lørdag den 20. marts 2010

Hvem er du?...

Så kom den, den første mur. Jeg har været til fredagsbar sammen med et par kagedåser. Der var mange spændende mennesker og mange interessante samtaler i købet af aftenen. Men spørgsmålet: "Hvad laver du?", sendte mig bare til tælling. Argh, jeg blev nærmest kvalt i sætningen: "Jeg er lige blevet førtidspensionist". Det kræver vist øvelse.....   

38 kommentarer:

 1. Den sejeste førtidspensionist ev-ah!

  SvarSlet
 2. Alternative svar:

  Jeg er kagedåse extraordinaire (uden at uddybe yderligere)

  Jeg er übercool madblogger

  Jeg er sær kattedame

  eller, som en jeg lærte at kende i USA: "maybe you're the only one who can see me! maybe I'm just a figment of your imagination!" - blev i øvrigt sagt, ud af det blå, til nydelig mand i elevatoren en tirsdag morgen :-)

  SvarSlet
 3. Kære Malou. Ja den er nemlig bare ikke så morsom den situation. Det er noget af en omvæltning i sig selv at vænne sig til at være sat ud af arbejdsspillet, men oveni at skulle forklare, fortælle og muligvis retfærdiggøre er virkelig hårdt. Mange fatter det ikke, og ens identitet er ligsom linket til ens arbejde.

  Jeg VED dog at du nok skal klare den udfording også. Du har opnået så meget siden jeg startede for et år siden med at blogge og læse med her, og det kan og SKAL du være skide hamrende stolt af. ;)

  Jeg er ihvertfald stolt på dine vegne og sender masser af weekendknus til dig. God fornøjelse med kagedåserne i dag.

  Kh Henriette :))

  SvarSlet
 4. Hvad med...jeg lever af mine penge og nyder livet?
  Find på noget - giver dig helt ret - alene ordet førtidspensionist...der klæber et eller andet ved det. Men det skal jo ikke retfærdiggøres - i dette land er det dælme svært at blive bevilget pension, så kun hvis man virkelig er "værdig", får man det. Du finder på noget, du har det i dig.god weekend

  SvarSlet
 5. En af de gode jeg har hørt, er friskluft-inspektør.
  Det er så en der kan lide at gå nogle ture godt nok.

  Men ja, den er lidt svær, den med 'hvad laver du'.
  Håber du får det bedre med den.

  Synes bestemt at TBS' 2. er god... kagedåse....

  SvarSlet
 6. Jeg har været førtidspenionist i 7 år nu - er 31.
  Jeg kan stadig ikke lide spørgsmålet, men jeg er blevet meget bedre til det.
  Tricket er bla. andet at sige det med ret ryg og selvtillid.
  Ikke krybe langs væggen, for det åbner mere ballet for "dumme" spørgsmål.

  Du skal nok klare det! :)

  SvarSlet
 7. Ja, den er sej. Men at være førtidspensionist er jo heller ikke hvad du laver, det er bare den måde du forsørger dig på i øjeblikket, så der må være mere (selv)bekræftende og samtalefremmende svar du kan give på det spørgsmål :)

  SvarSlet
 8. Eller hvad med... Det er TOP hemligt, og hvis jeg fortæller dig det... Blir jeg nødt til at slå dig ihjel....

  Den virker ... hver gang !!!

  Og husk at smil stort og hemligsfuldt imens du siger det...

  Og når de så .. lidt... underlige sige.. nej helt ærligt...

  Siger du bare... er du ikke glad for livet... nu uden smil.....

  !!!!

  Nogen gang har jeg bare været meget træt at at blive sat i bås... når man sagde at jeg er frisør.. straks.. tænkte folk, tomhjernet blondine !!!

  Hyggehygge

  ps du er sgu så meget andet end førtidspensionist !!!!

