fredag den 29. november 2013

Marmeladekylling m/ rødkålssalat...

Også i denne uge har jeg en opskrift med i tilbudsavisen fra Kvickly. Den vil også være at finde på deres juleblog senere.
Foto: Kvickly
Opgaven til uge 49 lød: Du har efterhånden flere åbne marmelader. Giv forslag til hvordan de kan bruges i et mix, til en kreativ madløsning (ikke dessert). Der var desuden ønske om at der skulle være fokus på madspild. Så det var jo en drømmeopgave for mig!

I bedste Stop Spild Af Mad stil lavede jeg denne marmeladekylling med en tilhørende salat med marmeladedressing:

Opskriften er til 4 pers.

4 store kyllinglår med overlår
6 spsk Änglemark appelsinmarmelade
4 spsk soyasauce
2 dl appelsinjuice
2 fed presset hvidløg
3 cm revet ingefær
Friskkværnet peber
Salt
2 tsk Maizena

Rør først marinaden sammen af marmelade, soya, juice, hvidløg, ingefær og sort peber. Læg kyllingen i et ildfast fad og hæld marinaden over. Dæk fadet med folie og sæt det i ovnen i 50 minutter på 175°C. Fjern folien, skru ovnen op på 225°C og giv kyllingen yderlige 10 minutter. Hold øje med kyllingen. Overfladen skal være pænt gylden. Tag kyllingen op og hold den varm. Kog stegeskyen ind og smag den til med salt og peber. Jævn den til sidst med en smule Maizena rørt ud i vand. Hæld den jævnede stegesky over kyllingen. Server f.eks med løse ris, dampede grønne bønner og en knasende rødkålssalat med solbærdressing.

Rødkålssalat med sur/sød solbærdressing:

400 g rødkål
75 g finthakkede syltede rødbeder
1 lille finthakket rødløg
2 spsk  Änglemark solbærmarmelade
3 spsk hvid balsamico
2 tsk olivenolie
Salt/peber
50 g ristede mandelflager   

Snit kålen meget fint og vrid den imellem hænderne for at frigive lidt væde. Bland med rødbeder og rødløg. Rør dressingen sammen af solbærmarmelade, balsamico og olie. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt mere eddike. Vend marinaden i salaten og lade den trække på køl i et par timer. Drys med ristede mandelflager ved servering.

Marmelade hører bestemt ikke kun til i det søde køkken. Det handler bare om at være lidt kreativ. Solbærmarmeladen vil f.eks også være helt fantastisk at vende med syltede både af rødløg som et surt/sødt tilbehør til julens stegeretter. 

  

2 kommentarer:

 1. Det lyder vel nok lækkert :)
  Jeg lavede en rødkålsslaw i weekenden, og havde en rest kirsebærsyltetøj stående i køleskabet. Den røg lige i, og det smagte himmelsk.
  Når jeg har en rest appelsinmarmelade, ryger den altid i en chokoladekage. Hindbær og jordbær marmeladerester bruger jeg ofte i hjemmelavede romkugler.

  SvarSlet
 2. Kære Malou
  For dælen da hvor lyder det lækkert. Hvor er kreativ at finde på at bruge appelsinmarmelade på den måde. Jeg ville aldrig have tænkt på det selv, men det giver jo så meget mening.
  Kh Nadia

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...