onsdag den 21. september 2016

Frosé - pink slush ice for voksne...

Move over, Aperol Spritz - der er kommet en ny sommerdrink på banen: Frosé (sammentrækning af Frozen og Rosé). Den pink forfriskende frosne frugtige drink stammer fra New York, og har bredt sig som en steppebrand....men det virker ikke rigtig som om den har fanget an herhjemme.....endnu.... 

DET må jeg gøre noget aktivt ved - så her får du min udgave med citronverbena og hindbær: 

Den er virkelig nem at lave, men forudsætter dog at du har en ismaskine. Der skal bruges rosé (Uh, er det rigtig sandt?), simpel sirup, hindbær og citron. 

Fælles for de fleste af de opskrifter jeg har fundet (f.eks den her), er at de virker for sliksøde. Jeg har derfor skåret meget ned for sødningen og det spiller for mig. Hvis du er til søde drinks, så tilsæt endelig mere. 

Først skal du lave en simpel sirup. Den laves af lige dele vand og sukker. Her har jeg brugt 4 dl røsukker og vand, som har fået et opkog til alt sukkeret var opløst - og så var den klar til brug efter nedkøling. 

Hvis man har lyst, kan man tilsætte smag. Jeg havde noget citronverbena tilbage, som jeg skyllede, plukkede og tilsatte. Det fik lov til at trække med siruppen i ca 1 time ved stuetemperatur, før det blev siet igennem en meget fintmasket si. Det gav den mest fortryllede sirup - som jeg rent faktisk lavede til en Tom Collins. Men jeg var slet ikke i tvivl om at den også skulle bruges til denne Frosé.

For at give smæk på farven og en smule mere frugt, valgte jeg at tage 50 g frosne hindbær (tag 1 fra til pynt) og blande med ¾ dl sirup. De fik et hurtigt zap i mikroen og blev moset med en gaffel, for at frigive så meget saft som muligt. Den nu højrøde sirup, blev sigtet og blandet sammen med 4 dl rosé og ¾ dl friskpresset, siet, citronsaft.

Det gav en smuk mørk pink drink. Og så var det bare med at smide den i ismaskinen i ca 25 minutter. 

Det gav den fineste lyserøde slushy. 

Har du ingen ismaskine? Så frys blot vinen ned i en fladt fad (eller i en isterningbakke) og blend den sammen med sirup og citronsaft inden servering.

Server den labre Frosé i et afkølet glas. Det her er hele portionen - som i teorien er nok til 2 drinks. Men altså....have you met me?

Pynt med ½ citronskive, et hindbær og et topskud citronverbena. Smæk et sugerør i - og server den for dine dånende veninder.

Man kan også lade den tø lidt, så den bliver mere som en Frozen Margarita i konsistensen. Det gør den noget nemmere at drikke. Men den bliver nu hurtigt sådan i glasset alligevel.

Skulle man alligevel kaste sig ud i at dele (?), er den rigtig fin at servere i afkølede langstilkede martini-glas.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Æh, og så slutter jeg lige af med et lille kig bag kulissen.

Det er faktisk lidt svært at komme til at fotografere, men en nysgerrig Iskelil i huset. Jeg endte med kun at få et eneste brugbart billede på altanen, og måtte derefter fortrække til køkkenbordet, hvor der ikke er adgang for katte. The struggle is real!

Hvad så - er Frosé noget du skal forsøge dig med?

4 kommentarer:

 1. Det er helt klart en meget smuk drink. Jeg har flere gange overvejet det (når nu det var så in! :D), meeen det bliver nok først, når det er sommer igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Super smuk - og jeg er ved at udvikle en med vermouth, som bliver endnu smukkere.

   Ha ha, selvfølgelig har du det. Der var en der kommenterede billedet på Instagram og skrev: "Jeg har ventet på hvem der mon lavede det først. Dig eller piskeriset" :-D

   Slet
 2. Mums den gad jeg godt lige stikke et sugerør i, men dele ville jeg nok heller ikke 😜
  Skal klart afprøves, og sikker allerede i weekenden.
  Rigtig rigtig dejlig dag til dig 🌸

  Knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih, tak. Bej, vel? Dele er et underligt koncept ;)

   Håber den må smage dig, når du kommer så langt. Tak, også rigtig god dag til dig.

   Kram fra Malou

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...