  SvarSlet
 9. I realiteten lyver du jo ikke, hvis du siger, at du oprindeligt er uddannet cater og nu arbejder du med diverse madblogs på
  nettet:-)

  Det er da et ærligt svar hvis det bare drejer sig om en hurtig samtale i baren med en person som spørger fordi "det spørgsmål stiller man, når man skal undgå pinlige pauser og ikke lige ved hvad man skal tale om, mens man venter på bartenderen"!

  SvarSlet
 10. Men det handler vel også hvem du i virkeligheden er? Jeg mener... det er jo ikke din identitet at være førtidspensionist, det er bare sådan du er 'klassificeret'. I virkeligheden er du jo Malou, og det er det du GØR er det der vigtigste...

  Giver det mening?

  SvarSlet
 11. Jeg læste en debat på k10 om samme emne. Der var mange kreative bud på et godt svar. Jeg grinede meget af: Professionel pokerspiller, men det går lidt sløjt for tiden...

  SvarSlet
 12. Du skal bare gøre som mig, og sige at du er forfatter. Oh yes.

  SvarSlet
 13. Kære Klidmoster.
  Det kan da godt være,at du rent teknisk i det offentlige system er førtidspensionist, men det er da ikke det, du LAVER. For mig, og for mange andre, der læser denne blog, er du:
  Madblogger
  Økologisk råvare-ekspert
  Kok
  Opskriftstester og -opfinder
  Restauranttester

  Det er da det, du LAVER, så glem den der med førtidspensionisten. Dit værd, din berettigelse og dit bidrag til denne verden har ikke noget med din økonomiske situation at gøre.
  Kan dog godt forstå, det er anstrengende og belastende at tænke på, men du har klaret så mange ting i dit liv, at du bestemt også kan klare at dreje lidt på dit eget syn på dig selv i positiv retning.
  Jeg er en stor fan af dig!
  Knus og varme beundrende tanker fra Rikke (som har mange, lange fine titler på sit visitkort, men som ikke glæder så mange mennesker hver dag, som du gør)

  SvarSlet
 14. Prøv at sige "Jeg går hjemme" eller spørg folk, om det er hvem du er, eller hvad du laver, der tæller. Så skal du se dem i hovedet.

  Det lader til, at en ting, du desværre ikke gør, er at svare på kommentarer. Det synes jeg føles noget tomt, når man prøver at engangere sig i seriøse emner. Men det er jo din blog.

  SvarSlet
 15. Netop det med kommentarer er noget Klidmoster ofte nævner at hun gerne ville have mere overskud til, så lad os nu ikke give hende unødigt dårlig samvittighed over det :-)

  SvarSlet
 16. Hej Deborah,

  Det var det noget af en kommentar at komme med, især i betragtning af at posten kun er et lille døgn gammel ;-)

  SvarSlet
 17. ;) Desværre er det samfund, vi er en del af bygget op på, hvad din profession og derfor position på arbejdsmarkedet er og ikke, hvem du er som menneske.

  Jeg går ind for Møllers pokerspil. Humor bløder mange situationer op....
  Selv siger jeg "FØRTIDSPENSIONIST" med et bestemt blik i øjet og med en mine, der nok skal få alle dem, der ikke kan acceptere min sociale position til at krybe tilbage til det hul, de kom fra...

  Jeg har heldigvis også mødt positive tilkendegivelser, når jeg har fortalt, hvad mit forsørgelsesgrundlag er... Heldigvis.

  En af mine gode veninder spørger aldrig folk om, hvad de laver, men hvad de interesserer sig for, når hun sådan er til diverse sociale foranstaltninger... Det giver en hel anden samtale, fortæller hun.

  SvarSlet
 18. Ahhj - jeg blev så ked af det og noget vred da jeg læste den kommentar om at du ikke svarer for det gør du jo. Men uanset, så skal kommentarer vel ikke være baseret på et ønske om et svar - det er for mig at se så egoistisk og fræk at jeg blev temmeligt målløs. Jeg skriver kommentarer fordi jeg har lyst og det er jo ikke sådan at der er nogen der tvinger mig til det og jeg kan gøre det uden forpligtelser af nogen art for mig. Så for mig er det dybt urimmeligt at klandre forfatteren af en blog for ikke at svare på den kommentar hun helt sikkert har læst med glæden over at det hun har skrevet gav mening for andre.
  Mit personlige bud på de svar på kommentarer, som ikke kommer lige for tiden handler om at Klidmoster er et pænt og anstændigt menneske, som gerne ville svare alle, men som derfor ikke kan overskue det.

