

Den frosne blanding (fundet i Fakta til 10 kr) indeholdt edamamebønner, grønne bønner, sugar snaps og broccoli. Da jeg havde frisk broccoli, fiskede jeg den frosne fra og kom tilbage i posen til en anden god gang. Resten fik blot lov at tø op.

Den friske broccoli, blev hevet i små buketter, overhældt med kogende vand og fik lov at stå i 1 minut. Det kom derefter i koldt vand lige så længe - og endte derefter i en si til afdrypning.

Og så skulle der koges nogle linser. Jeg foretrækker de små sorte til salater. De er ikke så melede og har en perfekt størrelse. 100 g linser blev skyllet i koldt vand og kogt ca 15 minutter, inden de blev sat til afdrypning i en sigte.

Mens linserne simrede sagte, lavede jeg salatens dressing:

4 spsk olivenolie, 3 spsk æblecidereddike, 1½ spsk fuldkornssennep, 2 fed revet hvidløg, ½ finthakket Donald + urtesalt og friskkværnet sort peber.

Dressingen blev pisket sammen og vendt i de afdryppede lune linser - og blandingen fik lov til at køle helt ned.

De optøede grønne sager og broccolien blev vendt sammen med de marinerede linser.

Tomaterne blev skåret i skiver og avocadoen i tern - og begge dele blev vendt i.

For at give lidt ekstra smag og lidt pynt, dryssede jeg med en smule bronzefennikel og smukke hvide blomster fra peberurt (vintersar) fra altanhaven.

Og så var det ikke andet end at gå ud i det gode vejr og nyde salaten til aftensmad. Solen forsvinder bag naboblokken kl ca 19, så det er med at få hver en solstråle med.

Og ja - jeg spiste det hele rub og stub. Det var mit første måltid efter 24 timers faste, så jeg aftalte med mig selv at jeg godt kunne gemme noget til dagen efter, men måtte spise det jeg kunne. Og det blev så det hele.

Salaten vil også passer rigtig godt som tilbehør til både kød og fisk. Og man kan også f.eks tilsætte grillet kød, rejer, tun eller smilende vagtelæg til selve salaten. It's all good...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Endnu en solskinsdag venter forude. Jeg skal UD i den. Er i elendig fysisk forfatning og kæmper noget med at holde balancen på el-cyklen - men jeg VIL ha' mere sol, frisk luft og hyggestunder med veninder sat ind på velværekontoen. Basta!

Rigtig god dag til alle der kommer her forbi...


1 kommentar:

  1. Hvor er den smuk, og jeg havde aldrig overvejet at kigge i fryseren efter noget til salaten - mega god ide. Tak og ha' en pragtfuld weekend.

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...