onsdag den 3. marts 2010

Restaurant Latin...

Man siger at alt begyndelse er svært. Og det må jeg godt nok sige ja til. Nye følelser og tilstande forvirrer og gør usikker. Det er sgu også uheldigt at jeg får besked om pensionen lige netop den dag hvor Max stopper på sit arbejde. Vi kunne ikke rigtig finde ud af at takle situationen sammen og det endte med at vi slet ikke kom ud og spise i fredags. Vi har erkendt at der nok skal lidt hjælp til udefra og har fået en tid hos en kyndig dame, der skal ruste os lidt bedre til de nye sving på livets vej. Det tror jeg bliver en god investering i parforholdet og fremtiden. 

Mandag d. 1/3 vågnede jeg så op til mit nye liv som førtidspensionist. Max inviterede mig ud og spise for at fejre at sagen nu var afsluttet. Jeg havde på den ene side brug for at fejre det lidt, selv om jeg på den anden side slet ikke syntes at der var spor at fejre. Selv om det betyder farvel til stress og pres, betyder det også goddag til tab af identitet og ambition. Jeg kan godt mærke at der bliver en del at arbejde med her i det næste stykke tid. Det var godt at lægge ud med at blive forkælet lidt.  

Det er flere år siden vi sidst havde været på Restaurant Latin. Vi spiste der faktisk da vi blev gift i 1999, men har kun været der et par gange siden. Der er en meget afslappet stemning og vi følte os straks hjemme. Vi havde på forhånd besluttet os for at prøve deres 6 retters menu, så den blev bestilt mens vi nippede til godt brød og aïoli. 

Vi fik tjeneren til at sammensætte en vinmenu til, så retterne fik det optimale modspil. Og det kom vi bestemt ikke til at fortryde. Desværre fik jeg ikke skrevet ned hvad vi fik i glassene, men det var skønt det hele.

1. ret: "Skindstegt rødfisk med persillerodspuré, morkler og sauce nage".  Rigtig lækker måde at indlede måltidet på. Perfekt stegt fisk med sprødt knasende skind. 

2. ret: "Karamelliserede kammuslinger med urter og valnødder". I følge menuen skulle det ha' været torskerogn med vagtelæg og hollandaise, men vi var bestemt ikke kede af at få kammuslinger i stedet for.  Dog var de lige vel rå i midten, ikke noget problem for sushi-guffere som os. Men Gordon Ramsay havde kastet med dem i Hells Kitchen.  

3. ret: "Foie gras mousse med madeira, sveskeblomme-kompot og frissé". Aj, hvor var det godt. Både Max og jeg var enige om at det var det bedste foie gras vi nogen sinde har fået! Og det siger altså ikke så lidt. Det var silkeblødt og smeltede på tungen. Kombinationen med skyen, den søde kompot og den letbitre salat var helt i vinkel. Vi kunne med lethed ha' sprunget hovedretten helt over for en ekstra portion af det. Og dog, for det var knagme også en listig ret.

4. ret: "Medalion af oksemørbrad med linser, kalvebacon, bøgehatte, pommes macaire og reduceret kalveglace". Sjældent har jeg fået så velstegt et stykke oksemørbrad på en restaurant. Og linser, som jo står mit hjerte nært, var givet som frækt tilbehør.  

Samme ret set 'bagfra'. Virkelig en fin portion størrelse og anretning. Det var fedt at selv på en helt almindelig mandag aften, at se køkkenet levere en så gennemført og stilsikker præstation.  

5. ret: "Ostetallerken med trøffelbrie og brioche, rygeost og maltbrød, gratineret blåskimmel og krydderkage". Hallo, igen må jeg undres. Som tidligere ostehader er det stadig totalt grænseoverskridende at bestille en ostetallerken. Men den her fristede som en ostetallerken aldrig har fristet før. Og jeg spiste faktisk 80 %. Brien og rygeosten var begge superlækre og 'nemme' oste at gå til. Det var straks værre med den blå. Min hjerne er ikke voksen nok til at kunne abstrahere fra: mug = død og ødelæggelse. Men resolut skrabte jeg det synlige skimmel af og smagte på resten. Og det var jeg glad for at jeg gjorde. Kombinationen af krydderkagen og den cremede salte ost var spændende og meget anderledes end frygtet. Helt klart en positiv oplevelse. Jeg havde jo også lovet at rapportere til Anarkisten i detaljer, så jeg overvandt stolt min skræk (godt hjulpet på vej af den gode vin). Tror måske ligefrem jeg snart er voksen nok til at smage en ordentlig gorgonzolasauce - men sig det IKKE til nogen.    