  Nå men det jeg egentligt ville bidrage med da jeg klikkede på kommentarerne var at...
  Mit visitkort har en fin titel, som i bund og grund forklarer en del om min måde at være på og derfor giver den mening. Jeg er cand.pharm. og kvalitetschef og interessere mig for kemien bag og hygiejne, hvilket harmonerer fint med mad og lign med en videnskabelig tilgang. Denne opfatter jeg som den samme der kommer fra at være en interesseret cater. Men så fik jeg familie og det giver mig en mere nuanceret identitet. Og derfor er det svært bare at sige hvad jeg er. Men det vigtigste for mig er at hjerte som elsker - at være passioneret.
  Så som Signe skriver på familiemad, så er hun foodie og det synes jeg er smukt.
  Jeg er .... og det ved jeg jo alligevl ikke helt for jeg synes jeg har mange facetter - mange flere end bare at skulle sige kvalitetschef.

  SvarSlet
 19. Kære Tine

  Husk mig på at du skal ha' et kæmpe kram når vi ses!

  Tak, der er rigtig mange gode bud der. Hvad med en kombi som f.eks. übercool kattedåseblogger?

  Glæder mig til at høre meget mere om det der USA snart!

  SvarSlet
 20. Kære Henriette

  Ja, det kommer godt nok til at kræve tilvænning. Da jeg havde sagt ordet 'førtidspensionist' var det som om jeg havde smidt en bombe.

  Tusind tak for din støtte og de pæne ord. Jeg er utrolig glad for at du er stolt af mig. Nu sidder jeg her med vand i øjnene og kan mærke at det nok skal gå alt sammen.

  Kærlig Hilsen
  Malou

  SvarSlet
 21. Hej Lavendel

  Du har helt ret, der klæber noget ved ordet 'førtidspensionist'. Jeg skal ikke sige mig fri fra at jeg selv har forbundet det med noget meget negativt før i tiden.

  Tak skal du ha', jeg skal nok finde på noget :-)

  Glad forårshilsen
  Malou

  SvarSlet
 22. Hej Annika

  Det var også et godt forslag. Friskluft-inspektør, det vil jeg gerne være :-)

  Tak skal du ha', det skal nok blive bedre med tiden.

  Ha ha, jeg er jo heldigvis allerede en kagedåse. OG stolt af det!

  Glad forårshilsen
  Malou

  SvarSlet
 23. Hej Simone

  Tak for tippet, jeg vil prøve at justere min egen attitude og rette ryggen inden jeg siger noget.

  Tak skal du ha' :-)

  Glad forårshilsen
  Malou

  SvarSlet
 24. Hej Ea

  Det kan jeg godt lide lyden af. Jeg skal nok konstruere en sætning i den stil som jeg kan bruge.

  Jeg lægger lige hovedet i blød :-)

  Glad forårshilsen
  Malou

  SvarSlet
 25. Hej Jule Mig

  Ha ha, det er en af de bedste jeg endnu har hørt. Kunne godt tænke mig at prøve det af, men jeg tror altså ikke at jeg kan holde masken :-)

  Tak skal du ha' :-)

  Glad forårshilsen
  Malou

  SvarSlet
 26. Hej LaTascha

  Det har du helt ret i, det kunne jeg jo sagtens sige. Jeg skal jo ikke føle at jeg skylder folk en forklaring på hvorfor jeg ikke er cater mere.

  Tak for indput :-)

  Glad forårshilsen
  Malou

  SvarSlet
 27. Ja, Pernille - det giver totalt mening!

  Tak, du er en sveske :-D

  SvarSlet
 28. Hej Fr. Møller

  Wow, det er en god side. Jeg har lige klikket lidt rundt derinde. Tak for tippet!

