fredag den 21. juli 2017

Vegetarisk tex-mex cheeseburger...

Nå, men det blev så pludselig til et 5 dages tex-mex tema her i køkkenet. Først 2 dage med snaskede fully loadede nachos og en laber måltidssalat - og så den her burger - efterfulgt af 2 dage med tærte (opskriften kommer i et senere indlæg). Jeg elsker burgere - både med og uden kød. Her får du opskriften på en virkelig lækker vegetarisk en af slagsen, som med ganske få ændringer kan blive helt vegansk.

En mexi-moppedreng med masser af grønt, farve og mættende velsmag. 

Den var ikke planlagt, så jeg brugte det jeg havde på lager. Heldigvis har jeg altid nogle brugbare ting i fryseren og på tørlageret. 

De 3 basale elementer i en cheeseburger er bøf, ost og bolle. Jeg tøede en af mine hjemmelavede veganske burgerbøffer op (de findes også i en vegetarisk version her), samt en økologisk briochebolle fra Jalm&B (købt på frost i Føtex) - og fandt min elskede røgede Gou-Dan fra Naturmælk frem. Ønskes burgen helt vegansk, bruger man en bolle bagt til formålet og en vegansk 'ost' f.eks den originale skiveskårne fra Violife (forhandles bla i Kvickly). Er man helt alm kødspiser, laver man en burgerbøf af 200 g godt hakket oksekød.

Og så til det mexikanske udtræk. 

Først en hurtig tomatsalsa. Den blev lavet af hakkede datterino-tomater, fintsnittet forårsløg og hakket koriander. For at binde den sammen, kom jeg en smule jalapeño & lime dressing i. Den kan nemt erstattes af en smule frisk hakket jalapeño, lidt limesaft og et drys salt.

Majssalsaen blev laver af ½ ds drænede majs og en tilsvarende mængde agurk i tern - rørt sammen med 1 spsk salsa verde (opskrift på en hjemmelavet version findes her).

De 2 slags salsa. Jeg valgte at give majssalsaen en tand til - så den blev vendt med 1 spsk mayonnaise og tilsat lidt hakket koriander også. 

Jeg lavede en hurtig guacamole af 1 avocado, 1 spsk salsa verde, lidt salt og en smule Gringo-krydderi. Bollen blev varmet og flækket - og guacamolen blev fordelt på top og bund.

I mangel af salat, krammede jeg et par blade spidskål og brugte i stedet. 'Bøffen' blev belagt med 3 små skiver ost og zappet i 45 sekunder i mikroovnen.

Der blev toppet med majssalsa, tomatsalsa og en tot frisk koriander. 

Toppen blev lagt på - og så var der aftensmad. Dælme en dejlig måde at spise både tex-mex og burger på.

God weekend til alle der kommer her forbi....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...