6. ret: "Citrontærte med brændt marengs". Oh la la...sikke en afslutning. Selve tærten var meget syrlig og aromatisk af citron og marengsen så sød, så sød. Sammen var det bare ren englefryd. 

Vi fik lidt kaffe mens vi sad og hyggede lidt bagefter. Regningen lød på 1880 kr og det syntes jeg bestemt var 'value for money'. Jeg har aldrig været ude og spise 'fint' på en mandag før, men det var virkelig en positiv oplevelse. Og jeg nød at blive forkælet ☺  

9 kommentarer:

 1. jeg har faktisk kun været på Latin een gang med min far - og der var jeg sulten da vi gik hjem. Det kan da være, at det var noget der skulle prøves igen, det lyder i hvert fald lækkert :-)

  SvarSlet
 2. Det lyder og ser ud som en supergod middag :)

  Det med at få tjeneren til at sammensætte vinmenuen, har jeg kun prøvet en gang. På Lo Stivale, Godthåbsvej 8 - men det var supergodt.

  Jeg kan ikke lide rødvin, men så fandt han da bare nogle hvidvin, der passede fortrinligt til retterne.

  Jeg har aldrig smagt hverken foie gras eller kammuslinger og må indrømme jeg heller ikke har lyst til det.

  Især har jeg et eller andet med skaldyr. Det eneste jeg spiser er rejer - og det SKAL være pillede, grønlandske - ellers kan jeg ikke få dem ned.

  SvarSlet
 3. Hvor ser det godt ud det hele - jeg elsker fois gras, selvom det jo ikke er helt stuerent at kunne lide det:-)

  Kæresten og jeg mangler stadig lige at afprøve et par af restauranterne i Jægergårdsgade...glæder mig så meget. Er vild med steder hvor man får serveret en menu med 6-8 retter og perfekt afstemt vin til...

  Knus.

  SvarSlet
 4. Jeg synes det lyder fuldstændig fantastisk dejligt :)

  SvarSlet
 5. Kære Malou
  Det ser fantastisk ud, jeg hader misundelse, men jeg må med skam erkende, at der kom en lille snert, for hvor ville jeg nyde sådan en middag!
  Jeg håber du og Max får den hjælp I føler, at I har brug for, men mon ikke Max finder et job, "lige om lidt" jeg håber det.
  Man kan godt vænne sig til at være førtidspensionist, jeg troede heller ikke jeg kunne, og det tog da også et par år, inden jeg søgte pensionen, for jeg mente hele tiden, at jeg nok skulle komme i gang igen, men efter to år, indså jeg at løbet var kørt.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 6. Ih du kan bestemt sagtens hoppe på en gorgonzolasovs. Jeg tror, du vil elske det. Jeg spiser ikke rå skimmelost endnu, men kan godt lide en smule på italiensk pizza indimellem og især i gorgonzolasovs - det er ikke så skrapt, men giver en skøn smag.

  Vh Mette

  SvarSlet
 7. Tusind tak for alle kommentarene :-)

  Det er bestemt ikke sidste gang vi tager på Latin og spiser. Foie gras har også krævet tilvænning fra min side, men nu elsker jeg det. Kammuslinger er faste i kødet og minder om hummer i smagen, virkelig sødlig og lækker.

  Tak for de søde ord, vi er glade og taknemmelige for at Max har fundet det helt rigtige job.

  Varme forårskram
  Malou

  SvarSlet
 8. hep - vil du ik be max sende mig en mail når han har tid -
  venligst
  søren
  soren_ak@hotmail.com

  SvarSlet
 9. Hej Søren

  Det er hermed gjort :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...