  Ha ha, det er ellers en fed ting at sige. Men jeg ville altså flække som en træsko :-D

  Glad forårshilsen
  Malou

  SvarSlet
 29. Ja, Sif - det vil jeg gøre. Det er jo faktisk ikke engang helt løgn.

  Det er godt jeg har dig til at snakke (også) pension med. You rock!

  SvarSlet
 30. Kære Skovbakke

  Tusind tak for din dejlige kommentar Rikke, den reddede godt nok min dag. Jeg er utrolig rørt over at du tager dig tid til at skrive sådan nogle pæne ting til mig. Uha, jeg har helt røde kinder nu :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 31. så kom der sadaneme svar o æ kommentarer ska a lige lowe for :-I

  SvarSlet
 32. Til Deborah.

  Jeg syntes at "jeg går hjemme" får mig til at lyde som en husmor fra 50'erne.

  Du har helt ret: det er min blog! Her gør jeg det som jeg har lyst til i det omfang jeg har kræfter til det.

  Jeg har flere gange gjort opmærksom på og undskyldt for, min invaliderende lave stresstærskel. Jeg har gjort dem der læser med her klart at jeg besvarer kommentarer i det omfang jeg kan magte det uden at få stress. Og netop derfor kan der forekomme perioder hvor jeg ikke får skrevet tilbage.

  Det er kommentarer som den du har lagt der giver mig lyst til at stoppe med at blogge. Den der 'passiv-aggressiv' tone gør mig både vred og ked af det. Det dårlig stil og mangel på situationsfornemmelse at skrive den slags til mig.

  Hvis du ikke kan affinde dig med reaktionstiden - så lad være med at lægge en kommentar!

  SvarSlet
 33. Sif og Pernille......tak fordi I er der for mig når det brænder på! Love!

  SvarSlet
 34. Hej Madam Kjeldsen

  Du har helt ret: humor skal der til :-)

  Jeg må lære at gøre som dig, være mere bestemt. Giver du et kursus? :-D

  Din veninde er fornuftig at høre på, det handler om at tale om det fra andre vinkler. Man sætter så nemt folk i bås efter deres arbejde.

  Jeg er jo "FØRTIDSPENSIONIST" ;-)

  Glad forårshilsen
  Malou

  SvarSlet
 35. Hej Signe

  Du kan tro den kommentar væltede mig omkuld. Jeg forstår ikke hvorfor jeg skulle pålægges dårlig samvittighed over ikke at svare i det ønskede tempo. Jeg gør bestemt hvad jeg kan.

  Og du har nemlig helt ret: det har været en streng periode med meget lidt overskud. Stressen kom som et lyn hver gang jeg satte mig og kiggede i blogland. Og jeg vil jo gerne skrive tilbage til alle dem der har haft tid og overskud til at skrive her. Nu ser det heldigvis lidt lysere ud og jeg er så småt gået i gang igen :-)

  Uh, det lyder spændende det du laver. Jeg elsker også kemien bag ting. Det er jo nørderi med interessen som udgangspunkt.

  Jeg kan godt lide det at være passioneret - det er vigtigt at brænde for noget. Ellers bliver livet sgu for beige.

  Tak for din feed back - det har virkelig givet mig noget at tænke over.

  Glad forårshilsen
  Malou

  SvarSlet
 36. Ha ha, Tine - ja nu kommer det som skidt fra en spædekalv :-D

  SvarSlet
 37. Hej Malou

  Jamen, næste gang jeg er på dine kanter, så laver vi en aftale om et kursus, hvor vi stiller os op overfor hinanden med det der "du kan lige vove på en dum kommentar" blikket, og den, der først griner, giver kaffe :))))

  God påske til dig og din mand her fra Fyns land a'...

  SvarSlet
 38. Hej igen Madam Kjeldsen

  Det er en aftale!

  Jeg giver nu gerne kaffe og kage selv om jeg skulle gå hen og vinde ;-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...