onsdag den 27. november 2013

Et Outhouse til et Roadhouse...

I forrige weekend var jeg inviteret op til Anne for at være 'tekniske vejleder' på hendes peberkagehusprojekt. Hun skulle nemlig bage et hus til Memphis Roadhouse. Ikke et hvilket som helst hus - men et outhouse.  

Det færdige resultat blev et autentisk sydstats udhus. Og ja, du ser rigtigt - der ligger en lille gave under brættet.

Anne lavede dejen efter min opskrift. Hun havde på forhånd lavet en fin skabelon. Alle delene blev bagt og kølet af.

Derefter blev huset samlet med Roal Icing. 

Jeg fik også lov til at deltage lidt i pyntningen - som Anne her har dokumenteret. Dimsen over døren og glasuren rundt om halvmånen på døren - og ellers bidrog jeg kun med (velmenende) gode råd og varm luft. *Host* nogen vil nok mene at det er en og samme ting. 

Huset blev sat fast på et træskærebræt, smurt med icing. Og det blev pyntet efter alle kunstens regler.

 Der blev pyntet med saltkringler, chokolade og slik.

Det var voldsomt provokerende for min OCD at overvære pyntningen. Jeg er jo selv meget pertentlig og systematiseret når jeg pynter. Og netop derfor syntes Anne at det ville være en god øvelse for mig at overvære det. Hun gjorde meget ud at at lave pynten så tilfældig som mulig. 

Min hjerne var virkelig på overarbejde - og sørme om det ikke lykkedes mig at se et lille mønster i taget. De 2 hjørner er modsatte = lidt orden i kaos. Ahhhhhh, det lettede.

Chris blev SÅ glad for sit outhouse.

Og nu står det på Memphis Roadhouse og pynter her op til jul.

Og nu vi taler om pynt. Da jeg jo ikke måtte være ret meget med til at pynte huset - så måtte jeg pynte mig selv.

Først gik jeg i den Store Kasse Med Julepynt. Anne er julegal og har en del.

Saltkringle-kat?

Der er helt sikkert gået en god Disney skurk tabt i mig......

Jamen, fik vi slet ikke noget at spise hele den weekend? Jo da - og det kommer her:

Da jeg arriverede ved frokosttid blev jeg trakteret med grøntsagstærte og et kyllingebryst fyldt med provolone og omviklet med røget skinke. Uhm.

Og bagefter fik jeg en kop af den her. Wow, den var sød. Tror det var min sukkerrus der satte gang i pyntesygen.

Til aftensmad havde Anne lavet en kæmpe nakkefilet til Pulled Pork. Jeg fik det ærefulde hverv at gøre aftensmaden klar. Så først blev grisen trukket, skyen kogt ind og dryppet over.

I stedet for en traditionel coleslaw lavede jeg en rigtig festlig variant. Fintsnittet rå rosenkål med rødløg, syltet græskar, appelsinfileter, granatæblekerner og valnødder + marinade af olie, æblecidereddike og fuldkornssennep.

I stedet for brød blev hele herligheden rullet ind i et blad spidskål.

Godt med knas og friskhed til den smørmøre gris.

Om mandagen da vi var nede med huset, skulle vi jo også lige ha' en bid mad. Anne fik det nye mandagstilbud Fish Fry. 2 lækre sprødstegte rødspætter - den ene med smeltet SMØR og kapers, den anden med tatarsauce. Der var rustikke pommes og mere tatarsauce til.

Selv gik jeg om bord i en rack ribs med pickle pot og coleslaw til. De ben er simpelthen i verdensklasse!

Det var bare en totale dejlig weekend. Godt selskab, god mad og et hyggeligt projekt. Jeg håber det bliver en årlig tradition. 


1 kommentar:

  1. Hvor er det blevet flot det peberkagehus. Det er noget større end jeg havde forestillet mig. Dejligt at se at du havde det sjovt mens du hjalp til

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...